Godmorning, i'm back.

Onsdag, idag är det skola vilket betyder att jag rider både Lilleman och Trixy i eftermiddag. En med mamma och en med Smilla tror jag. Antingen Trixy eller Lilleman får följa med till bokskogen, för det är så nyttigt att galoppera lite.

Trixy framför allt ska få arbeta i veckan. Borås och september pokalen väntar på oss till helgen så jag måste åka till ridhus och hoppa henne. Ska bli spännande att se henne inomhus, för det är ju ett tag sedan. 😁

Annars så tror jag Smilla och Felicia kanske ska sova över här inatt, för imorgon är det studiedag och jag kan inget mer än att längta.

Ha en grym dag och va dig själv, kram 💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har många gånger fått kommentarer rakt upp i ansiktet om hur bortskämd jag är som bara sitter där på hästen. Whatttt? Vaaa? Vänta lite, ska förklara.
För det första så är ridningen ingen lätt sport. Det är ingen hobby om man ska satsa på det, det blir naturligt en livsstil. Man kommer hem från skolan, skyndar sig att äta upp maten, ut till stallet och är där 4-5 timmar VARJE dag i veckan. Även om man inte rider just den dagen så måste man väll ändå göra sysslorna? Jag menar att mocka, tömma hela hinkar med vatten, göra mat osv. det är inga lätta saker.
Sen är det ett stort ansvar med. Det är levande djur vi sitter på? Inga käpphästar. Dom har en egen vilja, så som vi har. Dom kunde bara bralla iväg med oss, men vi är 1 med hästen. Det går inte att bli 1 med hästen bara under 1 dag. Det krävs år och tid med hästen. Blod svett och tårar är väll uttrycket? Jo, det stämmer exakt in.
Allt från bära tunga balar till sitta på hästryggen och styra runt hästen. Jag skulle aldrig klara hoppa om jag var nybörjare idag. Nä, vi har kämpat oss dit vi är idag genom timmarna på hästryggen. Varje minut räknas. Vi rider i minus grader om det vore så. Vi rider i 35 grader om det vore så. Vi rider i alla väder och är i stallet och myser med hästarna tills tårna fryser till is om det vore så. Vi planerar tävlingar, träningar osv. På tävling ska man Komma ihåg som Max 13 hinder. Sen är det inte bara 13 språng, asså det hästen hoppar. 15 språng kan det vara om man räknar med kombination. Hur skulle man klara alla de hinderna om man bara satt där? För det är ju tydligen det vi som rider gör... Sen är det inte bara hästen som ska jobbas, även vi. Man är ute och springer. Tränar ben och armar osv. Är riktigt förbannad, hur kan man sitta där och säga ridning är ingen sport? Nä men lilla du, fotboll är ingen sport då heller, fjollboll då kanske?

Likes

Comments

Till alla mina vänner, vare sig ni är nära vänner eller bekanta, bara för att.
Alla kommer att gå igenom svåra tider någon gång. Livet är inte lätt. Bara något att tänka på.
Visste du att de människor som är de starkaste oftast är de mest känsliga?
Visste du att de människor som uppvisar mest godhet är de första att bli illa behandlade?
Visste du att de som tar hand om andra hela tiden oftast är de som behöver mest omtanke?
Visste du att de tre svåraste sakerna att säga är Jag älskar dig, Jag är ledsen och Hjälp mig?
Bara för att en person ser glad ut måste du kunna se förbi deras leende och se hur mycket smärta de kan befinna sig i.

Kram ❤️

Likes

Comments

Livet är för kort för att oroa sig för vad andra tycker om dig, ha roligt och ge dem något att prata om.

Likes

Comments

Ååh, somnade så gott igår efter att jag hade skrivit med en människa som gör en så glad. Tumme upp på det 👍 Men tyvärr så vaknade jag med tät näsa och halsont. Tror jag har halsfluss för jag har haft det innan, och det känns så. Eller så hoppas jag att det bara är en förkylning.

Men just nu sitter jag i korridoren och ska snart ha SO. När jag kommer hem tror jag att jag rider båda Trixy och Lilleman. Behöver kötta igenom lite lydnad med Trixy, så markarbete står på schemat.

Likes

Comments

Alla 3 hästar har fått oljade hovar och borstad man idag, så snacka om att dom var nöjda när dom fick gå in i sin box som var nyspånad och full med mat. Mums. Red bara Trixy idag för vädret ändrade sig på en halv minut ungefär. Från solsken och vindstilla, till extrem storm med hagel/regn/snö/åska/blixtar. Aa ni förstår.... Däremellan tog jag också hand om Tico idag. Mockade hans Box, och borstade han ren. Så han var också nöjd när jag som vanligt lämnade stallet kl 20. Asså haha jag har för mycket att göra 🙈

Likes

Comments

Dagarna nu framöver och som ni säkert har märkt, ser nästan exakt likadana ut. Antal läsare har minskat och jag undrar nu om det är dags att ta en paus typ. Ibland har jag världens bloggfeeling och andra dagar har jag verkligen ingen lust. Dagarna ser liksom likadana ut:
1. skola
2. paus
3. Rida
4. sova

Antingen blir detta en riktig hästblogg och då blir det endast vad hästarna gör och hur det går på tävlingar och träningar. Eller så kommer jag definitivt fortsätta med detta sättet, men det som jag måste veta är om någon tycker det är bra? Vill ni läsa denna bloggen när dagarna ser i princip likadana ut, och det ibland händer skit stora saker såsom tävlingar och händelser? Eller är det helt ointressant?

Har lite, eller ganska mycket faktiskt, idé torka och det är pågrund av att jag inte riktigt har fått någon större bild av hur den ska vara uppbyggd. Antingen häst, häst, häst. Eller the day, the day, the day.

Likes

Comments

Hello! Igår var jag på tävling hela dagen, så hade jätte svårt för att ta upp telefonen och blogga. Häst människor förstår 😉 Varbergs Lag slutade 2:a efter en tuff omhoppning där det bara skilde minde än en sekund. Haha, lite surt men men. What to do, what to do.

Ska också lägga till att jag och Smilla red Lilleman och Trixy efter tävlingen, så som vanligt var jag inne efter 20.00. Jo Smilla red Lilleman igår, och det gick sååå bra! Fina häst och världens bästa Smilla ❤️

Idag kommer Smilla kl 11 till stallet så då ska vi "skritta".... Men asså våra skritt rundor slutar alltid med att vi har galopperat. Hihi

Här får ni också lite bilder från alla kvällar i stallet. Vi hörs, kram 💕

Likes

Comments

26 sep - Septemberpokalen i Borås, LB med Trixy, 2 dagar.

9 okt - Änglahoppet i Borås, bronsrundan med Trixy, 3 dagar.

Likes

Comments

Äntligen är fredag här, som jag längtat! Idag är en skit tråkigt dag i skolan, så jag hoppas den går snabbt. För i eftermiddag ska jag och Smilla rida och även putsa och packa till imorgon. Smilla åker och tävlar, så jag hänger med 🙈 Skit kul!

Trixy är även igång nu, och hon känns faktiskt fin. Lite springig, men väldigt arbetsvillig. Me like. Och Lilleman då? Jo, han är pigg och glad. Vi rider ofta på stubbåkern, för ridbanan är ingen succé för han. Eller iallafall inte när det är varmt. Påtal om värme, skit vad hände? 23 grader och strålande sol igår vid 18. Haha så konstigt väder..

Tidsinställda inlägg idag, så kika in här vid lunch 😌

Ha en najjs fredag så hörs vi, kram! 💕

Likes

Comments