Jag måste bara få ventilera 

Man ska aldrig blogga när man är irriterad. Men det är då driften till att skriva av sig, blir stor. Hade en superbra dag igår. Kände mig både pigg och glad. Fick till ett helt ok pass på gymmet tillsammans med sambon, och hungern var inte så jobbig som den kan vara.

Men så kommer det alltid någon person in i ens liv och sätter käppar i hjulet. Min vikt denna veckan var varit svajjig. Har legat högre än förra veckan trots att jag känt mig tightare.

I god tro till denna människan frågar jag ”syns det lite att jag gått ner några kg nu från att jag var här sist?”. För att det är lättare för någon som inte sett mig på några veckor att ge en sann bild. Tycker själv att mage och lår har minskat. Men till svar får jag ”Ja din rumpa har blivit mindre” och personen visar med händerna att det egentligen menas som plattare. Jag säger som försvar att jag själv märker en stor skillnad på mage och lår. Men får åter ingen höra ”Näh jag ser bara skillnad på din rumpa”.

Jag blir faktiskt ledsen. Personer står mig NÄRA och vet om att jag är känslig. Dem vet om hur jag kämpar. Men ändå väljer att medvetet såra mig. Jag säger medvetet för att jag ALDRIG skulle lagt den kommentaren till mina tjejkompisar som kämpar med sina kroppar och demoner. Det är som att säga till en person som är väldigt mager och vill gå upp i vikt. Att det bara lagt sig över magen. Eller till en person som köpt en ny favoritjacka, att den är ful.

Kanske har min rumpa krympt, som allt annat. Kroppsdelar krymper när man minskar i vikt. Det är lixom grejjen. Men det är otroligt elakt att ens påpeka och lägga det svaret, på en fråga till någon som är stolt över sin insatts. Det räcker med att säga ”ja men ja det ser jag, vad kul för dig, du som kämpar”. Inte lägga nån vidare kommentar på att det skulle vara något NEGATIVT.

Tycker bara att det är så sjukt, hur vissa människor vill såra andra. Som inte kan anpassa sitt språk efter personen den talat till. För alla mina nära och kära vet vilken tvättsvamp jag är och jag suger åt mig sådana kommentarer. Ältar dem. Påverkas av dem. Har fått diskutera detta för att förstå att detta inte är sanning. jag ser på min kropp med kärlek. Jag ser en kropp som krigar. En stark kropp med former på ”rätt” ställen.

Det är löjligt att säga att min rumpa är det enda som krympt, för det stämmer inte. Sedan jag fick ont i armen är det mina ben och rumpa som fått kämpa. Och det gör mig ännu mer irriterad, när kommentaren inte bara är okänsligt elak. Den är dessutom falsk.


Gillar

Kommentarer

by_anniess
by_anniess,

Massa kramar<3<3

nouw.com/by_anniess
linneasstyrka
linneasstyrka,

Massa kramar till dig annie ❤️❤️❤️

nouw.com/linneasstyrka
.
,

Jag tror inte personen ville såra dig. Antagligen sa han bara vad han tyckte. Du säger att du står honom nära. Då borde du veta att han är ärlig. Då skulle du inte frågat honom om hans åsikt. Då får du fråga nån annan som stryker dig medhårs. Istället för att bli arg och ledsen, försök omvandla det till motivation för att nå dina mål ☺️

linneasstyrka
linneasstyrka,

Lite onödig kommentar, dessutom anonym. Men jag ska försöka förklara/ då det var flera pikar den eftermiddagen som ledde fram till att jag tillslut blev irriterad. Det var en medelålders kvinna som dessutom jobbar med människor som har psykiska problem ... trodde det var en person man kunde prata om dina framsteg och erfarenheter med. Hon har ändå blivit en del av familjen... hade jag vetat att hon skulle behandla mig såhär hade jag aldrig frågat och jag kommer heller aldrig göra det igen. Men det är bara ett bevis på att alla människor inte är det man tror. Och att familj inte är någon man är. Utan något man förtjänar!💪

nouw.com/linneasstyrka