Det här med träning

Hej på er!
Hoppas ni alla mår bra i Sveriges vårväder.
Jag tänkte att jag ska dela med mig lite av hur jag tänker kring träning och att träna.

Som en del av er säkert vet så spelar jag innebandy, det är typ det roligaste jag vet! Det är en sport jag har hållit på med i snart 10-11 år vilket är sjukt länge. Det är min huvudsyssla när det kommer till träning. Men just nu när säsongen inte är igång så har vi något som kallas för försäsong och det innebär att vi fystränar och konditionstränar. Det är lite synd enligt mig att det bara är en gång i veckan, men det är bättre än inget.
Utöver innebandyn så tränar jag en hel del själv. Det blir en hel del hemmaträning men också backintervaller, löprundor, power walks och lite annat då och då. För mig är det rolig träning, jag gillar att ta ut mig riktigt ordentligt och känna mjölksyran pumpa rejält i benen. Min favorit grej att träna är backintervaller, det är något jag verkligen har fastnat för den senaste tiden. Det är extremt bra träning både för rumpa, lår och konditionen. Och det bästa känslan är att pressa ut det där sista i benen! Det är också den träningen jag gör mest just nu, backintervaller, vanliga intervaller och styrka med egen kroppsvikt.
Det många tror är att man inte kan bli stark och bygga muskler utan ett gym. Det stämmer inte för mig. Att träna med min egen kroppsvikt och köra många repitioner många gånger är mist lika jobbigt och ger även det resultat (om det är resultat man är ute efter). Jag motiveras inte till att träna om jag inte får några resultat så därför är det viktigt för mig att känna skillnad. Som nu tillexempel, jag har kört en hel del backintervaller som jag sa förut, och jag märker resultat. Jag har mycket bättre kondition och backen jag brukar springa i är inte alls lika jobbig längre. Det ger mig motivation till att fortsätta. Efter det går jag hem och kör lite övningar med kroppsvikt. Det är givande för mig.
Mitt mål med träningen är lite luddigt om jag får säga det själv. Jag har inte ett tydligt mål som säger exakt vad som jag vill ska hända. Det jag vet är att jag vill få en fastare rumpa och jobba till mig lite magrutor. Ja, jag är seriös. Jag vill ha magrutor någon gång i mitt liv så varför inte ta tillfället i akt och köra på?! Det är ett mål och det ska nås, jag är inte så långt ifrån, men det tar sin tid.
Sen är ju ett annat mål med träningen nu i sommar att vara i bra form tills innebandyn drar igång på riktigt. Jag vill ju inte vara helt död efter ett byte liksom, så nu är det bara att ligga i.
Det är såhär min träning ser ut just nu och jag har motivationen uppe nu, så det är bara att köra!

Gillar

Kommentarer