Header

Feminism

Jag har sökt plugg till våren! Känner att jag verkligen vill LÄRA mig något. Framförallt behöver jag en förändring så  jag tänkte testa jag på att vara student ett tag. Det blir en kurs! Genusvetenskap! Ja om jag kommer in då. Har typ alltid tänkt att om det är något jag ska plugga är det just genus. Nu har ju livet öppnat nya dörrar och jag skulle även kunna tänka mig att plugga något inom hälsa eller någon skrivarkurs! Men vi börjar med genus. Jag vet ju inte riktigt vad jag vill jobba med så det känns som ett bra val. Man kan ju aldrig ångra att man läst genusvetenskap. Och det ligger mig så varmt om hjärtat, det där med feminism och så. Jag skulle verkligen vilja göra SKILLNAD på nå vis. Alltid haft en dröm om att åka till något utsatt land och hjälpa TJEJER. Då känns det bra att ha den här kursen som grund. Hoppas verkligen att jag kommer in!!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Älsklingar! Det är alltid lika svårt att skriva ett inlägg när man varit borta ett tag. Prestationsångesten slår till och det känns som att jag måste bidra med en storslagen come back. Haha vem tror man att man är? Denna gången slog jag något slags rekord i tystnadslängd och jag vet inte riktigt varför det blev så? Jag är ju en periodare när det gäller bloggandet och jag vet inte hur jag ska få rutin på det hela, men ännu en gång tänker jag att nu jävlar, NU ska jag blogga ofta. Men man lär så länge man lever, så jag lovar inget. Nu har jag iallafall lyckats krypa upp ur min lilla gömma och sitter återigen här vid lill-datorn och knappar på tangenterna.

Annars då? Jag har varit riktigt jävla risig i ca en vecka. Jag har varit hemma från jobbet och ska tillbaka imorgon. Som vanligt känner jag något slags motstånd mot att komma tillbaka till saker (ställen?) när jag varit borta ett tag. Det är som att jag glömt bort att det faktiskt går bra, att jag KAN vara bland folk och utföra saker och det går BRA och ingen kommer tycka illa om mig.

Idag har jag varit ledig. Jag var hos min kurator(!!) på morgonen. Älskar henne. Det är så otroligt skönt att prata med någon som verkligen lyssnar, tar allt man varit med om på allvar och får en att förstå att det varit riktigt jävligt ibland och att det är okej. Jag lär mig så mycket om mig själv och det är verkligen så skönt att få en förståelse för varför man mått och betett sig på ett visst sätt. Rekommenderar starkt till alla. Ni behöver inte känna att ni ska ha varit med om något riktigt traumatiskt eller ha ångest attacker för att få prata med någon. Är ni under 23, vänd er till ungdomsmottagningen dom är FANTASTISKA.

Efter kuratorn åkte jag till Täby för att att hämta upp min dator från Apple store som lagat en kraschad hårddisk. Att sådant fortfarande kan hända? Inte konstigt att man TVIVLAR på tekniken. Kvällen har bestått av tvätt, ryggträning och häng med roomiesarna. NU ska jag spendera lite tid med datorn. Typ slöläsa lite bloggar och rulla lite på Pinterest. Mmmmh så trevligt. Ha det fint vi hörs!

Avslutar med lite bilder från den senaste tiden

Likes

Comments

Vardag

Då är jag inne på sista veckan här i Örebro. Det ska bli så skönt att komma hem till Stockholm igen. Saknar mitt rum, kista, jobbet och framförallt ANNA och TOVA min älsklingar. Jag kommer dock sakna alla älsklingar här i Örebro också... vilken lyx det har varit att ha mina vänner så nära under de här veckorna, det är man verkligen inte bortskämd med längre.

Nu är jag på jobbet och passar på att skriva lite när det är tomt på folk. Den här sista timmen brukar vara lite långsam och idag är inget undantag. Man får göra vad man kan för att roa sig.

Mmmh så vare med det. Jag har inte så mycket mer än så att dela med mig av idag. Ikväll ska jag bara hem och mysa med mamma och kolla på idol. Ha det gött så länge!!

