Jag och Bonnie kom till Fagersta i lördags, totalt tog resan nio timmar. Nu har jag varit här i två dagar av elva och det känns redan som att jag hunnit med en del. Både vänner och familj.
Höjdpunkten hittills blev dock idag då jag hade den riktiga premiären på spark efter efter Bonnie. Så galet kul och oj vad duktig hon var! Såklart handlade det bara om minuter men det var underbart ändå. Ser fram emot att få göra om det.

Ha det bra och njut av kvällen eller morgonen beroende på när du läser, vi hörs senare 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag lekt lite i PS som vanligt. Här har jag förvandlat sommaren till höst. Det är visserligen en snabbredigering, så den har sina små brister, men jag blev rätt nöjd ändå. Dessutom orkar jag inte fixa till det lilla sista just nu då jag ska färga rötterna och duscha snart.
Hoppas ni har en bra dag. Hör skiner solen för fullt! Vi hörs lite senare 🍁😊

Likes

Comments

Igår blev det en tripp till veterinären med hundarna för vaccination och hälsokontroll. Allt sig riktigt bra ut så jag är nöjd med gårdagen.
Till nästa helg blir det en tripp söder ut med Bonnie igen. Per för stanna hemma med Frida och Dolly för att hålla ställningarna.

Utöver detta har det inte hänt så mycket i mitt liv. Humöret går fortfarande upp och ner men det är bättre idag. Det är i alla fall uthärdligt.
Att komma tillbaka till Fagersta efter paniken hem sist känns lite underligt, men förhoppningsvis går det bättre den här gången. Jag ska göra mitt bästa för att det ska bli bra.

Jag skriver mer senare. Det är stjärnklart inatt så jag hoppas på ett par bra bilder. Vi hörs senare ❤️

Likes

Comments

Jag kan inte sova. Nu har det varit så här i snart två veckor och jag kan inte begripa att det aldrig ger sig. Just nu är jag jättepigg trotts att jag bäddat ner mig i sängen sedan länge. Dessutom är nätet slut så jag kan inte kolla Netflix heller. Fast egentligen spelar det ingen roll ändå, jag har i alla fall ingen ro för något just nu.
Det är också därför jag haft så svårt att skriva sista tiden. Jag har varit rastlös men samtidigt saknat den koncentration som krävs.

För övrigt har dagen varit bra då jag åtminstone lycksdes städa nere, men nog finns det att göra än.
På min bok har jag tro det eller ej fått ihop 10 minuters läsning. Inte jättemycket att hurra för men nu är jag äntligen igång i alla fall.

Jag ska väl ge sömnen ett nytt försök och imorgon ska jag ta mig i kragen och skriva några rader till här. Ha det bra så länge, vi hörs imorgon 💕

Likes

Comments

Nu har det börjat igen, jag känner det i hela kroppen. Samma känsla som när man ljugit om något viktigt - och det är precis vad jag har. Jag mår inte bra längre så varför försöker jag fortsätta övertyga mig själv om att allt är okej och under kontroll.
Ett nervöst sammanbrott och det känns bra en stund. Att bara få utlopp för alla känslor är en lättnad men efter ett tag börjar allting om igen.

Det är fortfarande saker som håller mig nere. Hur mycket jag än försökt så känns det inte som att jag lyckats bearbeta dem tillräckligt.
En av dessa saker är min döende hjärna. Det är enda sättet jag kan förklara det på. Den grå hjärnsubstansen som förtvinar i mitt huvud och krymper för varje gång jag får ett skov. Jag känner mig dummare för varje år och det blir svårare och svårare att komma ihåg saker. Jag skakar fortfarande och är lite fumlig.
Det är sådant som inte riktigt kommer fram när jag försöker prata om sjukdomen. Att jag faktiskt kan känna kroppen ge upp på mig och jag är rädd. Jag vill leva och jag vill göra det lycklig.

Jag önskar att jag pratar om det på psyk från början men som med så mycket annat har jag låtit bli och istället låtsas som att mina framsteg skulle vara mycket större än vad de är.
Inte heller jobbet tycks det bli något av och jag har fortfarande ingen inkomst. Å andra sidan känner jag att jag inte kommer klara av det i längden, och det gör ingen på psyk heller, men så länge jag står utan pengar känner jag mig mer värdelös än någonsin. Jag vet inte hur länge mitt psyke kommer att klara det här. Jag känner mig som en böjd kvist redo att knäckas när som helst. För varje dag känns det som att det knakar lite mer. Snart är jag bruten och vad som då händer vill jag inte ens tänka på.

En vän berättade en gång om en man som var så sjuk av sin schizofreni att han trodde att han var kapten på ett rymdskepp. Enda sättet att få i honom medicinen var att säga att det var rymdmat. Det är någon sånt jag har att vänta om inte värre skulle jag tro.
Hur som helst så är jag ok just nu men jag kan inte svara på hur länge. Jag har redan börjat dra mig tillbaka och undvika sociala sammanhang, något som inte alls är likt mig i vanliga fall.
"Jag är lugn, jag är trygg, jag har kontroll", det enda jag kan upprepa för att inte låta mig uppslukas av mina enda känslor. Blir det värre har jag en krisplan så jag klarar mig. Men jag hoppas såklart att det inte hinner gå så långt.

