er LOS ANGELES!

Jeg har vært i Los Angeles én gang før, og det var sommeren etter jeg kom hjem fra utveksling. Da var vi på ferie med familien og kjørte fra Washington og helt ned kysten til California. Personlig liker jeg New York bedre enn Los Angeles, mest fordi jeg ble litt skuffet når jeg kom dit fordi jeg hadde så høye forventninger, ogsså fordi jeg ELSKER New York!! Alle sier så mye bra om LA, men tror det blir litt for mye av det gode og litt for mye excitement, og jeg selv følte det var overvurdert.

MEN...don't get me wrong! Jeg er superfascinert av byen, og gleder meg enormt mye til jeg skal dit i slutten av desember. Nå reiser jeg med kjæresten min, en venninne og hennes kjæreste, så det blir en koselig uke med de tre!

Fant noen bilder fra forrige gang jeg var der! Som sagt reiser vi i desember og da er det nok ikke like varmt som det var i juli... Ser på værmeldingene at det er meldt rett under 20 grader, så det er jo grei temperatur, og en del bedre enn kalde Norge. Er vel egentlig litt greit at det ikke er 30 grader slik det var forrige gang - det er ikke så lett å holde seg i aktivitet i sola da..

Vi stusset litt på om vi skulle leie bil eller heller bare ta uber når vi skal steder, men endte opp med å leie bil. Jeg merker at det er så annerledes i USA med tanke på avstander mellom ting enn det er i Norge, og du kommer deg nesten ingen steder uten bil eller buss. Tenkte da at det lureste var å leie bil slik at vi kan kjøre akkurat dit vi vil, og om vi vil gå en dag, lar vi bilen stå på hotellet!

Jeg gleder meg hvertfall masse, og kanskje jeg får blogget litt derfra :)

Ha en fin dag videre!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei! Jeg har sittet i flere uker og tenkt på hva jeg skal begynne å blogge om, og jeg kommer aldri på noe interessant. Så nå tenkte jeg bare å kjøre på med vanlige, kjedelige blogginnlegg bare sånn at jeg får startet et sted. Så håper jeg at jeg får mer inspirasjon til å skrive om noe litt mer interessant senere..

I dag har jeg hatt min første tentamen, og den gikk ganske greit tror jeg! Det var sosialkunnskap, og det er ikke et veldig vanskelig fag, men det er mye å skrive og mye å drøfte.. Jeg ble as usual ferdig som en av de første, noe som jeg egentlig ikke burde være særlig stolt over, men jeg skriver så sinnskykt fort på pc'en at det er ikke til å troooo

Nå har jeg langhelg fra idag til søndag, så har jeg politikk og menneskerettighetertentamen på tirsdag, så jeg satt meg rett ned for å øve da jeg kom hjem fra skolen.. Hurra for tentamensperioden<333

I går lagde pappa en helt sykt god thaisalat som jeg faktisk puttet i en wrap i dag med rømme, avocado og tomat, noe som var helt delicious!!!

Nå må jeg lese politikk og menneskerettigheter og gjøre ferdig en historieinnlevering, så vi blogges senere!

Likes

Comments

Hei alle!

Nå er det lenge siden dere har hørt noe fra meg, og jeg beklager veldig. Har hatt mye å gjøre med skole, jobb og andre ting, og det har ikke vært ofte jeg har hatt så mye tid til overs hvor jeg kan blogge. Jeg har jo kommet hjem fra utvekslingsåret som mange kanskje har skjønt hvis dere følger meg på instagram eller andre ting. Var der nå i vinterferien for å besøke venner, noe som var utrolig rart, men veldig koselig og gøy. Fra sommeren og fram til nå har jeg egentlig bare vært på skole og brukt mye tid på det utenfor skolen også. I januar reiste jeg litt, til både Edinburgh med engelskklassen min, og København med mamma. Begge deler var veldig gøy, og det var deilig å kunne komme seg bort fra skolen litt!