Här är det tyvärr tomt för jag är SÄMST på att ta bilder. Vill alltid uppleva allt *in the moment* utan att tänka på att fånga det på bild. (men framförallt är jag väl bara glömsk och slarvig)

Likes

Comments

Feminism

Det är något jag har varit med om några gånger för mycket. Att de bara antar. De antar att jag har något preventivmedel. Frågar inte utan bara kör på. För det är väl klart att jag som tjej har tagit på mig ansvaret av att det inte ska bli något barn av det vi ska göra. Det är väl klart att jag som tjej stoppar i mig piller, ringar eller stavar som förstör min hormonella balans och leder till en mängd allvarliga problem. Eller? Ska det verkligen vara så självklart?

Men nej det ska det ju inte!!! Det känns nästan löjligt att jag skriver det här inlägget, men antagligen verkar inte vissa killar förstå. Förstå att när TVÅ personer ska ha sex har BÅDA ansvar över att skydda sig.

När jag hade kopparspiral sa jag ju såklart ingenting, och reflekterade inte över det heller. För jag visste ju att jag var skyddad. Det var inte förrän jag tog ut spiralen och behövde säga till om kondom som det slog mig att det alltid varit jag som behövt ta upp det. Känns det inte ganska naturligt att personen som ska bära kondomen frågar om den behövs? Jag vet inte, jag tycker att det känns... schysst liksom.

"Så länge hon inte säger till så måste det ju gå bra?" är säkert sättet många ser det på. Och ja, jag tror att dom allra flesta tjejer utan preventivmedel säger till, av den uppenbara anledningen att man inte vill bli gravid. Men genom att inte fråga lägger ni automatiskt hela ansvaret på tjejen, och det kan väl inte kännas helt bra?

Lets face it, det är inte alltid skitkul att behöva slänga fram med att kondomen måste på. Men tills det har uppfunnits något smidigt preventivmedel som inte fuckar up kvinnors hälsa får det fan vara så. Så snälla, kan vi åtminstone dela på ansvaret?

Likes

Comments

Vardag

ÄLSKAR också den här färgen. Hela kombinationen av färger på bilden är så tillfredsställande? (Dock väldigt störigt att det är en lös tråd på jackan:() Jag satt på rasten och bara tittade drömskt på mina händer mot min jacka och var tvungen att ta ett kort. Jag håller på att bli som Anna. Hon lägger alltid märke till när saker matchar (eller inte matchar). Det känns också bra att det kommer upp någon annan bild här än *tokiga* selfies på mig.

Lacket är H&Ms egna och sitter faktiskt riktigt bra. Det höll TVÅ hela dagar utan att en minsta lilla bit föll av. Det har nog aldrig hänt förut. Inte ens sånna där *extra long lasting* och andra ''bra'' grejer funkar ju.

Oj så skönt det kan vara att bara vara lite ytlig ibland. Trodde aldrig att det skulle komma upp ett inlägg där jag tipsar om nagellack här. Tänker att sånt kan man ju läsa om på... ja typ vilken annan blogg som helst och de gör det mycket bättre än vad jag skulle göra.

Likes

Comments

Vardag

Hallå!

Det är lördag och min enda lediga dag denna vecka. Jag har på riktigt inte haft TID eller ORK till att blogga något fast jag velat göra det många gånger. Det har varit mycket av allt sedan jag kom till Örebro. Jag har jobbat en hel del. Det är himla långa pass tycker jag. Eller ja, 8 timmar haha, vilket jag fan tycker är orimligt? Jag vet inte hur det är med er men jag orkar iallafall inte hålla uppe mitt engagemang och ja... bry mig i mer än typ 6 timmar. Inte hinner man med så mycket annat om dagarna heller. Herregud. Speciellt inte om man jobbar 11-19.15, då är ju verkligen hela dagen borta. Men så kan det va. För mig och för många andra haha!

Det har ärligt talat varit ganska långtråkigt på jobbet. Det händer mindre här. Sen är det en speciell situation nu också eftersom butiken ska säljas. Energin i butiken är liksom ganska... död. Jag påverkas också mycket av min omgivning och miljön jag befinner mig i. När jag sökte jobb var mysigheten och hur fint det var på jobbet en MYCKET viktig komponent till om jag skulle söka det eller inte. Här ligger butiken under jorden och det KÄNNS verkligen att det inte finns några fönster och luften är annorlunda. Ica ligger precis utanför och jag hör HELA TIDEN hur det blippas in varor i kassan. Det kan låta som något helt obetydligt och ibland är det ju det. Men de här veckorna har jag varit extra känslig för sånt där.