Jag måste sluta nu men jag lovar att uppdatera mycket snart. Ha det bra tills vi hörs igen 💕

Likes

Comments

Ibland är jag rädd. Rädd för att bli sjuk igen. Jag funderar ofta på hur saker och ting kommer att bli, särskilt om jag får det där jobbet som jag väntat på svar ifrån i flera månader nu.
Jag mår ju bättre med nya medicinen men sista tiden har jag haft en hel del humörsvängningar. Livet är en berg och dalbana igen och jag är lättretlig och känslosam.
Om det inte varit för det oförstående jag fått från FK hade jag aldrig vågat ta risken. Men nu är CVt inskickat sedan länge och jag känner samtidigt en viss förväntan. Att få leva ett vanligt liv och jobba som alla andra är min stora dröm och nu är den inte utom räckhåll längre. Jag hoppas så innerligt att det blir bra allting. Att jag ska fixa det här. Jag tror det.
Förhoppningsvis är den dippen jag fått endast ett resultat av uppehållet i medicineringen över nyår. Jag hade ångest för första gången på evigheter i helgen. Det kom som en smäll nu när jag mått så pass bra ett tag. Med en Stesolid blev det kontrollerbart men ångesten satt i hela dagen.

Just nu mår jag bra. Jag känner mig avslappnad och njuter av stunden, det är en lika konstig känsla det, att slippa rastlösheten.
Jag har börjat meditera och försöker bli lite mera andlig. Jag tror man blir lyckligare om man har något att hålla fast vid. En tro på att allting kommer ordna sig till det bästa. Det är också därför jag alltid bär med mig dessa två föremål. Ett mynt för tur och en ängel i körsbärskvarts för att omvandla mina aggressioner till kreativitet. Jag brukar hålla ängeln när jag känner mig ur balans. Den hjälper mig att grunda mig i nuet, rent konkret alltså, och då känns allting lättare. Jag får något utanför mig själv att fokusera på.

Idag ska bli en bra dag. Jag har bestämt mig för att ta kontroll över mitt liv igen. Nog måste det gå att balansera sig lite mer utöver medicinerna. Med “rätt” inställning kommer man långt har jag hört. Idag ska jag vara så positiv jag bara kan och ta tag i mitt skrivande, jag har ju faktiskt kommit någon vart med det hela nu. Det gäller bara att fortsätta.

Det blev en lång text idag och mer ska det bli. Nu måste jag få in rutinen igen. Vi hörs senare 💕

Likes

Comments

Efter en underbar kväll med god mat och trevligt sällskap har jag åter tagit mig ut med kameran. Stjärnklara nätter ser jag alltid fram emot. Lite norrsken har det också varit, men alldeles för svagt för att ta några bra bilder.
Just nu myser jag i soffan i väntan på att de ska släcka gatubelysningen, sedan ska jag ut igen. Jag har alltid varit mer nattmänniska men samtidigt tycker jag om att gå upp tidigt. Detta resulterar i ganska lite sömn så imorgon kommer jag nog vara ganska trött. För mig är det värt det men jag förstår att många undrar hur jag orkar med.

Skriver ett par rader till senare, nu ska jag njuta av stunden. Vi hörs om ett tag 💕

Likes

Comments

Alltid lika spännande att vara med när Per jagar fågel. Att höra skottet och se fågeln falla ger mig mig alltid en lika speciell känsla. Jakten gick riktigt bra men det var Bonnie som räddade dagen när hon sökte upp orren i snön efteråt. Hennes träning går verkligen framåt.
Idag blir det en relativt lugn dag då vi är bjudna på mat vid 16. Det ska bli trevligt att komma iväg lite och efter morgonens jakt har jag hunnit vakna till ordentligt.
Fina bilder blev det också och den ovan är definitivt min favorit.
Jag ska nog ut med kameran igen om en stund. Tills dess önskar jag er en underbar dag. Vi hörs om någon timme eller så.

Likes

Comments

Efter en kort tids torka har jag nu massor att skriva om! För det första så hoppas jag att ni tyckte om videon jag lade med. För det andra så har jag äntligen tagit tag i kaloriräknandet igen.
Sedan jag började med medicinerna jag Jag ökat från 65 till 105kg. Jag har alltså gått upp 40kg totalt. Målet jag har nu är att gå ner dessa 40kg igen. Jag började redan i måndags med omläggning i kosten och träning och för en gångs skull känner jag mig riktigt motiverad att fortsätta.

Den tredje saken jag har att berätta idag är att jag äntligen burit upp datorn till mitt arbetsrum och redan skrivit 2 sidor på min roman som jag är nöjd med. Det kanske inte låter mycket men efter den skrivkramp jag haft känns det befriande.

Det sista som hänt kommer att komma i nästa inlägg då jag måste fundera lite mer på hur jag ska lägga upp det hela. Tills dess får ni ha det så bra. Vi hörs i em 😊

Likes

Comments

Nya TVn kom i torsdags och även Go Pro kameran som jag beställt från wish. Gav bara 200kr för den och den funkar hur bra som helst. Vi ska ut och testa den med skotern om ett tag.
För övrigt är det en bra dag idag. Det blev sovmorgon imorse och frukost tillsammans efter det.

Skriver mer sen. Ska försöka posta en video också 😊

Likes

Comments