Header

​För ett ganska bra tag sen tog vi oss en dagstripp too Washington. När jag kom hem så kändes det så konstigt att ha varit i Washington bara över dagen, känns som en resa man ska göra över en weekend men det behövs liksom ej. För er som inte riktigt fattar menar jag att det e coolt att man bor så nära att det kan göras över dagen och behövs ingen speciell planering innan utan det är bara att dra dit liksom . Gjorde allt det turistiga såklart vilket resulterade i en massa promenerande i det kalla vädret och sen avslutades på en riktigt god restaurang. På vägen hem blev det också ett stopp på ett välkänt cupcake ställe och herre jäklar vad goda det var. Levde verkligen upp till deras rykte. Mysig dag med mysiga vänner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har alltid hoppats få den känslan jag har just nu med hela au pair upplevelsen men då början av mitt år tog en vändning jag inte förutsatt bleknade den tanken. Just nu sitter jag i min säng, den 25 december 2017 och har precis kommit hem från familjemiddagen. I början på dessa stora familjemiddagar eller högtider känns det alltid lite stelt för mig, jag har inte sett vissa av de på länge och man har inte så mycket att prata om. Det tog seriöst 10 minuter sen blir man varm i kläderna och jag känner mig så enormt välkommen och omtyckt. Oavsett om jag kan tycka mina värdbarn kan vara extremt jobbiga eller kanske mindre trevliga, längta hem för jag är så trött på att bo och jobba på samma ställe så höjer jag de stunder som barnen faktiskt är underbara, snälla och jag faktiskt inte längtar hem. De får mig att inse hur mycket jag kommer sakna allt och alla.

Just nu längtar jag hem, men av en anledning och det är för jag vet att jag har en begränsad tid hemma in la Suecia. En vecka för att vara exakt. Jag har redan planerat vad jag vill göra, vilka jag vill träffa, vad jag vill äta, vad jag inte vill göra, allt och inget. Jag vill bara komma hem och få sitta på samma plats (på soffan) där jag satt för exakt ett år sen och åt frulle innan jag skulle till flygplatsen för att åka iväg.

Samtidigt som jag har kommit till den stunden jag längtat till, att det inte är långt kvar tills mitt år är slut så får jag fan lite tårar i ögonen. Jag tror inte att jag först kommer inse när jag är färdig här hur nyttig hela den här resan har varit för mig och vad den betytt. Jag kommer gå och lägga mig med ett leende på läpparna ikväll. De som pratat med mig de första månaderna vet hur skitigt jag mådde men utan den situationen hade jag aldrig varit här och upplevt det jag faktiskt gjort. När man sitter sent en måndagskväll och är känslosam och bara allmänt lycklig så blir det ett ganska djupt inlägg. Detta inlägget gör jag främst för min skull men också för mina närmaste för då får de kanske en lite klarare inblick hur jag haft och känner mig. Jag har haft en jättebra jul, igår i kyrkan blev jag sjukt känslosam och likadant idag när en av min värdmammas kusiner höll tal, var så lipig att hakan började darra och man fick liksom hålla sig med den fula gråtminen och för att dra till sig ett snyft ljud. I stället tog jag det som en vuxen och lät tårarna tåras i ögonen och sen var det bra igen.

Har inte den blekaste vad jag ville komma med detta inlägget men kändes skönt att få ut sig lite i skrift än att bara ha det i sitt huvud och bara ha det där. Det är inte kul. Just precis i denna minut känner jag att det kommer bli jobbigt att lämna min familj, men också andra nära till familjen som jag träffat under detta året. Längtar inte till dagen då jag ska krama om alla och dra vidare, kommer bli en känslosam en men kommer alltid ha med mig det. I Februari som sagt ska jag hem en snabbis och tror det kommer gå fruktansvärt fort tills dit så nu gäller det bara att njuta och ta riktigt vara på tiden här. Varsegod mina vänner, detta bjussar jag på.