Et par snapshots fra Edinburgh

Tok overraskende få bilder i USA, men da levde jeg vel i nuet eller hva;))

Gleder meg til å prøve å blogge litt ordentlig igjen, og til å ta frem kameraet som ligger gjemt bak støv i et eller annet skap på rommet... Vi blogges!

Likes

Comments

JA JEG LEVER! Nå var det veldig lenge siden sist, og jeg beklager veldig. Jeg har egentlig ikke noe grunn til og ikke ha blogget, men det er vel mest det faktum at hverdagen her er ikke så særlig spennende. Men jeg lover at jeg skal bli flinkere.

I dag har jeg hatt US history og matte-eksamen, i morgen har jeg kor og spansk, og på fredag har jeg engelsk og psykologi. Her har vi to eksamener pr dag i 3 dager. Eksamenene varer bare i 1,5 time, så det er ganske deilig, og de er laaangt ifra så vanskelige som de er hjemme i Norge. Her er faktisk alt multiple choice, så du kan egt bare tippe om det er noe du er usikker på.

Men nok om det! Jeg tenkte og skrive litt om de utfordringene du ikke tenker så mye over, men som du kjenner litt på etterhvert i utvekslingsåret. Jeg kommer fra Oslo. Hovedstaden i Norge, med fullstappet kollektiv transport, og hvor buss, t-bane og trikk basically er livet mitt. Da jeg landet på flyplassen i Muskegon, gikk ut av flyplassen og kjørte til huset til vertsfamilien, så jeg mye ut vinduene. Det så ut som jeg var på landet, gress overalt og det første jeg tenkte var bondegård og null liv. Jeg så ikke en eneste buss hele veien hjem, noe jeg ikke tenkte på i det hele tatt den dagen. Men nå, etter og har vært her i rundt 140 dager, har jeg tenkt en del på det. Jeg har sett 2 busser hittil. " BUSSER?! Jeg så en buss her i Muskegon en gang husker jeg, og da fikk jeg og Julia helt sjokk, for vi hadde ikke sett busser siden vi var i Norge. Jeg så også en buss i Grand Rapids, som er en av de største byene i Michigan, så det skulle bare mangle at det fantes busser der!

Jeg er ikke vant til og spørre om og bli kjørt steder i det hele tatt. Jeg føler meg masete, påtrengende og irriterende hver gang jeg spør, selv om det faktisk ikke er så ofte heller. Mamma og pappa sa bare at jeg skulle gå til bussen og ta den hvor jeg skulle, ellers kunne jeg gå. Her i Muskegon, og egentlig i hele USA, kan du ikke komme deg noen som helst steder uten bil, så hvis jeg sier jeg skal gå til matbutikken, noe jeg faktisk kan og gjør ofte, tenker folk rart om deg.

Processed with VSCOcam with kk1 preset

En annen utfordring er savn. Jeg snakker ikke om hjemlengsel, og det og savne mamma og pappa litt, men sånne små ting som bare det og klemme mamma hvis jeg er syk. Det og få hun til og hente et glass saft til meg og en skål med ritzkjeks om jeg har vondt i magen og ligger på sofaen. Det og bare helt tilfeldig klemme pappa når jeg kommer hjem fra skolen. Det og gå inn på rommet til lillebror når han ligger på rommet sitt og ser på film, og bare sitte der og snakke med han eller se på filmen. Det og høre han synge for full hals i dusjen, og ikke minst og ha hele familien rundt middagsbordet. Jeg savner det og ha familieselskap, julefrokoster, bursdager og bakedager hos mormor. Jeg har aldri satt nok pris på familien min før jeg dro hit, men dere som ikke er på utveksling kan ikke engang tenke dere hvordan det er og bo hos en HELT fremmed familie og faktisk leve som en del av en ny familie og tilpasse dere dem i 10 mnd.

