Förra veckan innebar en hel del resande och rännande fram och tillbaks mellan olika ställen. Måndagen och tisdagen var vanliga arbetsdagar, samt spanska på tisdagskvällen. På onsdagen begav vi oss mot Andorra, då C hade jobb där under torsdagen. Resan dit gick bra och det var så himla skönt att komma bort från Barcelona litegrann.. Kollade inte på telefonen på hela dagen, läste istället och det var välbehövligt att koppla av utan sociala medier. På torsdagen begav vi oss tillbaks mot Barcelona, så det blev en kort visit där. Vi kom hem vid halv sex, så jag hann precis plocka upp alla saker ur bilen innan jag skulle promenera till spanskan. På fredagen jobbade jag hela dagen och tog sedan en lugn hemmakväll, vilket var ett klokt val. Spenderade kvällen i sängen, med en bra bok och lite gotta.

På lördagen begav jag mig mot Passeig de Gracía, där jag efter lite om och men mötte upp Henriette och Ramona. Vi köpte biljetter och satte oss på tåget mot Tarragona. Vi besökte en gammal amfiteater, som var fin men nästan helt i ruiner tyvärr. Strosade istället vidare till katedralen och gick in i den. Den var väldigt stor och det fanns mycket att beundra. Till slut tog dock hungern över, så vi promenerade därifrån. Gick förbi Carrefour och köpte baguetter och sedan vidare till stranden. Där hade vi en väldigt mysig picknick, solen sken och vi njöt verkligen. Stannade på stranden i drygt 1,5 timme innan vi gick tillbaks till stationen och tog tåget tillbaks till Barcelona. Kom hem och vilade en stund innan jag begav mig ut igen och gick på en ljusfestival med samma tjejer. Fanns en del häftiga saker att titta på, men det var väldigt mycket folk så vi fokuserade mest på de största grejerna, som vi inte behövde köa till. När klockan närmade sig nio kände vi oss klara. Jag var inställd på att åka hem då, men Henriette föreslog att vi skulle möta upp och några kompisar som skulle till en bar. Sagt och gjort, vi hoppade på tunnelbanan och begav oss in mot centrum. Mötte upp de andra och hängde på en bar ganska länge. Sedan blev det ett klubb-besök också, stannade dock inte så länge, utan begav mig hemåt för att sova.

I söndags kom Ramona hit och vi promenerade in till stan längs stranden, tog oss drygt en och en halv timme, men det var det värt. Solen sken och vi hade mycket att prata om, så det kändes inte som så långt. Väl inne i centrum mötte vi Henriette och Sophie, för att köpa mackor på en vegetarisk restaurang. Åt dem i solen utanför Macba, där det är många som åker skateboard, så vi fick lite underhållning till maten. Strosade sedan omkring i stan, innan vi åkte hem till mig. Satte oss på taket, lyssande på musik och spelade kort. När solen gått ner helt begav vi oss till ett fik, där vi fick sällskap av två kompisar till. När allt var uppdrucket promenerade vi till en biosalong i närheten av mig och kollade en film, bra avslut på en bra helg.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Veckan inleddes som tidigare nämnt med att säga hejdå till Ise, vilket var tråkigt och jobbigt. Arbetsveckan fortskred dock fort, när två spanskaklasser och fem arbetsdagar var avklarade var det dags för fredag. Åt fajitas med familjen och gick sedan och fixade iordning mig. Promenerade sedan in till Born och The Lime House, där jag mötte Ramona och Helen. Vi beställde in varsin mojito i väntan på Linda och Ronja. Det var nämligen Lindas sista kväll, så vi skulle festa. Hon fick en liten present av oss, som var väldigt uppskattad. När drinkarna begav vi oss mot Otto Zutz där vi mötte Henriette. Dansade och sjöng sedan tills energin var nästintill borta.

