Svar på tal

Så himla kul när jag ser att några iallafall har tagit sig tiden att fråga lite frågor som de undrar över, jättekul. Jag har väldigt lätt att skena iväg med skrivandet när det kommer till ämnen som intresserar mig eller så har jag bara så mycket att prata om och håller mig oftast inte till ämnet utan travar vidare och det blir helt plötsligt noveller av en fråga.

Men ska försöka förkorta mina svar så man ORKAR läsa igenom det, för det vill jag ju. Intressanta frågor så det var faktiskt kul att besvara dessa och roligt att några är nyfikna och vill veta mer om hur jag lever och har det här. Så enjoy eller somna av "utrråkan".


Gud va roligt det verkar vara och leva aupair-livet! Kan du inte berätta lite mer om fördelarna med att flytta till USA men även nackdelarna som du kanske inte räknade med innan eller har fått uppleva?

Fördelarna med att ta sitt pick och pack och flytta iväg ett år måste vara att du gör det HELT på egen hand. Du lämnar din trygga zon, alla vänner, familj, allt som du har levt med i 22år (för min del) för något helt nytt.

Sen är min största trygghet min mamma, så det var väldigt stort och jobbigt för mig att flytta till andra sidan atlanten utan henne. Första gången på 22 år. Men det ser jag bara som en fördel genom att jag måste fixa och tänka på allt själv. Har ingen att luta mig mot på samma sätt och det gör ju att jag måste bli självständig vilket bara nu och i slutändan är ett plus. Du träffar på så mycket nya och olika människor, både från ditt egna land men också från andra länder. Du lär dig prata ett språk flytande eller iallafall bli så mycket bättre på det. Du får chansen att bo i en ny familj, lära dig om de amerikanska traditionerna och en ny kultur och kanske uppleva och göra saker som du inte hade gjort i din familj därhemma. Att sommaren här är LÅNG och det faktiskt är varmt och skönt och man kan kalla det sommar.


Nackdelarna för min del är nog att jag målade upp en bild framför mig hur det skulle vara, hur jag skulle vara och så blev det inte så. Maten, visst hamnar man hos en familia som bryr sig om att äta nyttigare så är det ju jättebra och enkelt men hamnar man i en som bryr sig men bara ibland så är det så svårt att försöka leva nyttigt när allt man ser omkring sig skriker skräpmat. Att man behöver betala tax överallt, när du shoppar, när du äter ute, när du handlar mat, allt. Nyttig mat är lika dyrt här som i Sverige. Att du bor på ditt jobb och har dina värdföräldrar som "chefer". Fuktigheten här är hemsk, när den slår in så är det inte bara fuktigt utan varmt som attan och du är liksom klibbig på huden och känner dig svettig hela tiden.

Hur är det annars med ekonomin, är det billigt eller dyrt?

Lika dyrt som i Sverige. Fast beror på vad.

Och vad är dina framtidsplaner, hur länge ska du stanna där är tanken?

Hade du frågat mig för 1 månad sen hade jag sagt att jag ABSOLUT ska förlänga, för jag trivs som fisken i vattnet. Jag älskar att bo här och vill verkligen stanna om jag kan. Men nu och då 1 månad tillbaka känner jag att jag absolut inte vill stanna ett år till haha. Mer för att denna resan har "öppnat" min modiga sida och jag har så mycket drömmar som tidigare varit "nedgrävda" men nu känner jag att jag vågar uppfylla dom, hur töntigt det än låter så är det så. Sen så skulle jag kunna stanna i USA ett år till men inte som Au pair. Så när jag kommer hem ska jag först krama om och hänga med nära och kära. Börja jobba och spara ihop pengar. Resa med en dear friend och bara ta dagarna som de kommer. Resa, resa & resa. Åka till la France och plugga franska. Åka till London och jobba. Detta är inom de närmsta åren, sen hoppas jag väl att jag ska börja plugga med något som har med mitt dröm yrke att göra, gärna abroad men har inte mina tankar eller intresse där riktigt än. Sen även köpa mig ett beach house efter att ha spenderat nästan hela sommaren i Avalon NJ.