Likes

Comments

Söndag morgon klockan sju tog vi bilen till tågstationen som skulle ta oss till New york! Vi ville uppleva en julig Nyc och se vad det hade att erbjuda. Jättemysig dag med mina tjejer, sen att vädret kunde varit bättre är en annan historia men det var mysigt att bara tralla runt och få se lite saker.

När man försöker vara cool eller tror att man gör en cool min men misslyckas helt. Då kan man ha denna bilden som exempel.

Det kända, populära och omänskligt dyra hotell Plaza har vi här.

Tornet ni ser på denna bild bodde Tommy Hilfiger, han hade tydligen köpt upp hela våningen plus våningen under om jag inte hörde helt fel när Sara berättade detta. Har antagligen fel då jag aldrig kommer ihåg att jag har rätt när det gäller sånt här, har mer sannolikt fel...

Alla Gossip Girl fan, här har ni hotellet som Serena bodde i.

Som att inte det räckte med att hotellet bara talade för sig själv, det ska alltså finnas ett ståtligt och vacker kyrka mitt emot med.

Detta kallar jag en gran.

Här är vi vid rockafeller center. Så himla besviken jag blev på granfan. Sen jag sett "Home alone in New York" har jag velat se denna ståtliga och magiska gran som Kevin i filmen ser i slutet och jag såg så himla mycket fram emot detta. Kan väl säga att jag såklart skulle ha fattat att det inte är som på film och att denna inte vara någon chans i närheten till vacker som den i filmen. Okej är det ända jag kan säga att denna gran var.

Vi försöker inte alls att få till en sån där oäkta fake skratt bild som ska få det att se ut att ett kort bara blir taget och vi ser så lyckliga ut.

Hade en jättebra dag som jag alltid har med mina tjejor.

Likes

Comments

Så morgonen den 25 december började med att barnen satt i trappan och väntade på att föräldrarna skulle säga att det var okej att komma ner. Väl där satte sig barnen vid sina presenter haha som tomten så fint och organiserat lagt upp. Jätte mysig morgon som sen fortsatte med en brak frulle. Fick jättefina julklappar jag med och är så himla tacksam att fått fira julafton med min amerikanska familj.

Runt ett tiden begav vi oss till Gran and Pop. Fortfarande ovanligt för mig att kalla mormorn och morfarn för det när jag vill prata med dom eller om dom. Vet att när jag ville dom något och sa deras namn så uppfattade de inte det och min värdmamma sa till mig att kalla de för Gran och Pop alltid haha.

Mormorn och morfarn bor i ett inte så jätte stort hus på utsidan (jämfört med vårat då hehe, och andra jag sett. Det är nog normalt stort) men däremot på insidan är det mycket större och så himla mysigt. Lite gammal inredning men jag älskar det.

Min fina Ava. Lärde henne en sång på pianot som jag förvånat kom på härom veckan och sen när hon kunde den spelade hon den under hela kvällen.

Ännu mer julklappar hos Gran and Pop och någon som är ännu lyckligare. Btw så sov Arden i sin sjöjungfru sovsäck i drygt 4 dagar på golvet. Snacka om att älska sin julklapp.

Fina Georgia! Tjejen i mitten är Georgia och det är Denise brors dotter och hon är så jäkla snäll och rolig. Vi kommer så bra överrens. Och hon är så jäkla vacker med!!!

Hade en jättebra och fin julafton! Så tacksam att ha fått lära känna min familjs familj och att alla är så välkomnande och varma. Kommer nog blir svårare än vad jag trodde att lämna allt detta i Mars och starta om på ny kula, men det ska jag klara. Jag klarade ju att ta mig hit och hur bra har inte det gått.

Likes

Comments

Tänkte då jag dag efter dag inser saker som skiljer Sverige och USA åt och faktiskt skriva ner dom, men som vanligt glömmer man det lika fort som man kom på det. Men tänkte skriva ner några punkter som kanske inte är så uppenbart för er som bor i Sverige och aldrig varit i USA eller som jag själv inte visste innan jag kom hit.