Lördagen inleddes med frukost på sängen och en tom lägenhet, vilket var väldigt skönt. Begav mig sedan mot Ikea med mina kompisar för att äta köttbullar och vissa skulle köpa saker. De tyckte att det var väldigt roligt att lyssna på hur man uttalade alla svenska namn. En av anledningarna till att jag åkte dit var för att handla lite i matavdelningen, Marabou och lite annat gott. De höll dock på att renovera den delen så de hade knappt något alls. Det enda som fanns i Marabou-väg var apelsinkrokant, vilket ingen frisk, fullt fungerande människa frivilligt skulle köpa. Aningen besviken, då det är svårt att hitta god och billig choklad här. Efter Ikea åkte alla hem till sig för att fixa och fräscha till sig (eller i mitt fall, gosa med bebisar i soffan). Vi möttes sedan upp och hamnade på en mysig bar i Exaimple. Billigt och gott, vi fick två mojitos och nachos för 8 euros. De hade även andra erbjudanden, t.ex mojito + bravas för 4,50 €. Vi stannade där en stund och blev åtta stycken tillslut, då en del anslöt. Vi strosade sedan vidare till en Shots-bar och spelade kort. De hade 300 shots på menyn (men även annat, som vi höll oss till). Blev lite senare än planerat, har lite svårt att slita mig när det är roligt. När Lion skulle gå följde jag med, för annars vet jag inte när jag skulle kommit hem, med tanke på att de som var kvar är de som alltid festar längst. Vi promenerade iallafall till Placa Catalunya tillsammans och pratade om tyska och svenska traditioner och typer av firande. Han hade sett mycket på Astrid Lindgren när han var liten, så han visste en del traditioner. Det är intressant att lyssna på andras uppfattning om Sverige. De flesta av mina kompisar tror att det finns röda stugor med vita knutar överallt och att Ikea är lika vanligt förekommande som mataffärer. Kommer bli roligt att visa dem Stockholm och ändra deras bild.

Söndagen innebar karneval! Detta betyder att man skulle klä ut sig (inget måste, men är en del av upplevelsen, vilket majoriteten gör). Jag klädde ut mig till panter, det vill säga sminkad som en och sedan svartklädd. Mötte upp Ramona och Henriette vid Placa Catalunya och vi hoppade på Erasmus-bussen mot Sitges. Ca 45 minuter senare anlände vi och stämningen var på topp. Vi promenerade till stranden och tog foton på solnedgången och strosade sedan omkring bland små gränder och torg i väntan på att de andra skulle anlända samt att karnevalen skulle starta. Efter en stunds väntan kom våra kompanjoner och karnevalen började. Det som väntade var ett väldigt långt karnevaltåg, med hög musik och spektakulära dräkter. Väldigt imponerande och mestadels bra, då vi i publiken stod och dansade på gatan med. En sak som slog mig var dock vissa skillnader gentemot Sverige, ur ett politiskt korrekt perspektiv. Vet inte om jag la märke till det på grund av att just jag är väldigt medveten och påläst eller om det grundas i att svenskar generellt är väldigt medvetna om vad som är rätt eller fel. Några saker och utklädnader som befann sig i karnevalen var verkligen inte okej, då det var förtryckande och/eller CA (Kulturell appropriering).
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturell_appropriering Det som var mest chockerande för mig att se var att några i paraden hade Black Face, det vill säga målat ansiktet betydligt mörkare än deras naturliga hudfärg. Ni får googla på det om ni inte har koll (https://sv.wikipedia.org/wiki/Blackface), men summering är att det är rasistiskt. Jag försökte diskutera detta med mina kompisar, men de ansåg det inte vara lika problematiskt som jag tyckte. Det var tråkigt att en hel del sådant var med då det drog ner min upplevelse, i och med att jag verkligen inte stöttar rasism och andra typer av förtryck. Överlag var det dock bra och jag hade en rolig stund med mina kompisar. När hungern kickade in köpte vi mackor och satte oss på en bar, för att sedan äta och spela kort. Kom hem till Barcelona och min säng vid lite efter tre på natten.

Likes

Comments

Fredagen 2/2 innebar jobb i vanlig ordning. Dagen inleddes med frukost och sedan laga babymat och ta hand om disken. Tog mig sedan till affären med bäbisarna och handlade en hel del. Vi tog sedan en promenad och kom sedan hem lagom till lunchen. De tog en eftermiddagssiesta och då passade jag på att hänga tvätt. Det blev en till promenad innan jag slutade för dagen. Jag satte genast igång och fixade mig, då jag hade planer för kvällen. När klockan närmade sig nio begav jag mig in till stadsdelen Gracia, för att äta tapas med Ise och Ramona. Hamnade på en trevlig restaurang som heter Café del Sol. Vi åt och drack gott, innan vi avancerades vidare till en bar. Där beställde vi in sangria gjord på cava, vilket är bland det bästa man kan dricka enligt mig. Efter en stund anslöt en till tjej, Ebba, som var från Sverige. Hon var supertrevlig, alltid roligt att träffa andra svenskar (speciellt när man bara umgås med tyskor). Drog mig hemåt vid tre-snåret och gick direkt och la mig.

