Header

Jag tänkte bara tipsa er om en bok som jag har läst flera gånger och som jag verkligen har fastnat för. När jag läste boken så läste jag den på engelska, vilket den är skriven på från början, för jag tycker att engelska böcker är mycket bättre än svenska. För det mesta så läser jag böcker på just engelska, men det händer då och då att det smyger sig in en svensk bok också.

Boken heter "TH1RTEEN R3ASONS WHY" eller "Tretton skäl varför". Så här står det om den på wikipedia:
"Clay Jensen, a shy high school student, returns home from school one day to find that he has received a mysterious package in the mail. The package is revealed to contain seven cassette tapes recorded by Hannah Baker, a classmate who recently committed suicide. Before her death, Hannah explains that thirteen people, including Clay, are to blame for her depression. The tapes, which detail how each person drove her closer to suicide, are to be passed between the thirteen people, in the order they are mentioned. Hannah claims that she has given a second set of the tapes to an unnamed classmate, who will leak them to the whole school if the tapes do not reach the thirteenth person."

"När Clay Jensen en dag kommer hem från skolan upptäcker han att han har fått ett mystiskt paket på posten. Paketet innehåller sju kassettband som är inspelade av Hannah Baker, en klasskamrat som nyligen begick självmord. På banden så förklarar Hannah att tretton personer, inklusive Clay, är anledningen till hennes depression. Banden, som i detalj förklarar varför varje person drev henne närmare ett självmord, ska passas vidare mellan dessa tretton personerna i den ordningen som sägs på banden. Hannah säger även att hon har gett en kopia av banden till en okänd klasskamrat, som ska läcka ut innehållet på banden till hela skolan om banden inte skickas vidare till de tretton personerna.

Boken kanske inte låter så spännande när man bara läser det så här, men jag blev helt besatt. Man inser att små saker man gör, som man kanske ångrar lite efteråt men ändå tänker inte spelar så stor roll, faktiskt spelar en ganska stor roll för människor runt omkring oss. Det var ett tag sedan jag läste boken sist men jag rekommenderar verkligen er alla att ta er tiden att läsa den. Känner man att man inte vill läsa den på engelska så tror jag att den också finns översatt till svenska

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kom hem för ca 45 minuter sedan efter en jobbdag. Är helt slut i huvudet då jag nu jobbat 7 dagar i sträck., så ska bli riktigt skönt att få vara ledig imorgon. Behövs verkligen! Skulle egentligen gått ut på en promenad med en kompis efter jobbet men det blev inställt så tog mig en löparrunda på 5km istället. Hur skönt som helst då jag blev pigg och glad efteråt. Nu håller jag på att fixa lite kvällsmat då magen kurrar, sedan ska jag bara lägga mig i sängen och kolla på en film eller en serie.

Likes

Comments

Jag har många gånger haft tanken att jag ska börja blogga. Det har alltid slutat med att jag inte startar en blogg överhuvudtaget eller så startar jag en blogg och håller igång i en vecka och nu är vi här igen.. Vi får helt enkelt se om jag skärper mig denna gången eller inte.

Mitt liv just nu består i alla fall av att jag sover, tränar och jobbar. Denna veckan har varit lite jobbig då jag jobbar varje dag. Känner att jag skulle behöva lite ledigt men är bara tre dagar kvar så jag får hålla ut. Sitter just nu i soffan och tänkte fixa lite jobb saker innan jag ska träna. Börjar inte jobba förens senare ikväll så har ganska mycket tid. Jobbar på ett värdhus i närheten där jag bor så därför jobbar jag för det mesta på kvällarna. Men nu måste jag jobba så vi hörs sen!

Likes

Comments