Låt bli valpen

Kollar på TV4 Nyheterna där de pratar valpträning. Fått lära mig att det skapar stress för hunden när främmat springer fram och ska hälsa på hunden. Istället ska hunden vara i ett annat rum tills allt lugnat sig och sedan komma fram och hälsa när stämningen lagt sig. Detta är viktigt för att hunden sedan inte ska bli besvärlig i vardagen och tillexempel springa fram och hälsa på folk när man är ute och går. Ett tips som gavs var att sätta en skyllt på dörren där det står "Låt bli valpen", detta för att valpåldern är en tid av läran och man inte vill få en stressad problemhund när den vuxit upp.

Gillar

Kommentarer

Cajaba
Cajaba,
Ja det finns många som lockar på min hund när jag är ute och går. Jag försöker att han inte ska springa fram till alla, men det fattar inte folket... :)
nouw.com/cajaba
linneasstyrka
linneasstyrka,
Precis nästsn så man får ha med sig en stor skylt! Visst ska folk få hälsa på ens hund, men människan ska alltid gå först å sedan är det hundens tur. Och då ska man vara lugn och inte låta och vara uppspelt vilket kan vara svårt för människor att förstå!
nouw.com/linneasstyrka