1. Du får lov att köra på rött. Ja du läste rätt. Dock är det ju inte bara att köra på rött men ändå. Ska du svänga höger och det inte finns en skylt där det står "NO TURN ON RED" så är okej att köra så länge det är fritt från trafiken som kommer från ditt vänster såklart.

Men detta visste jag inte de första veckorna, månaden haha så hade ett antal tutande bilar bakom mig och jag blev både arg och nervös för jag fattade inte vad jag gjorde för fel. Sen fick jag det förklarat av mina äldsta värdbarn att det är okej men jag var skeptiskt så kollade upp det på internet och med mina värdpären så att det stämde och det gjorde det haha.

Även fast jag vet att det är okej under de rätta omständigheterna så kan jag stå ändå och vänta då jag var osäker om jag såg en skylt eller inte som sa att det var okej. Snacka om att göra något kort till en novell.

2. Det är SÅ FRUKTANSVÄRT DÅLIGT BELYST ÖVERRALLT. Alltså hemma har vi gatlyktor vilket jag inte trodde var en av de saker som jag skulle sakna med hemma.

På motorvägarna har de små ynka lampor där de vita sträckren som skiljer körfälten åt men de är ju inte direkt starka utan har ett svagt ljust så jättesvårt att riktigt se dom. Sen kör du på småvägar eller bara vanliga väger så måste man nästan alltid ha helljuset på för du ser ju rörfan ingenting då det är bäckmörkt.

3. Det är jättevanligt att de äter "dessert" varje kväll varje vecka. Detta var så konstigt och ovanligt för mig och de äter det i min familj. Tyvärr hängde jag med på det tänket ett tag vilket resulterade i att jag inte kom i mina resterande par av byxor som var de ända som passade mig. Nu är jag striktare men alltså de äter dessert varje dag.... Not good

4. Min familia tycker/tyckte jag var jättekonstig när jag ville ha smör på min baguette och ost på. Nej det var skivor av kalkon jag skulle ha på den och de alla kollade och gjorde "typ äckel minen" haha. De äter bröd som de är eller med pålägg på, men aldrig smör. det är ju så himla torrt utan smör, vem fanken gillar inte det....

5. De har inte likadan täcken i min familj. Hemma har vi ju dun täcken med påslakan och hela faderuttan, men här har man något tunt lakan och sen ett jättestort och tjockt överkast typ. I början var jag jätteovan och var skit inställd på att åka till IKEA och köpa mig de riktiga varorna haha, men har aldrig kommit till skott och nu orkar jag inte lägga money på det.

6. Det är stoppskyltar ÖVERRALLT. Dock jättebra för de kör så dårar här. Men hemma så stannar man alltid, här är det inte lika viktigt kan man märka.

7. Här har de cups och farenheat vilket är jätte förvirrande.

8. Jätte kul och smart grej som jag inte vet att vi har så man vet hemma är att ska du köpa glass så finns det små "provskedar" som är till för att gästerna ska få provsmaka. Så när jag och Li var i Doylestown och skulle äta våffla med glass tror jag vi provade alla smaker det fanns haha. Så jävla bra.

9. Många amerikanare är verkligen så hjälpsamma och trevliga. När jag senaste var I New York så frågade jag om gatorna och alla verkligen tar upp sina mobiler och söker på maps och verkligen hjälper en. Man blir så glatt förvånad att de vill lägga den tiden på att hjälpa till. Sen har vi andra dårar som inte är lika trevliga men det är ju inte förvånande, så är det överallt. Man får istället lägga energi och stolthet till de som är så genuint snälla.

Likes

Comments

Det bidde en sen brunch, halv tre för att vara exakt haha. Har aldrig i hela mitt liv ätit så sent men det var det värt för som ni kommer se på bilderna så var det underbart gott och värt väntan.

Den korven man kan tycka sig se på bilden vid Li är faktiskt "kanadensisk bacon" haha. För mig såg det ut som falukorv, men icke... lite kul fakta.