De som er i USA kunne jo tenke seg før de dro at det ikke er lett og spise sunt her, men det er faktisk verre enn man tror. Jeg er heldig med at familien min egentlig aldri spiser ute, men spiser bare for det meste sunn mat med grønnsaker mens vi drikker vann. Men jeg merker på de dagene hvor jeg ikke spiser middag hjemme, eller hvis jeg skal kjøpe annen mat i lunsjen, eller hvis vfar pakker lunsj til meg. ALLE spiser snacks her. No joke. Enten har de kjeks, andre typer crackers, sjokolade, proteinbarer, bokser med brus, små porsjoner med godteri og you name it. Det er den snacksen som gjør alle så tykke, og jeg merker at jeg klarer ikke holde meg unna selv. Jeg ser at i timen jeg har etter lunsjen, kommer alle inn med taco bell, burger king, mc donalds, wendy's osvosv, og det er HVER DAG altså. Jeg tror aldri jeg kunne klart det. Jeg får dårlig samvittighet av og ta meg en subway når jeg er på matbutikken....

Det er en haug av andre utfordringer også, men det kan jeg ta senere. Hvis det er noe spesielt dere vil se, er det bare og kommentere. Jeg er lite kreativ, så jeg trenger litt hjelp!

Vi blogges snart håper jeg, med noen ordentlige, nylige bilder.

Likes

Comments


..laget min første tie-dye shirt med Lydia, som førte til et dårlig resultat, men det var gøyy!!


..vært på uformell homecoming hvor en av jentene på laget ble queen!!


..vært på min første amerikanske college fotballkamp på University of Michigan, noe som var sickkk


..var på Lewis Market and Petting farm med Julia, Mika, Emma og Mikayla


...spist uendelig masse dritt, og seff risengrynsgrøt med Julia ;***


..vært på mange fotballkamper på fredagskveldene med fantastiske mennesker


..hatt bursdag og fått gave fra verdens beste Emma i Norge


..hatt tematrening på cheer, og stuntegruppa mi var french friessss


..hatt kor konsert, og jeg tuller ikke når jeg sier at auditoriumet ER high school musical


..vært på haunted house med kirken til en venninne og the lakes mall med Angelica og Julia (litt for mange ganger)


..drømt meg bort på vakre Lake Michigan <>

Alt i alt er jeg bare så glad for at jeg bor her, og for alle vennene jeg har fått, og opplevelsene jeg har hatt hittil! THANK YOU TO EVERYONE WHO HAS MADE MY FIRST TWO MONTHS HERE AMAZING

Likes

Comments

Long time no see! Det er dessverre andre ting jeg prioriterer før bloggen nå som jeg endelig er i Michigan, wohooo!! Hvor sykt er ikke det? Jeg har drømt om dette sååå lenge, og endelig er "året" her om jeg kan si det slik.

Jeg hadde det heeelt fantastisk i New York og det er noe jeg allerede savner og som jeg kommer til å huske resten av livet. Wow - for en opplevelse. Bildene er i en helt tilfeldig rekkefølge, men jeg skal prøve å forklare litt hva vi gjorde de forskjellige dagene.

Vi dro hjemmefra lørdag morgen, hvor jeg sa adios til alle vennene mine og familien min, noe som var mye mer trist enn forventet! Jeg dro heldigvis med en annen venninne, så vi kunne gråte litt sammen. Jeg satt med mange koselige utvekslingsstudenter på flyet til New York, og fikk duppet av i kanskje 30 min til sammen... Da vi kom frem til Newark var klokken 13:35 amerikansk tid, så jeg kjente jeg var litt trøtt, men det gikk overraskende bra!

Turen til NY besto for det beste av shopping og seightseeing, noe som var utrolig gøy! Jeg har vært i NYC et par ganger før, men jeg liker byen mer og mer for hver gang. Guiden vår var fantastisk, og vi fikk opplevd så mye på så få dager! Vi besøkte Central Park, Times Square, Brooklyn, Wall Street, 9/11 memorial, Grand Central, Chinatown, Little Italy osvosvosv.. 

