Hejsan! Jag har inte hunnit uppdatera hur det går men nu ska jag börja igen. :)

Förra onsdagen den 23/8 var min första skoldag i high school. Den dagen var riktigt förvirrande och rörig men ändå spännande. Jag hittade inte riktigt runt i skolan och det var svårt att få upp skåpet med min locker kombination. Som tur kunde min värdesyster hjälpa mig att hitta till mina klasser vilket kändes skönt. Det var också skönt att jag hade lite kompisar i skolan redan när jag började, alltså dom jag hade lärt känna på cross countryn. Skoldagen gick hyfsat fort och efter skoldagen var det bara att åka vidare till cross countryn. Vi sprang 5miles (8km) vilket var det längsta jag någonsin sprungit utan paus. Det var tufft pågrund av värmen men jag höll ut bra. Efter löpningen stretchade vi och sedan var det team dinner som innebär att laget äter middag tillsammans. Riktigt mysigt :)

På torsdagen 24/8 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lördag 19/8-17 : I lördags morse lämnade jag soft landning camp i New York flög till Iowa med en annan utbytesstudent. Flygresan gick bra och det var skönt att jag slapp resa själv. När vi hade landat på flygplatsen mötte vi upp våra värdefamiljer och sedan hämtade vi ut våra resväskor. Jag var både glad, trött och spänd för att träffa min familj. Sedan åkte vi till en resturang där vi åt lunch. Maten smakade bra, men en sak som jag la märke till är att amerikanare äter gigantiska portioner och glasen är dubbelt så stora som Sveriges. Efter lunchen åkte vi hem och jag fick en rundvisning i huset samt mitt rum och badrum. Riktigt skönt med både eget badrum och rum :)  

Sedan gav jag dom mina presenter som jag hade köpt i Sverige, det var bland annat en osthyvel, smörknivar, kökshanddukar, svensk choklad och en bok om Swedish fika. Lite senare åkte vi till en resturang med min värdemammas pappa och styvmamma för att styvmamman fyllde år. Det var en riktigt lyckad dag tycker jag!!

Söndag 20/8-17 : På söndag morgon åkte vi till kyrkan som ligger ungefär 20 minuter ifrån vårt hus. Det var spännande och riktigt annorlunda till skillnad ifrån Sveriges kyrka. Det var bra modern musik med både trummor och gitarr. När vi hade varit i kyrkan åkte jag med min värdesyster, värdebror och hans flickvän till en djuraffär och såg små hundvalpar som bara var två månader. Dom var galet söta så man bara ville ta med sig dom hem. Sedan mötte vi upp min värdemamma och värdepappa och åt lunch. Det är en tradition dom har att äta lunch efter kyrkan, vilket jag tycker var jättemysigt :)

Vi åkte även och fixade min mobil med abonnemang och telefonummer. Så nu har jag ett amerikanskt telefonummer. Sedan var vi inne i en butik också och jag handlade lite träningskläder inför cross countryn samt ett par jeans och en tjocktröja. Vi var även inne i en stor mataffär som hette Target där jag handlade bland annat en lunchbox och lite hygienartiklar.

Måndag 21/8-17 : Idag har jag varit på löparbanan vid skolan och sprungit 3 miles. Jag fick skjuts dit av min värdebror för att jag skulle kunna acklimatisera mig inför cross countryn som börjar idag. Den största skillnaden är ju att det är varmare här så det blir en skillnad när man idrottar. Löpningen gick okej, hade kunnat gått bättre men jag hade riktigt ont i kroppen idag. Efter en okej insatts åkte vi tillbaka hem, jag dushade bytte om och åkte sedan vidare till skolan med min värdemamma. Jag fick även reda på vilka ämnen jag ska läsa denna termin. Det blir matte, spanska, engelska, creative writing, historia, child development och economics.