Åh vad detta var gott. Jag beställde en omellet, har det senaste blivit besatt av omellet och beställer det varje gång jag är ute typ, denna gången blev det med avocado, tomat och mozarella och jag blev inte besviken. Potatisen till var så jävla krispig och god och ja, kunde inte bli bättre. Sara tog en gudomlig nacho tallrik, aldrig skådat eller ätit en så god innan, man känner verkligen att de har lagt ner tid bakom den vilket vi gillar. Allas mat var en fullträff kan jag väl sumera med att säga.

Asså kolla bara. Vattnas det inte i era munnar så är det ju något fel med någon, och inte är det nachotallriken....

Oj vad Sara var redo att inta denna godheten OCH Jag och Li var inte långsamma att ta oss en bit.

​Efter brunchen blev det sänghäng hela eftermiddagen till dinner time för då åt vi tacos med Saras familia vilket var jättemysigt och trevligt. Vid åtta tiden åkte jag och Li hem i hemskt väder. Fy vad jag hatade de 30 minuterna. Satt på helspänn hela vägen hem för det verkligen öste ner regn och man hade svårt att se för det är så JÄVLA dåligt belyst på gatorna i USA, tyvärr. Men jätte bra helg verkligen.

Likes

Comments

Ursäkta för den extremt dåliga bildkvallen, men hade inte med kameran när jag skulle ut så då fick det bli mobben.

Det som är så jäkla kul är att man nästan hoppas träffa på svenskar när man är ute och alltid gör man det och det är så himla komiskt. Så när vi kom till denna klubb så satt dessa tjejer framför oss och jag såg den blonda named Amanda och fick en magkänsla att hon var svensk men tänkte ganska snabbt bort det.

Efter några minuter så kom de och satte sig bredvid oss och det visade sig att båda var svennebananer, Amanda och Frida och tjejen längst till Höger var från Germany.

Här har vi ju Lisan. Jag ska då föreställa batwoman, ganska enkel utklädnad med mask och svart läppstift och Li hade världen äckligaste och troverkligaste sår på halsen som hon verkligen fick blickar av överallt och från alla.

Här kände jag att masken hade gjort sitt och det var så skönt att ta av den haha.

Asså jag skojar inte med att säga att vi dog i våra klackar. Vi hade videos som visar hur hemskt det var. Våra blåsor och sår dagen efter var inget att skoja om.

Jag tog av mina klackar flera gånger men varenda gång jag var tvungen att sätta på de igen fick jag hålla tillbaka tårarna och ta det som en man. Nä men förfärligt. Och vi som verkligen gick hela tiden.... Lär man sig någonsin??

Något som var helt jävla sjukt var att jag träffade på Sofia, den förredetta au pairen i min förredetta familj. Fick verkligen bra kontakt med henne innan jag skulle till min förra familj och kändes att vi klickade, så vi pratade under tiden jag var där och lite efter. Jag visste att hon var i New York men hade inte den blekaste att hon skulle befinna sig på samma ställe som moi. Men så såg jag någon som liknade henne sträcka sig över vårt bord och jag bara för att testa sa hennes namn och ja jävlar var det hon. Så himla kul verkligen, det var alltså första gången vi träffades men kändes som att vi hade träffats innan. Så himla snäll och trevlig tjej. Och när vi nästa gång är i Sverige samtidigt måste vi boka in att träffas, så om du läser detta Sofia, its a date next time in Suecia;) Fick dock ingen bild på oss som jag i efterhand kom på skulle vara så kul men men.

Så vi tog alltså megabussen från philly 6.00pm halloween klara för att göra New York för natten. Vi var framme halv nio men gick runt och velade i en timma så var framme på stället vi skulle till en timma senare.... Sen hade vi det jättekul väl inne på baren, alltså varenda människa jag såg i New York var utklädd och lika så inne i baren, så himla kul.