Møtet med vertsfamilien gikk veldig bra, og nå kommer vi godt overens! Vi har vært ved Lake Michigan to ganger allerede, og jeg var på Labor Day party hos broren til vertsfaren min, og familien er giiiiga!! De har helt utrolig mange medlemmer, men alle var kjempehyggelige og jeg føler meg som en liten del av den store familien. Jeg hadde første skoledag og cheertrening i dag, og jeg har møtt så mange koselige mennesker! Jeg og Julia, en av de andre norske på skolen min, ble jo omtrent tvunget til å cheere på den første fotballkampen som var dagen etter vi kom, så we did... og gøy var det!! Skolen vår har faktisk en god del utvekslingsstudenter, og jeg har blitt kjent med en koselig brasiliansk gutt, et par tyske jenter, en svensk jente og de norske jeg var med på soft landing camp! 

Jeg er veldig fornøyd med klassene mine hittil, og jeg tror det kommende året kommer til å bli utrolig bra! Gruer meg allerede til å forlate Muskegon...

VI BLOGGES SOON

Likes

Comments

Lokal tid: 5:00pm

Da er jeg vel framme i New Jersey etter en heftig lang flytur som ikke var særlig gøy... Jeg var sulten men hadde ikke matlyst, maten på flyet smakte ikke særlig godt, jeg drakk masse med syre i og fikk sure oppstøt som gjorde at jeg hadde smerter hele flyturen osvosvosvosvosv

Nå er jeg endelig på hotellrommet med nett, og jeg beklager for utrolige dårlige photobooth bilder, men speilrefleksen har ligget i håndbagasjekofferten som har gjort at jeg ikke har orket å tatt det opp... I morgen skal jeg ta det med til Manhattan, så da får dere litt ordentlige bilder!!

ATM sitter jeg i min egne dobbeltseng (ja vi har egne dobbeltsenger), mens hun ene roomien sover og hun andre sitter i sin seng. Vi er veeldig slitne for klokken er jo egt 23:00 for oss nå, + at jeg ikke har sovet noe i natt (almost..)
Fikk forresten HELT fnatt i sta, når vi ankom Newark og jeg skulle innom de syke sikkerhetsgreiene, og jeg ikke fikk opp noen papirer fra baggen, og han stresset meg som f :(((( USA er skummelt hittil... Håper de er snillere i Muskegon (<>

BLOGGES FRA MANHATTANNNNN

Likes

CommentsLong time no see! Nå begynner den skikkelige reisefeberen å komme seg, for det er kun 11 dager til jeg forlater Norge! På søndag hadde jeg avskjedsfest for venninnene mine hvor vi spiste pizza og bare snakket, og jeg kjenner det blir trist å forlate dem i 10 mnd...

Jeg er ganske godt i gang med å pakke, så jeg mangler bare siste finish før jeg drar. Jeg har også kjøpt ferdig det siste til vfam, så nå mangler jeg bare brunost og noe annet typisk norsk godteri/mat. Jeg blogger når det nærmer seg enda mer!


VI BLOGGES!!

Likes

Comments

Hei! I dag kom jeg endelig hjem etter 1 mnd på Hvaler, og jeg kjenner det skal bli deilig å sove i sin egen seng igjen. Den siste uken har jeg vært med venninnene mine på hytta til en av oss, for å tilbringe litt tid med dem før jeg og 2 andre fra gjengen vår drar! Nå som jeg endelig kom hjem, kjenner jeg at reisefeberen blir sterkere, og i går var det 1mnd til jeg reiser! Så idag er det under en mnd, herregud det er helt crazy...

Jeg har foressten blitt studentreporter for Explorius, så jeg skal blogge minst 1 innlegg for deres hjemmeside i måneden, noe jeg tror kommer til å bli utrolig gøy! Kommer nok til å poste det samme innlegget her, så de som leser bloggen min også får det med seg om dere vil følge med på året mitt :)

I dag har jeg og mamma fikset litt dokumenter som må være klare til avreise, og så mangler jeg bare å pakke i løpet av de neste 29 dagene, før jeg endelig drar!!!

Vi blogges!

Likes

Comments