När man åker på en språkresa så finns det olika boendealternativ att välja på. Det är bra eftersom du då kan välja det som passar dig bäst. De olika alternativen är EF Värdfamilj, EF Residence och EF Campus. Man blir ihopmatchad med rumskompisar från andra länder som är lika gammal som en själv. Reser man med en kompis kan man självklart bo med den.

EF Campus: När man bor på EF Campus får man en inblick i hur studentlivet är på ett universitetscampus. Du delar rum med en annan student och äter i skolkafeterian precis som en lokal student.

EF Residence: Bo på ett studenthem i hjärtat av din destination. Njut av närhet till skolan och staden med restauranger, shopping och sportmöjligheter. EF personal finns alltid på plats för att du ska känna dig trygg och för att garantera din säkerhet.

EF Värdfamilj: Maximera ditt kulturella utbyte genom att välja att bo i en lokal värdfamilj. Få inblick i den lokala kulturen och en vanlig familjs vardag. Alla värdfamiljerna är noga utvalda och kontrollerade av erfaren EF-personal. Många av familjerna har tagit emot studenter i flera år.

När jag var i Torquay valde jag att bo i värdfamilj och det var jättebra. Jag bodde i en erfaren värdfamilj som var väldigt trevliga och som hade tagit emot studenter under flera år. Familjen bestod av en mamma, en pappa och en liten dotter på tre år. Jag delade rum med en spansk tjej och en italiensk tjej och vi blev väldigt bra vänner. Att bo i värdfamilj var väldigt lärorikt och spännande, att ta del av en annan familjs vardag. Jag kände också att min engelska utvecklades eftersom jag pratade det engelska språket så mycket. Familjen bodde också centralt så det tog ca 10-15 minuter att gå till skolan.

En fråga till er läsare: Har ni varit på språkresa och isåfall vart?

Kram Linnea

Likes

Comments

Efter två dagar i London åkte vi buss till Torquay. Närvi kom fram till Torquay fick vi vänta i en stor sal där vi träffade EF-ungdomar från många olika länder. Vi spelade fotboll, dansade EF dansen och sedan kom våra värdfamiljer och hämtade oss.

Torquay är en vacker stad och jag trivdes väldigt bra där under mina tre veckor på språkresa. Jag upplevde så otroligt mycket och hade jätteroligt! Ledarna var väldigt bra, både roliga, förstående och bra att prata med. Olika aktiviteter som vi gjorde var bland annat selfierace, splashparty, fiska krabbor, hängde på stranden, utflykter till olika städer inärheten till exempel Cookington, talangjakt, bowling och mycket mera. Varje söndag hade vi något som kallades för choice day då man fick möjligheten att välja på att åka till stranden eller EF arenan där man kunde prova på olika sporter. Två dagar i veckan hade vi diskon med olika teman till exempel rollerdisco då vi hadedisko på rullskridskor och det var jättekul! Ett annat disko vi hade var neontema då vi målade lysande färg i ansiktet och på våra kläder!

Tre timmar om dagen (måndag-fredag) hade vi EF skola och då blev vi indelade i klasser efter ett språktest som vi gjorde innan resan. Lärarna var jättebra och undervisningen var både rolig, lärorik och intressant. Lektionerna var väldigt kreativa och vi gjorde projekt på ipads i grupper som vi sedan visade upp för de andra. I min klass var vi elever från Sverige, Italien, Danmark, Frankrike och Österrike. Det var spännande att träffa elever från olika delar av världen och vi lärde oss mycket om varandras kulturer.

Att åka på språkresa är bland det bästa jag har gjort och jag har fått vänner för livet från hela världen. Det bästa med språkresan är alla fantastiska människor jag träffade.

Om ni har frågor eller funderingar om min språkresa eller om EF så kan ni mejla mig på EF.linnea@gmail.com

Ha det så bra! Kram

Likes

Comments

I somras åkte jag på min första språkresa med EF. Jag valde att resa till kuststaden Tourquay på Englands Riviera där jag spenderade tre fantastiska veckor. Vi var 18 svenskar+ våran reseledare som reste tillsammans och den 18 Juli träffades vi på Arlanda. Jag kände mig pirrig, lite nervös och väldigt taggad, det var ju den här dagen som jag hade väntat på så länge.! Flyget till London Heathrows flygplats tog ca 2.30 tim och tiden gick väldigt fort!

De två första dagarna av resan var vi i Englands huvudstad London! I London shoppade vi, såg sightseeing till exempel Buckingham Palace, Big Ben med mera. Vi besökte även Madame Tussauds och åkte London Eye. Det var min andra gång att besöka London men det var fortfarande lika magiskt. London är en vacker stad med många sevärdheter att besöka! Ett måste i London är att prova deras fish n chips! /Linnea

Likes

Comments