Så vid halv tre drog vi till donken som för det första suger här i USA, asså usch. Cheeseburgare som man egentligen tycker ska vara skitenkelt att fixa var piss, inte varm och smältan inte ens ost.... Men vi tuggade i oss allt ändå och blev mätta och belåtna. Sen bar det av till en annan buss vid tre på natten som skulle ta oss tillbaka till Philly. Halv sex på morran var vi framme och vid sex kom vi hem till Sara och somnade runt halv sju haha... Sista gången jag spenderar mer tid i buss än vad jag i själva verket gjorde i New york haha. Men kul var det ändå. Bussvägen hem var grotesk, satt skit dåligt, precis vid toan så andades genom munnen hela vägen och personen bredvid mig hade nada problem att somna och fick rycka på axeln ett antal gånger för att få bort han från min axel haha. Så när vi väl var hemma var det en lättnad. Träffade på Saras värdföräldrar när vi kom trampandes in vilket var lite kul.

Likes

Comments

Tror det var helgen innan halloween då vi hade strålande väder och jag bestämde mig för att ta med båda flickorna till en farm som typ har med halloween att göra. På bilden ovan är vi i en maze runner, labyrint för de som har svårt med engelskan;)

Tog oss allt lite tid att hitta ut med ut kom vi och så svettiga vi var....

Sen åkte trollen runt bland majsfälten tror jag.

Lilltjejen tyckte väl jag tog för mycket kort, men det får man stå ut med när man är med moi.

Fick med oss ett par pumpor hem som vi typ dan innan halloween fixade.

Jag hade sett av så många andra som åkt till farmer där det är jättemycket pumpor och grejer och tyckte det såg ut som en kul grej. Så efter n¨gra timmar här stack vi hem igen, gjorde lite snacks till dom och sen en timme senare var jag off.

Mysig dag.

Likes

Comments

Här är vi på ett mysigt ställe där jag bara varit en gång tidigare men tyckte det var helt okej! Nu när jag ser bilden på min omelete med cheddar på så var det faktiskt lite too much, man kan ej tro det med ost men tyvärr.

Men annars tror jag att allt smakade gott. Jätte amazing väder så vi satt ute och tror de flesta av oss svettades un poco.

Kan vi bara ta en minut och kolla på dessa pannkakor. Alltså detta kommer ju från en helt annan nivå av pannkakor. Jag menar, bara det att amerikanska pannkakor generellt är större och mastigare än våra svenska men här fick Thea 3st och de är "humangues". MEN SÅ GODA....

Tror hon knappt åt en halv, och så himla onödigt för de ger så stora portioner och det finns inte en chans att man äter upp det så får de slänga de istället. Kommer ihåg att vi nämde det för servitrisen och hon höll med om att de faktiskt serverar way to much.

Får ibland nypa mig själv, för när jag kollar tillbaka på dessa bilder och se att de faktiskt var här så känns det alltid lika overkligt men samtidigt så fantastiskt.

Varför inte "posa" under Macy´s skylten. För jävla tråkig butik bara. Instänkt, varmt och bara nej...

Töntiga bilder gillar vi. Varför alltid vara så seriösa. Seriöst är tråkigt, ibland får jag nog tillägga.

Okej denna bilden är ju ganska fin måste jag säga men ändå väldigt tråkigt inne i det.

När ens mamma genast vill ta en bild efter världens mest efterlängtade och saknade kram och man ser ut som ett vrak. Kommer ihåg hur jag försökte fixa till fejset så man såg lite okej ut men whatever.

Bilden ger en känsla och det är att jag var så jävla lycklig just då och tårarna bara rann. Jag är inte ledsen ledsen utan glädje ledsen haha.

Moster & Kusse <3

Likes

Comments

Är så stolt över denna bilden, tycker den blev så himla bra så inte nog att den åker upp på bloggen jag måste även pointera det med.

Likaså denna. Tror det har lite med dimman som kommer och det gör bilden mer intressant. Men sen så kan man väl inte tröttna på några bilder från Nyc...

Nu kan det vara så att jag säger helt fel men det är tydligen denna byggnaden som ska likna ett strykjärn. Men när jag glor ut bilden förstår jag inte hur.... Kanske är det någon byggnad bakom och jag som trodde det var denna haha. Skulle inte förvåna mig om jag skulle ha fel...

Likes

Comments