Det är mycket att ta in. Många nya intryck från en så bekant stad. Jag ser saker på helt annat vis och det blir så tydligt hur mycket jag växt och utvecklats. Men också hur mycket som faktiskt är detsamma.

Jag har träffat många vänner också, vilket har varit helt fantastiskt ju. Så det ska jag fortsätta med ikväll. Det blir middag ner på *byn*. Hoppas ni mår bra!!!

Yours truly

Likes

Comments

Vardag

Hej!

Min bästa kära Anna har äntligen flyttat in hos oss. Idag har vi har packat för min Örebro vistelse, fikat och bara sugit åt oss så mycket vi kan av varandras sällskap.

Jag har precis kommit fram till Örebro och står och väntar på bussen hem till Mellringe. Det känns skönt att vara hemma. Imorgon är första dagen på Hälsokraft här i stan. Kom och säg hej! Butiken ligger i Krämaren längst ner vid Ica.

Likes

Comments

Hälsa

Godkväll gott folk! I morse slog jag i huvudet i toarullshållaren(?) när jag dammsög badrummet. Haha skinnet åkte verkligen av. När jag kom till jobbet fick jag välja mellan att ha ett skimrande, blödande sår i pannan eller ett plåster som om jag vore ett dagisbarn. Vad är mest diskret liksom? Det blev ett plåster för att slippa få för många frågor (eller konstiga blickar) Kände mig verkligen som 5 år.

Till något helt annat. Gårdagen var riktigt tung. Det kan bli så när saker släpper, förändras och läker. Det bubblar först upp till ytan och känns en massa innan det sedan kan lämna kroppen. Jag är så lycklig över att jag hittat ett jobb där jag kan känna att jag får ha sådana dagar. Där jag har kollegor som förstår, ser och accepterar mig precis som jag är. Alla former av mig.

Och så till idag. Wow vilken skillnad. Idag har jag verkligen känt en helt annan livsglädje. Jag har känt en lätthet i kroppen som inte funnits där på väldigt länge. Lite diffusa huvudvärkskänslor och så har hängt med idag också men det gör inget. Som sagt, mycket släpper nu och då blir det så. Det händer också otroligt mycket energimässigt nu och det känner jag verkligen av. Men det tänker jag inte gå in på mer idag. Jag vet ju inte hur *spirituella* ni är och hur det kommer att tas emot. Det finns ju så många som är skeptiska, trångsynta och hånfulla där ute. Tror dock inte att den typen hänger här inne, men det känns lite läskigt. Så jag vågar inte riktigt skriva om andlighet, universum, energier och attraktionslagar. Men någon gång kanske. När jag blivit ännu mer hemma i det själv så kan jag förhoppningsvis skriva om det också. För jag tycker verkligen att det borde pratas och skrivas om mer. Jag kanske inte är så ensam om att vara så medveten om allt detta som jag tror. I min ålder alltså. Det kanske är något att satsa på föresten?! Att bli den yngsta ''andliga vägledaren'' eller ''spirituella livscoachen'' eller vad det nu kallas? Som min kollega sa idag. ''Din själ känns så mycket äldre än dina 21 år''.

Haha! Nu ska denna gamla själ gå och lägga sig. Puss och kram!

Likes

Comments

Hälsa

Kommer ni ihåg ''Hälsosnubben'' jag berättade om? Idag var jag äntligen hos honom. Ni vet hur det är. Man får en tanke och så vips 2 månader senare så gör man det. Det var väldigt behövligt. Förra veckan var härlig men också väldigt tuff på sina håll. Det hade nog blivit lite mycket av allt och jag fick ett litet bakslag typ. Jag kände mig utmattad och nacken var så stel att det gjorde ont när jag skrattade. Vilket jag gjorde mycket trots att inte hälsan var på min sida. Det var också otroligt segt jobbmässigt pga att ingen verkade befinna sig i Sverige längre. Skratten stod framförallt min nyfunna, helt fantastiska vän Evelina för. Så otroligt tacksam för denna pärla till människa. Folket i Väsby bjöd också på en del skratt. Man får ju träffa på en del original så att säga.

Jo, det jag ville komma fram till var att jag verkligen behövde behandlingen. Hälsosnubben höll med. Mina energinivåer var låga, chakran stängda och jag bar på känslomässig stress. Men jag ska nu vara som en ''helt ny Linnea'' för att citera Victor, som han faktiskt heter.

Likes

Comments