Header

En dag på Liseberg tillsammans med Beatrice och lille Jamie

I den fina ''parken''

Beatrice in action

Plockar ur sin vinst

Tycker i princip alla små gosedjur man kan vinna på Liseberg brukar vara rätt fula, men hur söta var inte dessa två?

Frossade i cheddarpopcorn

Världens finaste systerson

Kebabtallrik och pepsi max

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skärpet finns att köpa HÄR

Örhängena finns att köpa HÄR

Likes

Comments

För första gången på fyra månader så vart det party för mig!

För fyra dagar sedan fyllde min fina ''Kicki'', Christina 24 år. Visste givetvis att detta skulle firas, att vi närmsta vänner skulle överaska henne med en svit uppe på Gothia Towers. Har dock mått lite sisådär det senaste och var därför inte helt säker på att jag skulle kunna vara med och fira henne denna dag. Men efter att ha tagit lite kortison ett par dagar så var jag uppe på banan igen och kunde därmed vara med.

Var så himla kul att träffa alla mina favorittjejer igen efter en sådan lång tid ifrån varandra. Men framförallt att jag fick vara med och överaska hjärtat. Vart paketöppning, dricka och lekar uppe på hotellet innan det vart en utgång på cirka timman. Sedan tillbaks till rummet med mat och sen vart det ett långt bad tillsammans! Vart en väldigt lyckad kväll. Grattis återigen bästa vän!

Likes

Comments

Trots att så många planer inför detta år har gått i kras i samband med att jag fick reda på att jag bär på denna sjukdom, så känner jag nu att det inte finns någon anledning till att ''låsa in mig'' här hemma sängliggandes. Medan jag ändå har ork kvar och vill hitta på grejer så ska jag självklart göra det!

De senaste tre åren har jag varit på Summerburst festival här i Göteborg, och efter sista akten på Lördagskvällen så har jag genast börjat planera och längta efter nästa gång. Tanken detta året var att jag tillsammans med mina närmsta vänner skulle till Stockholm, för att bo på hotell och uppleva festivalen där. Tyvärr blir det inte så för mig denna gång.

Jag försöker hela tiden komma på saker att hitta på, för att vardagen skall bli roligare samt för att få mig på andra tankar. Så nu köpte jag spontant biljetter till Summerburst här i Göteborg. För ärligt talat finns det ingen anledning att sitta hemma och må dåligt över att jag missar det när jag faktiskt kan vara där! Varför plåga sig själv i onödan?

Bilder ifrån Summerburst 2016.

Ifall jag inte har någon ork när det väl är dags så är det ju bara att strunta i det. Sedan är det ju inte särskilt långt hem om det nu skulle bli alldeles för jobbigt.

Under tiden vännerna åker upp till Stockholm över nästa helg så tar vi i familjen en liten trip till Falkenberg för att komma bort i ett par dar. Bo på hotell, äta god frukost och bara ha det mysigt.

Det är så viktigt att göra saker man faktiskt vill, utnyttjar tiden när man väl kan och orkar. Även när man ''bara'' har en förkylning. Lura inte er själva om att man MÅSTE ligga hemma och må sämre än vad man redan gör! Lyssna alltid till din kropp men låt dig inte luras utav psyket under tiden.

Likes

Comments

En senare frukost hos Beatrice.

Likes

Comments

En vecka med behandlingarna (Strålning och Cytostatika) är nu gjord, och är nu inne på vecka nummer två utav sju.

Hittills har det fungerat bra, inga större biverkningar har ännu kommit. Det jag märkt av har varit att jag blivit lite tröttare/segare efter att jag strålats, samt lite illamående utav tabletterna.

Tabletterna tas på kvällarna, varje dag. Medan strålningarna endast sker på vardagarna inne på Sahlgrenska. Smärtfritt och går på cirka fem minuter. Vilket är jätteskönt!

Efter dagens besök ringde jag upp en salong som ligger här i Göteborg. Där de säljer peruker m.m..

Bokade in en tid redan i morgon bitti, då vi får kolla hur mitt hår ser ut i dagsläget samt vad de har att erbjuda mig när det väl är dags.