Provade också på cross country för första gången idag, vilket var riktigt kul. Jag sprang med en grupp till en plats och sedan tillbaka. Eftersom jag redan hade sprungit idag och inte ville köra totalt slut på mig själv sprang jag inte lika långt som alla andra. Dessutom hade jag en slags concussion idag - det är ett test där dom kollar balans, koncentrationsförmåga, reaktionsförmåga och syn. 

Tisdag 22/8-17 : Idag har jag varit i min skola på sightseeing, jag har fått reda på vilka lärare jag kommer ha samt min locker kombination. Efter det var det bara att åka hem snabbt för att byta om och sedan vidare för cross country som är terränglöpning. Dagens pass bestod av 4 miles vilket är ca 6,6km och sedan körde vi sprint, det vill säga man sprang från plats till plats ca 800m mellan. Totalt sprang vi alltså 8 miles som motsvarar i ca 12km. Det kändes riktigt bra i kroppen och jag är taggad för cross country säsongen. Nu har jag varit här hos min familj i fyra dagar, vilket känns riktigt kul. Efter cross countryn åkte jag hem duschade och förberedde mig för min första skoldag. Är riktigt spänd och till och med nervös ;)Likes

Comments

Hejsan! I onsdags fick jag ett samtal från min kontaktperson här i Sverige som berättade att jag hade fått min placering i i USA. Jag blev sååå glad när hon berättade det, jag ville bara ringa alla jag känner och berätta det haha. Det går inte att beskriva känslan att en familj i USA har valt just mig, det är helt sjukt! Och att jag ska bo där i 10 månader. 

Jag blev placerad delstaten Iowa som ligger i mitten av USA och min värdefamilj bor precis på gränsen mellan Iowa och Illinois. Alltså bor jag nästan emellan två delstater. Hur som helst kommer jag att flyga från Sverige den 15 augusti, vilket är om ungefär 7 veckor, helt ofattbart! Först kommer jag att flyga till New York för att delta i soft landing camp, vilket är 4 nätter i New York tillsammans med andra utbytesstudenter, som kommer vara med om samma upplevelse som jag. Det ser jag verkligen framemot, att få träffa och dela upplevelser med andra personer runt om i världen. Under landing campen i New York kommer vi att lära oss mer om hur amerikanare är, hur kulturen är samt börja öva upp våra engelskakunskaper innan vi träffar värdefamiljen. Efter 4 nätter i New York ska jag flyga till flygplatsen i Chicago där min värdefamilj förhoppningsvis hämtar upp mig. Nu är det helt enkelt bara att njuta av sista tiden som är kvar i Sverige, träffa vänner och släkten. Sedan är det bara att börja packa för 10 månader i ett annat land, vilket kan bli rätt svårt att veta vad man packa. Nu har jag också fått kontakt med min värdefamilj och börjat skriva med dem, vilket är riktigt kul. :) 

Likes

Comments

Hejsaan! Om ungefär tre månader åker jag till USA i ett år. Just nu är det blandade känslor. Självklart ska det bli sjukt kul att få lära sig en ny kultur, träffa nya vänner och lära känna en amerikansk familj, samtidigt som det känns tråkigt att behöva lämna nära och kära. Just nu håller jag på att göra klart min ansökan som sedan ska till USA för att en värdefamilj ska kunna välja mig som utbytesstudent. Däremot är det inte det allt utan jag måste även söka ett visum för att kunna resa in i USA samt skriva på massor av papper. Ett tips till er som ska eller vill åka är att bestämma er i god tid för att inte behöva stressa igenom en ansökan, som jag har gjort. Det är i princip det enda jag har gjort de senaste dagarna. Skannat, kopierat och skrivit ut papper som ska till skolan, föräldrar och läkare. Det som är mest spännande just nu är att jag inte vet var i landet jag kommer hamna, det kan vara allt ifrån en storstad till en by. Är sjuuukt taggad för resan och jag tror att det kommer att bli ett minne för livet! ;)

Likes

Comments