Du verkar ha det helt magiskt! 😍 Frågor: Hur mycket tid spenderar du med din host familj?

Ganska mycket faktiskt, både bra och dåligt haha. Nu när vi har varit här i Avalon (stranden) väldigt mycket så har jag hängt med dom när jag jobbar men även ganska mycket på min lediga tid då jag inte känner någon här nere. Visst har jag gjort saker på egenhand men mestadels varit med familjen.

Är aupair-livet som du förväntade dig?

Både ja och nej. Jag trodde inte att jobbet kunde vara så jobbigt och påfrestande som det ibland kan vara. Som sagt, jag hade tyvärr målat upp en helt perfekt bild i mitt huvud innan jag kom hit och blev överraskad när det inte alls blev som jag tänkt, blandannat med min rematch som jag icke hade planerat. Men ser rematchen mer som en fördel än nackdel då den fick mig att ta upp saker som jag aldrig annars skulle göra. Som att faktiskt ta upp att jag inte mådde bra och ville rematcha och prata om mina känslor för två främmande människor. Sen att om du haft en jobbig dag så på ett jobb hemma får man en paus genom att åka hem men här är du på samma ställe hela tiden så känns inte riktigt att man får paus även fast man är ledig. Ifall man inte stänger in sig på rummet eller flyr haha.

Vad är det som gjort dig mest positivt överraskad av leva i USA, so far?

Hur trevliga och sociala människorna här är. Här är det inte alls konstigt om du börjar prata med grannen bredvid när du åker tåg, buss eller liknande. När jag åkte hem från Miami så satt jag på flyget bredvid ett äldre par, och tror vi pratade halva resan hem och det kändes inte alls konstigt utan tvärtom, var jättetrevligt.

En annan gång när jag åkte tåg hem från New york satt jag bredvid en dam som hörde mig prata och frågade vart jag kom från och vi pratade på hela tågturen utan några konstigheter. Så de är inte lika reserverade här som vi är hemma, det är inte konstigt om främlingen bredvid dig i bussen börjar prata, eller att någon kommer fram till dig i butiken och frågar om råd och sen ser dig igen och tackar och börjar små prata. Det är fullt normalt här. Det känns att det är lättare att passa in på något sätt. Vet inte om det har att göra med att jag var mer osäker hemma men här känner jag att jag kan klä mig tex. som jag skulle vilja göra hemma men aldrig gjorde, men här känns det inte lika konstigt, det känns friare på något sätt och inte lika dömmande.

Hur många svenskar träffar du? Hur är maten?

Majoriteten av de människor jag träffat är nog svenskar, vill inte erkänna det egentligen då jag var så bestämd med att inte bara sträcka mig ut till svenskar utan andra från andra länder men det är så mycket lättare att få prata sitt egna språk. Visst har jag blivit så mycket säkrare och bättre på engelska men att kunna prata ut på svenska är så jävla skönt haha. Dock där jag bor nu är det knappt några svenskar utan stället kryllar av tyskar haha och brasilianare.

Vad jag upptäckt än så länge är maten helt ok. inget speciellt än. Inte ätit ute så mycket som jag velat och testat på nya grejer men det kommer och då ska det testat på.

Heeeej frågor: vad ska vi göra när jag kommer och hälsar på?

Vad du vill.

Har du varit på någon amerikans dejt???

Inte än, men måste gjort det innan jag avslutar mitt år. Måste ju få uppleva en amerikanske dejt;)

Blir du typ mega arg (tappar det) på barnen ibland?

Jag kan erkänna att jag kan bli arg fast inombords, och det är när de ej lyssnar men jag vet att de hör men ignorerar en. Jag ska inte ljuga med att det finns de dagar, kvällar då jag bara behöver ligga i min säng, ha det alldeles tyst och bara andas haha. Tror och nästan vet att jag inte är ensam på den fronten.