Jag var helt inställd på att jag skulle tappa allt mitt hår genom jag går på dessa tabletter. Men i mitt fall är det strålningen som kommer att påverka mitt håravfall. Alltså kommer inte allt att försvinna utan blir mer som en krans eller fläckar i håret. (Detta brukar ske efter ett par veckors behandling).

Kort uppdatering denna gång. PUSS

Likes

Comments

Hej igen!

Det går långt mellan gångerna då jag uppdaterar bloggen med nya inlägg men nu är jag äntligen här för att fylla på med minst ett till. Mycket för att uppdatera de som valt/väljer att följa med mig på min resa emot min cancer.

Senast jag skrev ett inlägg kring detta hade jag precis kommit hem ifrån Sahlgrenska sjukhus. Där jag fick reda på att cancern jag har var elakartad och i hög grad. Dock visste vi inte riktigt hur hög den var. Det vi visste var att det antingen var grad 3 eller grad 4 de pratade om. Jag fick därifrån gå omlindad runt huvudet igen, detta pga vätskan som hade fyllts i pannan. För er som inte vet så är det vätska vi alla bär på, som hade läckt under operationen. Detta är väldigt vanligt. Lindan använder man sedan för att pressa tillbaka vätskan, som skall tillbaka i cirkulation till hjärnan.

I förra veckan var jag återigen tillbaka på plats. Måndagen vart ett snabbt besök för att ta ett nytt blodprov då de senaste hade visat att det hade stigit. Men nu var allt som det skulle igen.

Under Onsdagen var ett inbokat besök med tre stycken läkare som numera kommer att ha hand om mig. Vi gick igenom det som komma skall och även det jag gått igenom, samt hur jag mår i dagsläget. Vi fick då reda på att min cancer var i högsta grad, alltså grad 4. Samt att den är obotlig.

Vi gick även igenom förberedelserna som skall göras innan man börjar strålas, vilket är att man gör en ''mask'' efter sitt huvud/ansikte för att strålningen skall pricka rätt och inte en massa goda/frisk celler. Biverkningarna man mestadels brukar få vilket är trötthet, illamående, håravfall, humörsvängningar och i vissa fall förstoppning. Håravfallet kommer att ske i samband med strålningarna och inte cellgiften vilket jag helt och hållet trodde att det skulle göra. Fick med mig en bunt med papper med information och hjälp. Samt en tid för förberedelserna inför första strålning, vilket vart på Fredag två dagar senare.

Fredagen började med att skapa en ''mask'' vilket tog cirka 10 minuter, därefter vart det att åka in i en slags röntgen med masken på (för att de skall veta exakt hur allt ser ut och vart det onda sitter). Därefter vart det ett par timmars väntetid inför att jag sedan skulle in på magnetröntgen. Passade då på att få i mig lite mat och sitta ute i solen tillsammans med mamma. Slutligen vart det tid för mig att röntgas, dock tog hela processen nästintill en timma längre än vad det egentligen skulle göra. Detta pga det var/är så extremt svårt att hitta mina blodkärl i armarna och händerna. Det vart en heldel sprutor, spruckna blodkärl, fyra stycken läkare och jag. Tillslut hittade de en ådra som fungerade och vi kunde sätta igång. Äntligen!

Nästa tid är nu den 22 Maj, då jag skall börja strålas. Dagen innan detta börjar jag ta cellgiften. Nu är vi igång!

Likes

Comments

Anastasia Dipbrow Dark Brown

Likes

Comments

Hej

Idag blir det ett enklare och kortare inlägg än de tidigare kring min ''sjuk-resa''.

Idag vid 11 var vi åter inne på sjukhuset igen för att träffa upp en läkare för att prata om hur det hittills gått för mig, plocka bort agrafferna men främst för att prata om min framtid.

Tyvärr blir det inget glädjebesked. Tumören var alltså en elakartad och återigen tyvärr rätt så allvarlig. Exakt vad det var för tumör visste de ännu inte om då det var inflammerat. Jag fick en kallelse tillbaka den 10 Maj för där och då lägga upp en plan för mig framöver. Behandlingen kommer att ske med både strålning och cellbehandling. Det är i princip det vi i nuläget vet om.

Jag är återigen omplåstrad och återigen helt dåsig och slut.

Jag ville bara dela med mig utav beskedet. Nu blir det tillbaks till sängen och sova. Pussar!

Likes

Comments

Instagram@linneaseil