Lördagen 3/2 inleddes med en sovmorgon och sedan frukost i sängen, något jag brukar göra så fort jag har en lång sovmorgon till godo. Mötte sedan upp Ise och Sophie (hon som ska ta Ises plats som Au pair för den familjen). Vi besökte palo alto market och strosade omkring en stund innan vi köpte med oss mat därifrån och satte oss på stranden. Hamnade ute på piren, där vi solade och åt. Det blåste dock väldigt kallt så vistelsen där blev inte särskilt långvarig. De drog sig hemåt vid halv fyra, så jag gjorde detsamma. Vilade och tittade på Friends, vilket var välbehövligt. Åt lite middag och pratade med Lisa innan jag begav mig ut på stan igen. Mötte upp Ise och Sophie och vi hamnade på en bar i Born. Henriette, Ramona, Ronja, Linda och Lion anslöt innan vi begav oss vidare mot Pacha, en av strandklubbarna. Dansade tills benen värkte och hörseln var tillfälligt borta. Strosade då hemåt längs med stranden.

Söndagen 4/2 innebar återigen frukost i sängen. Promenerade sedan in till stan med sikte på Picasso-muséet men det var stängt så promenerade vidare och mötte Henriette. Vi hamnade på Costa med varsin kopp te. Ise anslöt en stund senare och ytterligare lite senare kom Ramona, Ronja och Linda också. Ise fick en avskedspresent, då det var hennes näst sista dag i Barcelona. Promenerade sedan vidare och åt middag på en av de kinesiska restaurangerna, vilket var väldigt gott. Kom hem vid tio-tiden och gjorde mig direkt ordning för sängen.

Måndagen 5/2 startade med en liten sovmorgon innan jag gosade med bäbisarna och tittade på barnprogram. Nattade dem vid elva och fick strax efter besök av Henriette och Ise. Vi drack te, snackade och bara umgicks. De stannande i drygt två timmar och sen var det dags för det jobbiga, att säga hejdå. Det var väldigt konstigt och tråkigt att säga hejdå, då jag och Ise umgåtts nästan varenda helg samt flera andra dagar sedan augusti. Är dock säker på att detta inte var sista gången vi sågs, så det var skönt. Dagen fortskred sedan som vanligt på måndagar, det vill säga intensivt och stressigt. Avslutades dock på bästa sätt, med ansiktsmask, hårinpackning och manikyr. Skönt med lite avslappning emellanåt.

Funderar på att ändra upplägget här i bloggen, att fokusera mer på bilder och när det händer något lite speciellt. Känner att det blir intressantare läsning (och skrivning) att skriva om speciella saker, samt mer konkret om MINA upplevelser. Hur jag upplever och känner saker istället för att "bara" skriva ner det jag gjort. Vi får se hur jag gör, men har en del funderingar som kanske blir till förändringar.

Likes

Comments

måndag 29 januari:

En vanlig dag, som startade med en rejäl sovmorgon. Nyttjade dock inte det till att sova ut, utan begav mig till svenska konsulatet för att hämta ut mitt nya pass. Tog mig sedan hem och lunchade och sedan direkt efter maten tog jag en lång promenad med tvillingarna och umgicks sedan med dem fram tills att det var dags att bege sig mot skolan och hämta Lucia. Lämnade av henne på svenskan och tog sedan en promenad runt i stan. Handlade mjölkpulver till bäbisarna samt schampo till mig själv. Pratade även i telefon med mamma en sväng, då jag kände mig rätt låg och hon alltid vet hur man muntrar upp. När L slutade så hämtade jag upp henne och vi åkte hemåt. Där väntade middag, som jag snabbt slängde i mig innan jag begav mig ut på en promenad för att möta Ise och Henriette. Vi strosade omkring ett bra tag och bara snackade innan alla drog sig hemåt.