Vad är det godaste du ätit där? Byte

Än så länge så är det faktiskt pizza. Det är en pizza som du får typ garlic crust på som är sådär nybakad och mjuk och helt amazeballs. Sen till det så fick man vitlöksbröd som hade ost i sig och jag kom ju till himlen, herregud va gott det var och tror aldrig jag njutit som jag gjorde av det. Onyttigare kan det väl ändå inte bli. Sen måste jag nog säga efterrätten jag åt i Miami, den var helt enastående god. Min hostmums mozzarella, tomat och basilika grejs måste jag nog med nämna. Även deras hemgjorda brownies, OH MAY GOD. Jag kan vara hur duktig och nyttig som helst men när någon bakar dessa är det som att jag inte ser något annat än de och bara mölar..... helt sjukt. Och deras majskolvar, har alltid undrat hur man säger eller stavar detta så ursäkta mig. Men dessa är nog också de godaste jag ätit. Deras dounats, asså seriöst. Åt en när vi var på en boardwalk i Ocean city som hade cinnamon på och helt nybakad och fräsh och så GOD.

Hemlängtan?

Ja, jag har hemlängtan. Men det är som en berg&dalbana. Just nu är det neråt, trodde aldrig jag skulle sakna Sverige eller ställen där hemma men det gör jag faktiskt. Saknar mina vänner, då jag inte rikligt skaffat några här så saknar jag den bitan allra mest hemma och min mamma haha. Men vet att skulle jag åka hem tidigare pga av hemlängtan så skulle det kännas bra i några sekunder sen så skulle jag stå därhemma igen och trampa på samma ställe och ångra ihjäl mig att jag åkte hem pga av hemlängtan.

Ska någon komma och hälsa på?

Min mamma, moster och kusse kommer nu i Oktober, och jag kan knappt tro det. Dom ska äntligen komma, tiden är snart här. Helt sinnes. Och Antagligen en friend i January, hopefully!!!

Vad är dina planer efter usa?

Antagligen direkt när jag kommer hem, jobba ihop lite money. Sen resa, resa, resa med min friendo. Sen förhoppningsvis avslutas min resa i Frankrike där jag börjar plugga franska. Eller innan Frankrike stannar i ett eller flera länder och jobbar där och sen låta ödet ta mig vart det vill.

Hur är shoppingen?

DYR.

Har du ätit kardashian salladen?

Nej, jag har ju ej det. Men det ska vi se till att jag gör innan jag åker hem.

Har du lärt dig att göra cookie dough?

Så roligt med denna frågan, jag har inte lärt mig men familjen gör det ganska ofta och det är dödligt gott.

Har du kontakt med många hemifrån?

Nja, mer med vissa än andra. Men mamma är väl den jag pratar mest med, moster y kusse och min kömpis Gabbi.

Något du saknar i Sverige som inte är lika bra i Usa?

Tyckte människorna i Sverige körde som dårar men det är inget jämfört med här och så fort något går långsamt sätter man handen på "signalhornet". Kom fasiken ej på vad man kallar det, tutan haha. Vi har det väldigt bra i Sverige har jag börjat inse och är ganska glad över att jag växte upp där, även fast jag skulle älska att växa upp här och gå i amerikansk skola. Saknar att vi inte har socker i allt hemma, speciellt brödet. Saknar vårt smör, smöret här är hårt och konstigt. Saknar vårt godis.

Finns det många snygga killar?

Ja, men alla är för unga. Här tar de ju körkort när de är 16 så de känns så mycket äldre än vad en 16 åring i Sverige känns.

Hur är din värdfamilj?

Mina vf är jättetrevliga, snälla och sociala. Känns att jag "bondat" väldigt bra med mamman. Har redan gråtit typ 3 gånger framför henne så känner att jag kan berätta om något stör mig eller liknande, nästan allt. Barnen är också snälla, men de har sina perioder där de är mindre jobbiga och mer jobbiga.

Vad gör du när du är ledig?

Kollar nettan. Eller pratar med mamma. Och vänner.

Hoppas det är lite kul att läsa detta, det var iallafall kul att svara på frågorna och jag insåg vissa grejer när jag gick igenom och svarade. Jag hade kunnat skriva så mycket mer men känner inte att någon vettig människa kommer orka läsa det så försökte hålla mig till ämnena och inte skriva för mycket. Hoppas ni får en bra friday och har ni mer frågor om mig eller au pair livet är det bara att fråga på, inga frågor är dumma eller fel. Puss och kram

  • 144 visningar

Gillar