Värdelöst protein & benträning påverkar testot

Lägger upp ett av mina efterfrågade VISSTE DU ATT inlägg! Dags att nörda ner oss i träningen och forskningen en gång för alla!

Visst du att
Det finns protein som INTE kan tas upp av kroppen?
Detta protein heter Kollajen och består av olika djurdelar så som brosk, hovar och senor. Kollagen har ett högt proteininnehåll och kan finnas i vissa lågbudget-bars för att proteinet ska Vara högt i innehållsförteckningen. Men kroppen  kan inte ta upp kollagen vilket gör livsmedlet helt värdelöst för oss!! Så var noga med att kolla när du köper bars VILKET SLAGS PROTEIN som står på förpackningen när du köper tex bars. Vassle är bland det vanligaste, som kommer från mjölk (mjölkprotein) och är det bästa proteinet som kroppen lätt och snabbt kan ta upp!
PS: fläsksvålar har ett enormt högt proteininnehåll men av just Kolajen som inte kan tas upp av kroppen, se det är helt värdelöst!


Visste du att
Desto tidigare i livet du väljer att leva sunt, desto längre kommer du att leva!
Om du har ambitioner om att äta nyttigare, sluta röka, gå ner i vikt och börja träna. Gör det medan du är ung. För ju äldre du blir, ju svårare kommer det bli. Eftersom livsstilen blivit ett system! Inget blir bättre av att vänta. Och desto fler år du lever sunt, ju fler år kommer livet att ge dig.


Visste du att
En ny studie pekar på att om du tränar mer ben och större muskelgrupper där du kan lyfta tungt, desto mer testosteron kommer kroppen att producera! Hormoner utsöndras vid fysisk aktiv träning, och desto större muskler som jobbar, desto mer kommer kroppen producera. Att samtidigt äta rejält med bra och rena råvaror i kombination till tung träning, gör att kroppen kan ge ut sitt absoluta max.

Visste du att

Detta kan dessutom ha omvänd effekt, att om du äter för lite så sänks kroppens hormoner. Och ett vanligt problem är att vi äter alldeles för lite, och ligger på underskott samtidigt som du tränar hårt. Förutom att det är farligt och kan tära på skelett och ledet. Kan Det dessutom leda till alldeles för långsam muskelutveckling. Sänkt ämnesomsättning och sänkt testo (om du är kille, men tjejer har oxå testo i kroppen).

Du får alltså sämre ämnesomsättning och mindre ork vid för lågt energiintag. Vilket oxå kan leda till fetma! Kroppens sätt att överleva är att sluta förbränna om du äter för lite. Så det är anledningen till att folk slutar gå ner i vikt i mitten av dieten, eller förblir överviktiga trotts lågt intag av mat.

Källor: bodytidningen, tyngre fredagsmys

Gillar

Kommentarer