Hetsätning - Vågade berätta 

Vad är intressant att läsa om? Är jag intressant eller är det min passion för mat och träning som intresserar mina läsare. Snälla kommentera eller skriv i min instagram DM.

Jag har inte Corona! Tack lord! Känns bra att komma ut i friheten igen efter 2v av isolering. Handla mat, träna, spela padel, träffa folk ute!

Har inte räknat kalorier nu när jag varit sjuk. Har ätit väldigt varierat. Allt från gröt och ägg till Hamburgare och pizza. Men viktigast av allt! Jag har inte hetsätit! Beteendet som alltid varit boven i dramat.

Sanningen är att jag faktiskt berättade för min sambo för första gången om min hetsätning. (Efter att ha spårat helt på min skidsemester, när jag var sjuk och kände mig otroligt ledsen). Tänkte när jag träffade honom och gick på min diet. Att mitt beteende skulle vara slut. Han var en början på ett nytt kapitel där ätstörning i form av maniskt ätande och hetsätning inte existerade.

Det visade sig vara lättare sagt än gjort och jag har aldrig varit så off med kost och träning som jag varit det senaste halvåret. Skenade upp i vikt och jag var tvungen att skaffa en helt ny garderob.

Allt började med att jag fick körtelfeber och inte kunde träna. Sedan började jag jobba skift med nya arbetsuppgifter som gjorde att jag skadade min arm. Vilket gjorde att jag ännu mindre kunde komma tillbaka på gymmet.

Ingen träning ledde till inga rutiner, inre stress och för med... just det... hetsätning.

Idag spelade jag padel för första gången sedan jag skadade armen. Hade både tejpat armen samt använde handledsskydd. Vilket funkade! Ingen smärta.

Vi bestämde pizza och jag har nu ätit lite choklad och popcorn. Känner mig mätt och nöjd. Ingen stress. Inte över maten jag ätit. Eller att jag måste äta MER! Eller att jag inte kan sluta äta.

Min sambo är nu medveten om min ”sjukdom” och dömmer inte mig. Han stöttar mig och jag kan sitta ner och äta i lugn och ro. Utan att känna stress över mitt beteende, mitt mående, mina tankar eller min kropp.

Njuter av min lördag... Hur funkar er helg??

Gillar