okej, då tar vi nya tag

Ja kära vänner, nu är det så att jag har flyttat till en annan familia. Jag har nu i tre veckor genomgått något som kallas "re-match", vilket betyder att jag har dryga 3 veckor på mig att hitta en ny familj annars blir det hejdå USA och hej Sverige. Kan gå igenom kort vad en re match innebär och berätta det lilla jag vet och väldigt ytligt varför jag valde att byta familj. Känner att jag ville ha med bloggen att följa mitt nya liv här och då måste jag ju skriva om det sker ändringar så detta ser inte jag som något konstigt att skriva om utan bara något bra. Något som någon annan framtida au pair kan ha nytta av ifall hen hamnar i samma situation.

Jag insåg ganska snabbt att detta inte var rätt familj för mig, dom är snälla, trevliga, generösa och jättebra familj overall men inte för mig. För mig var det och är viktigt att jag känner mig som en i familjen och inte bara känner att vi har en "jobb relation". Jag har funderat på att åka i flera år och har under den tiden fantiserat om vad jag vill uppleva. Jag lät det gå tills för 3 veckor sen innan jag pratade med mina värdföräldrar om detta. Fick råd av min counsler att låta det gå mer tid pga av att det var så tidigt och jag gjorde det för att ge det mer tid men det hade inte blivit bättre med tiden så då en fredag för 3 veckor sen sa jag det till dom. Asså jag kommer vara så ärlig jag kan för tror bara att det uppskattas, jag hade uppskattat det iallafall och säga att jag har mått så dåligt över detta. Gjorde jag ett för hastat beslut?? kommer de bli arga?? kommer de slänga ut mig? ni vet alla de tankar bara för man på något konstigt sätt vill förbereda sig på det värsta. Jag har hört så mycket skräckhistorier om re matcher och var egentligen inte rädd att få uppleva det men var ändå nervös över att chansen att det skulle ske kanske fanns där. Nu med handen på hjärtat så tog mina värdföräldrar det JÄTTEBRA och sa att de förstod och jag började grina ännu mer för att jag innerst inne visste att de skulle reagera på det sättet för de känns som de människor, men man är ändå så jävla rädd och nervös vad som kommer hända för man är alldeles ensam. Dom var även tydliga med att säga att skulle inte jag hitta en familj innan deras nya au pair kommer så får jag bara "flytta" in i ett annat rum. Asså jag menar, jag hade ju inte kunnat hamna hos en bättre familj att byta från. även om omständigheterna varken är vad jag eller dom önskat så kunde det ju ha varit värre (för mig). Men för mig är familjedelen viktig och jag kände att jag inte funnit min plats och att jag i slutändan inte skulle må bra eller njuta lika mycket av mitt år, och kanske även påverka mitt jobb och som alla i slutändan skulle märka av.

Nu när man har kommit över den jobbiga tröskeln så är jag så JÄVLA lättad, stolt, glad och förväntansfull inför mitt "nya" liv. Som sagt så har jag inte alls mått bra under denna tiden då jag funderade om jag skulle säga att jag vill gå i re match eller om jag bara skulle skita i det och ta det som det kommer, för jag inte ville såra någon och ah, nä fyfan det har inte varit lätt haha. Men jag har haft sån enorm tur som kan ha pratat med mina mamma varje dag om detta fastän hon befinner sig på andra sidan jorden och 9 timmar härifrån. Dag som natt så har hon alltid varit där. Så dessa tre veckor har nog varit en av de jobbigaste veckorna jag varit med om för man känner sig så totalt maktlös och ovetande och går bara runt och väntar på familjer som ska höra av sig och nästan avgöra om man får stanna kvar här eller blir hemskickad. Nu har jag haft turen att finna en familj och tappa inte hakan nu men jag har alltså gått från att ta hand om 2 kids till 4.... Till de som tror att jag är galen och undrar varför jag inte åkte hem istället för att ta hand om 4 barn haha, så kommer jag inte att ha hand om alla fyra själv utan nästan bara de två yngsta. Men jag kommer berätta mer om den nya familjen när jag blivit lite hemmastadd. Hoppas inte inlägget blev föööör långt och tråkigt men detta har berått på varför jag inte skrivit något heller, för jag har haft så himla mycket att tänka på. Men jag mår bra och är glad. Hade bara en liten svacka men nu får jag vara kvar här för jag var verkligen inte redo att fara hem till la suecia såhär snart. Kommer inte berätta mer om familjen eller mer invecklat varför jag bytte för det är mellan mig och dom, men det handlade om hur jag kände och att jag inte kände att det kändes rätt. Så det har inget med att de är en dålig familj utan TVÄRTOM, dom är en JÄTTEBRA familj men inte rätt för mig tyvärr. Annars om ni har frågor så är det bara att fråga på. ciao

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Susann
,
Bra att du tog steget & bytte när det inte kändes helt 100%. Löv Jo !
Linneampl
Linneampl,
Tack, gjorde helt klart rätt val. löve u too
nouw.com/linneampl