Middagstips: Vegopiroger

Ok, jag bjuder sällan på middagsrecept men nu måste jag bara göra det. Provade rätten för första gången igår och yes, så så så gott :)


VEGOPIROGER, 10 st

Ugn: 200 grader

Du behöver:

* 200 g vitkål, strimlad

* 1 gul lök, strimlad

* 1 morot, grovriven

* 1 msk neutral olja, till stekning

* 2 dl böngroddar

* 1 dl naturella cashewnötter, grovhackade

* 0,5 dl vatten

(* 1 röd chili, finhackad)

* 1 vitlöksklyfta, finriven

* Salt

* 5 st filodegsark

Gör så här:

1.) Fräs vitkål, lök och morot i olja tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt böngroddar, cashewnötter, vatten, chili och vitlök och stek någon minut till under omrörning. Smaka av med salt.

2.) Halvera filodegsarken. Fördela fyllningen på arken och vik ihop till små paket. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla runtom med olja. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, 10-20 minuter.

3.) Blanda ihop en sallad och servera till pirogerna.

Som sagt, PROVA! Mums mums. :)

  • Tips

Gillar

Kommentarer

T',

Wow tack! Måste prova! Försöker äta mer vegetariskt men avskyr sojafärs och tofu 🙈 så svårt att hitta nåt att ha istället.

devote.se/babustyle
celinelundqvists
celinelundqvists,
Aliciasmood
Aliciasmood,

Åhhh mums 😍

nouw.com/aliciasmood
happyM
happyM,
Gud vilket bra tips!! Tack!!! ❤️
nouw.com/happym