Tisdag 30 januari:
Dagen började med återigen med en sovmorgon, så jag åt frukost i sängen och pratade med Elsa, som också hade sovmorgon. Efter en lång, härlig pratstund var det dags att börja jobbet. Tog en promenad med killarna och sedan fortskred dagen. Jobbade till sent på kvällen, vilket var lite tråkigt. Fick dock sällskap av Henriette, som hjälpte mig med nattningen av småttingarna samt sällskapade mig under kvällen.

Onsdag 31 januari:
Började jobbet vid klockan 10 och tog såklart en promenad då. Sedan tog jag hand om tvätt och lite andra sysslor fram tills det att jag slutade. Tog då en till promenad längs stranden, i solnedgången, vilket var skönt. Kom sedan hem och tog en lång dusch, åt middag och pluggade spanska innan jag la mig och läste.

Torsdag 1 februari:
Äntligen är årets första månad slut, kändes som den aldrig tog slut. Började denna månad med att jobba, från tio till lite efter fem. En promenad fick starta dagen, vi passade på innan regnet kom. Tog sedan hand om massa tvätt och disk, medan killarna sov eller lekte. När jag slutat för dagen fixade jag lite saker på rummet innan jag åkte in till svenskan. Hade en intensiv lektion och huvudet kändes som mos efter all ny kunskap. När jag kom hem åt jag en tonfiskwrap, innan jag gjorde mig redo för sängen. Kröp sedan ner under täcket och läste en stund.

En söt bild med mina två favoritkillar. Såhär kan det se ut en vanlig dag när vi busar, gosar och myser.

Likes

Comments

I söndags tog jag, Ise och Ramona tåget norrut mot Girona. Det var en äldre stad med mycket imponerande arkitektur. Direkt när vi kom dit hoppade vi på ett litet turisttåg, där man fick en guidad tur runt i gamla stan. Det var en jättebra start, då man fick en överblick över vad som fanns att kika på. När turen var slut promenerade vi omkring, fotade och beundrade allt vi kom över. Vid fyra-tiden åt vi en sen lunch i solen och begav oss sedan hemåt igen.

Likes

Comments

Hallå på er, uppdateringen just nu är katastrofal, ligger flera dagar efter. Anledningen till det är att jag var sjuk i stort sett hela förra veckan, så fanns varken energi eller något intressant att skriva om. I tisdags hade jag hög feber, onsdags ingen röst, torsdags magsjuk och på helgen snorig och hostig. Gjorde inget intressant under dessa dagar så lämnar det vid att skriva såhär kort. Har även lite tekniska problem med bildöverföringar och annat, så just detta får bli ett bildlöst inlägg. Kramar

Likes

Comments

Fredag 19 januari:
Hade en jobbdag som började vid 10-tiden och den fortskred som vanligt. På kvällen kom Ise och Henriette hit och lagade middag då jag jobbade kväll med. Vi lagade en god, vegetarisk currygryta och satt sedan och snackade länge. C kom hem vid halv tolv, men mina kompisar stannade till tre. Jätteskönt att kunna umgås ordentligt och snacka ordentligt, blir lättare när man är hemma.

Lördag 20 januari:
Dagen började med en lång dusch och promenad längs stranden. Åkte sedan in till stan och mötte Ise och Henriette (vilka annars?) och vi promenerade till ett museum med optiska illusioner. Där tog vi massvis med roliga kort och fick oss många skratt. När vi kände oss klara promenerade vi ner till hamnen och shoppingcentret Maremagnum för att titta på kläder till Ise. Jag drog hem vid fyra och åt en sen lunch samt gjorde mig iordning inför kvällen. Tog bussen tillbaks till stan och promenerade till Palau de la musica, vilket är en konsertsal som är superfin. Väl framme mötte jag Ise och Henriette och vi såg Mozart & Peer Gynt. Den var faktiskt bra, även om det inte är något som hör till vanligheterna för mig. När konserten var slut promenerade vi till en taco-restaurang och åt lite middag. Strosade sedan vidare till en bar och drack lite drinkar samt fick sällskap av fler. Åkte sedan vidare till en klubb och dansade ända in tills soluppgången.

Söndag 21 januari:
Tog en lång och välbehövlig sovmorgon. Åkte sedan in till stan och mötte Ise, Henriette och Ronja. Vi köpte lite snacks och satte oss i solen , på klipporna vid stranden och bara njöt av vädret. När solen gick ner promenerade vi hem till mig och satte oss på taket en stund, skönt avslut på helgen.

