Tips - Olika moment olika tempo

Igår skrev jag ett inlägg att man kan lära hunden att ha en viss sinnesstämning när man tränar ett viss trix eller har ett viss träningspass. Men hur ska jag som förare kunna träna in detta?

Svaret är ganska enkelt, du känner din hund och vet i vilka situationer som den är lugn och i vilka situationer den blir mer upphettsad. Har du ett träningspass en viss tid och på en viss plats kan detta dock vara svårare att anpassa situation men jag ska ändå ge dig ett knep på hur du ska göra. De trixen du vill att hunden ska ha full med energi tränar du I BÖRJAN på träningspasset och de trixen du vill att hunden ska vara så lugn och avslappnad som möjligt tränar du i slutet då hunden är mer lugn.

När du tränar tex apport och tränar det VARJE GÅNG hunden är uppspelt kommer din hund till slut att associera Apportleken med uppspelthet. Precis som jag associerar fiskmåsar med sol och bad i Falkenberg. Din hund kommer till slut alltså associera ihop dessa två saker och per automatik bli uppspelt när den fattar att du ska träna apport.

Gillar

Kommentarer