Vilka axelövningar kör jag?

Något som jag prioriterar just nu är mina axlar, och framförallt baksidan / ovansidan som jag haft svårt att hitta och få kontakt i. Har nu ett färdigt pass på axelövningar som ska få med alla muskler som kretsar runt axeln. Förutom trapsen som redan ligger i framkant,

för att få traps, gör oändligt många schrugs!


Militärpress med skivstång - varannat pass framför huvudet och varannat pass bakom huvudet. Går även att varriera med axelpress med hantel! Kom ihåg att spänna bålen så du inte svankar, stå axelbrett med lätt böjda knän!

Upprätt rodd med stång - vissa får lätt ont i axlarna så stå lite lutad framåt och räta upp kroppen i lyftet innan du går tillbaka till startposition. Kom ihåg att armbågarna ska vara rakt ut i axelhöjd när du dragit upp stången.

Cable drag för åvansida/ lätt bakre muskeln mitt uppe på axeln - på mitt gym är lägsta cable vikten kanska tung så jag sätter fast ett rep/lång kedja och använder båda armarna. Sätt fästet längst ner på cablen och stå mot den, dra bakåt och uppåt för att nå bak/övre axelmuskeln. Annars lutar du dig bara lätt framåt och drar cablen utåt sida.

Hantlar utåt sida, sittande - luta dig lätt framåt för att inte framsidan ska ta övertag utan att den övre/lätt bakre axelmuskeln arbetar!

Baksida axlar i maskin - Kom ihåg att dra bak och koppla in axlarna så det inte tar för mycket i rygg.

Baksida axlar med hantel - stå lätt lutad mot en högt uppstående bänk. För optimal kontakt svinga hantlarna från kroppen, bakåt och framåt så att armarna står som ett brett V längst upp istället för bara rakt åt sidan.


Ska försöka få till en VLOGG på hur alla övningar går till!


Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,
grym du är!
nouw.com/johnssons
linneasstyrka
linneasstyrka,
men tack snälla! ❤️
nouw.com/linneasstyrka