20080226

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Vad härliga dessa dagar har varit! Innan semestern bestämde jag mig för att jag skulle ta tag i alternativ för att koppla av. Jag bestämde mig för att inte börja kolla på någon ny serie, som jag oftast gör när jag avslutat den förra. Jag bestämde mig för att inte boka in massa saker. Utan jag bestämde mig för att prioritera annat. Sådant som jag tyckt varit kul förut, men som jag slutat med på grund av stress och rastlöshet. Men den tiden har jag tagit mig nu. Förutom att baka, laga mat, städa och pyssla med sådant, så har jag för första gången på år lagt mig och läst. Jag har plockat upp en bok och lyckats läsa! Minns knappt när det skedde senast. Sen satt jag en kväll vid mitt skrivbord och ritade med musik i bakgrunden. Också en sak som jag gjorde mycket förut, men som jag inte funnit ro till på flera år. Bara rita för sakens skull.

Just sånna här saker har jag bestämt mig för att försöka prioritera i höst också. I stället för att sätta mig framför en serie, sociala medier eller lägga mig och sova hoppas jag nu kunna finna ro att läsa, rita eller puzzla. Saker som innebär att jag kan lägga ifrån mig mobilen, finna någon slags avkoppling i att bara vara där och då. Inte i framtiden, inte i dåtiden och inte i sociala medier och alla dessa intryck. Det är där jag oftast befinner mig i tanken annars och som skapar mycket stress/ångest hos mig. Jag har hela tiden velat framåt, utvecklas fort samtidigt som hjärnspöken från ett förflutet knackar på i andra änden. Sen har jag varit fast där emellan, en lång tid. Med känslan av att ständigt känna mig jagad från nått håll. Vi får se hur det går. Jag har en vision och en önskan om en mer inspirerande vardag. Men om jag når dit återstår att se. Den här veckan har i alla fall gjort mig gott hittills och då är det ändå halva veckan kvar!

Likes

Comments


Vet ni vad? Nu har jag semester i en vecka! Kommer spendera veckan med att göra exakt det jag känner för. Har faktiskt inte planerat in något och det är det som känns så välbehövligt. Inte passa tider och inte behöva ha några måsten. Idag ska jag sitta här, jobba med med den nya bloggen och absolut gå ut på en promenad i det fina vädret.

Annars då? De senaste dagarna har jag haft fullt upp. Det har varit jobb, träningar och lägenhetssökande. Första basketträningen var jag på i onsdags. Det var så jobbigt men så roligt! Det märks att jag inte har kunnat prioritera kondition så mycket som jag velat i sommar. Men nästa vecka drar spinningen igång igen och då kommer lite mer konditionsträning igen. I onsdags var jag också och kollade på en lägenhet här i stan, en etta på 35 kvm. Men den föll mig tyvärr inte alls i smaken, var ganska omodern och inte vad jag letade efter. Jag har bestämt mig för att det ska få ta tid. Jag vill komma in och verkligen känna "här vill jag bo". Så sökandet fortsätter nästa vecka.

Igår träffade jag några vänner från jobbet på kvällen en stund. De hade grillat oså. Men jag kom lite senare eftersom vi firade min fina mamma som fyllde år. Men vi satt och pratade några timmar innan vi åkte hemåt allihop. Det är en så speciell känsla för mig att jobba med människor i min egen ålder. Som jag faktiskt kan umgås med även utanför och det är så himla härligt!

Likes

Comments


Ja, jag medger att jag ramlade in i den här serien jag med. Med bullar och brak dessutom. Såg klart den på en vecka, haha. Dock är det inget ämne att skratta åt. Anledningen till att jag inte kunde sluta kolla var dels för att den var så upprörande. Så på ett vis ville jag bara ha den överstökad, för den rev upp känslor. Men herregud så bra den var och viktig! Har ni inte sett den än så vågar jag nog rekommendera den vidare, i hopp om att det startar diskussioner och inte något annat.

Likes

Comments


Det här är vad söndagar brukar vara för mig. Min stora "ta igen sig dag". Då jag sitter och kollar på serier med min kaffe, med min choklad, för mig själv. Men inte idag! Actic behövde hjälp den här söndagen och pengar är väl nice? Så just nu sitter jag här. På min pall, på mitt gamla jobb och funderar på vad jag ska göra när jag slutat. För hur mycket jag än älskar träning och tycker om de som jobbar här samt medlemmarna så medger jag att jobbet är trist. I alla fall för mig som måste ha aktivitet på jobbet, som kräver att det händer saker hela tiden och som inte trivs med ett lugnt jobb. Därför är jag så glad att jag fick stanna på Strömsholm och så tacksam!

I fredags bytte jag bort mitt kvällspass och spenderade i stället en kväll med Hanna, Elin och Sarah. Vi beställde mat och hade så där mysigt som bara vi kan ha, trivs så bra med dem. I stället jobbade jag i går kväll, men helg-ob är väl nice? haha! Men trevligt nog var det lugnt på jobbet. Få patiener och jag hade då tiden att klockan tio på kvällen sitta och trösta en ledsen valp. Vågar påstå att jag haft värre lördagkvällar. Visst är väl det en underbar känsla? När det inte spelar så stor roll om du jobbar eller inte för du trivs så bra på jobbet liksom utanför det? Jag har längtat efter att känna så!

Likes

Comments


» 
Jag har fått förlängt! Igår skrev jag på det nya kontraktet och jag kommer bli kvar på Strömsholm, i alla fall fram till november. Får jag kommer jag stanna längre, trivs så himla bra! Älskar mitt jobb och jag känner mig verkligen hemma kring alla djur.

» I veckan fick jag tiderna på Köpings damlags basketträningar. Jag kommer nog inte bli lika engagerad som för några år sedan. Men jag kommer troligen börja träna med dem någon gång i veckan. Har saknat basketen. Så att bara ha det som ett till sätt att röra på sig känns så roligt. Tänk vad jag kommer kunna variera min träning i höst. Ser verkligen fram emot det! Då jag fortfarande kommer hålla pass på Actic också.

» 
Jag har tagit många vuxna steg på den senaste tiden. Jag letar i detta nu efter lägenhet, jag bokar möten med min bank och personliga rådgivare där. Jag tar kontakt med vården för att ta tag i andra saker. Ja, jag har bara tagit tag i mig själv helt enkelt.

Jag ser så mycket fram emot att starta upp min nya sida på den andra portalen och ta med er på denna resa. Det känns som jag börjat en ny resa, mot det självständiga vuxenlivet typ. Å jag känner mig så redo för det!

Likes

Comments


Förlåt att min blogg just nu är så tråkig! Jag håller som tidigare nämt på att byta portal. Men det kommer ta lite tid på grund av olika anledningar. Jag jobbar även kväll den här veckan vilket gör att jag inte hinner prioritera tiden att göra inlägg. Jag är verkligen så. Ska jag göra inlägg vill jag ha något att säga eller tillföra. Därför vill jag komma till min nya portal så fort som möjligt också. Jag har så många nya koncept och idéer! Tror det kommer bli roligare att blogga för mig också då.

Idag hann jag och Elin träffas en stund på förmiddagen. Vi gick en timmes promenad och sen bjöd jag henne på lunch. Hon jobbar också eftermiddag den här veckan så då passar vi på att ses. Annars känner jag mig ganska isolerad till jobb när jag går kväll. Själv hemma på dagarna, tränar, lagar lunch och åker till jobbet för att sen komma hem och sova. Det är inte alls min typ av arbete, tur att det inte är så ofta. Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen börja åka mot jobbet. Hur mår ni?

Likes

Comments