Måndag 22 januari:
En lång arbetsdag, inget särskilt hände. Tog Lucia till svenskan i vanlig ordning och satte mig sedan på ett fik och pratade i telefon med Elsa. Hämtade sedan Lucia och åkte hem. Var ganska trött så däckade vid klockan nio. Sov sedan bra i tre timmar innan jag fick feberfrossa och låg halvvaken hela natten.

Likes

Comments

Måndag 15 januari:
En vanlig dag, förutom att jag fick sällskap av Henriette till lunch, vilket var trevligt. På eftermiddagen följde jag Lucia till svenskan och satte mig sedan på ett fik och pluggade spanska. På kvällen tog jag en lång promenad på egen hand, vilket var behövligt. Försökte ta en löprunda men foten sa ifrån så fick skippa det.

Tisdag 16 januari:
Även detta en helt vanlig dag, med spanska på kvällen.

Onsdag 17 januari:
Jobbade från 10 till 5 och sällskap av Henriette och Ise till lunch. De kom hit och lagade mat, kycklingpasta. Är så himla uppskattat och värdefullt med vänner som lagar mat åt en. På kvällen tränade jag med Ise igen, vilket var skönt.

Torsdag:
Långpromenad och handlade med barnen. På kvällen gick jag till spanskan och hade sedan en rolig lektion.

Likes

Comments

Fredag 12 januari:
Jag började jobba vid tolv-tiden, vilket var skönt och välbehövligt då jag verkligen kunde sova ut. Tog direkt hand om lite tvätt och fixade babymat, då bäbisarna sov. När de väl vaknade fick de lite mat och fick sedan leka på golvet medan jag åt. Vid halv fem hämtade jag Lucia från skolan och följde henne till simningen. Gick sedan och handlade mat, innan jag skulle hämta henne igen. När hon hade duschat och bytt om promenerade vi hemåt och jag packade upp matvarorna, medan hon åt middag. Matade sedan bäbisarna med välling och nattade till slut alla barnen, med hjälp av Roald Dahls bok Kalle och chokladfabriken. När de hade somnat satte jag mig i köket med datorn och pratade med mamma medan jag åt ostmackor. Snackade med henne en stund innan hon skulle gå och lägga sig. Jag lyckades boka tid för NIE, vilket var väldigt skönt. Cecilia kom hem vid elva och mina planer på att ta mig ut kändes mindre och mindre aktuella. Stannade inne och gick och la mig rimlig tid istället.

Lördag 13 januari:
Sov ut ordentligt nu med, och åt en ordentlig frukost när jag vaknade. Gick sedan i på rummet igen, fixade iordning en del saker och bytte om till träningskläder. Tog mig sedan till stranden och det vanliga träningsstället, för att köra ett pass med Ise. Efter träningen var det bara att skynda sig hemåt, duscha och byta om för att åka igen. Skulle nämligen möta upp Henriette, Ramona, Ise och Sophie för att ha en picknick. Vi möttes vid Carrefour för att handla och åkte sedan vidare till Amfiteatern vid Poble Espanyol. Där hade vi vår picknick, vilket var väldigt trevligt. Ett coolt ställe att se verkligen. Efter en stund anslöt Linda, en annan tjej. När maten var uppäten och alla var nöjda drog vi oss mot La Rambla, för att kika på lite skor inne på Footlocker. Ingen köpte något utan vi strosade vidare istället. Ramona och Henriette skulle fixa något, så vi andra promenerade till en bar och beställde in lite vermouth. Ramona anslöt lite senare och då promenerade vi vidare till First Cocktail Bar Barcelona, vilket är en häftig och mysig bar i Barrió Goticó. Efter en stund gick Sophie men vi andra stannade kvar ett bra tag till. Det gjorde mig ingenting att det var hon som lämnade först, då hon inte tänkte prata engelska, utan bara pratade tyska.. Tycker det är ett konstigt beteende när alla utom en pratar tyska, blir väldigt utelämnade.De andra hade frågat om hennes engelskakunskaper och tydligen kunde hon prata bra engelska, så förstår inte varför hon inte ville prata. Aja, får bara hoppas att det ändras, för annars blir det lite jobbigt att umgås med henne. När vi hade druckit upp våra drinkar lämnade vid baren och jag och Ise sa hejdå till Ramona och Linda. Vi promenerade då vidare till ytterligare en annan bar, där det spelades livemusik och var allmänt bra stämning.Vi tog in varsitt glas sangria, som vi avnjöt till musiken. Stannade där i några timmar och tog sedan en promenad innan både åkte hem till sig.

Söndag 14 januari:
Dagen inleddes med att sova ut igen.. Åt sedan frukost och tog en dusch innan jag kröp ner i sängen framför serier. Mötte upp Ise vid halv tre och då gick vi till Palo Alto Market, som ligger precis bredvid min lägenhet. Där hängde vi ett tag, lyssnade på livemusikoch kikade på alla möjliga prylar. När vi kände oss klara köpte vi med oss mat och promenerade till stranden och satte oss i solen. Vi åt, lyssnade på musik och snackade om allt möjligt. När solen gick ner och kylan började krypa över kroppen promenerade vi till ett kafé och beställde in crêpes och te för att värma oss. Efter en stund anslöt Henriette, Linda och Ramona. Vi snackade alla ett bra tag, men Ramona och Linda gick efter en stund. Kvar var järngänget och vi spelade kort en stund innan vi tog en promenad längs stranden. Tycker verkligen om att umgås med dem, allt är enkelt och utan drama,så som vänskap ska vara. Var iallafall hemma vid lite före tio och gick då och la mig framför serier lite för länge.

Likes

Comments

Tisdag nionde januari:

Dagen innebar jobb större delen av dagen, i vanlig ordning. Inget särskilt hände, utan dagen flöt på i bra tempo. När jag hade slutat jobbet tog jag en härlig promenad längs stranden innan jag gick hem och vilade. Tog mig sedan in till city för spanskakurs. Den nya skolan kändes bra, vilket var skönt.

Onsdag tionde januari:
Onsdagen inleddes med ett besök till polisstationen, i ett tappert försök att äntligen fixa NIE till pojkarna och mig, samt förnya Cecilias. Efter en dryg timme där begav jag mig hemåt med bäbisarna, medan Cecilia stannade. Innan vi kom hem tog vi dock en sväng förbi affären. Vi kom sedan hem och åt lunch och lekte. Cecilia kom på eftermiddagen med viss framgång, då hon lyckats fixa NIE till pojkarna och sig själv, men inte till mig. Det innebär att jag måste ta mig dit på egen hand någon dag och lösa det (på spanska). Slutade vid femtiden och tog återigen en strandpromenad, vilket är ett av mina favoritstråk att promenera. Kom till slut hem och vilade en liten stund innan jag satte igång med spanskaläxan. Väldigt ovant att ha läxor, men skönt att göra något mer krävande för hjärnan. Har saknat att lära mig saker och tänka och utvecklas. När läxan var gjord bytte jag om till träningskläder och körde tt träningspass med Ise. Kom hem strax före tio och åt då en supé med Cecilia. Hoppade sedan in i duschen och gick och la mig direkt.

Torsdag elfte januari:
Började jobbet vid halv nio, så vaknade lite före det. Gjorde direkt frukost till minstingarna innan de följde med Cecilia till vårdcentralen. Jag passade då på att äta frukost själv, hänga en tvätt, förbereda babymat samt städa mitt rum. Tog sedan en promenad med bäbisarna (Cecilia lämnade över dem) och var ute i cirka 45 minuter. På eftermiddagen fick vi besök av en norsk väninna till C. Vi åt lunch och fikade allihop innan jag slutade för dagen. Gick då till rummet och vilade, siestan har blivit en viktig del för att orka med vardagen (anpassar mig efter den spanska livsstilen). Promenerade sedan hela vägen till spanskan, vilket var en promenad på lite mer än en timme. Hade sedan spanskakurs, vilket var svårt men bra. Fick dock halvvägs igenom lektionen en sprängande huvudvärk vilket gjorde det svårt att koncentrera sig. Efter kursen tog jag mig iallafall hemåt och åt middag samt snackade med C och hennes vän. Fick verkligen en insikt om hur otroligt lyckligt lottad jag är, som har en sådan fin och bra relation med min lilla familj här. Flera au pairer ses nämligen som anställda och har därmed en ganska stel relation till sin värdfamilj. Jag kan verkligen prata och umgås med Cecilia, vilket är jätteskönt. Hade aldrig innan kunnat föreställa mig att det skulle fungera så bra som det faktiskt gör, men är glad att jag är positivt överraskad.

Likes

Comments