​Jobba jobba jobba.

För dom som inte vet så jobbar jag som personlig assistent i Timrå. På min arbetsplats jobbar man 24-pass ca 09-09. Jag jobbar 7 pass i månaden. 

Det är ett väldigt fritt jobb på min arbetsplats. Man ska hjälpa till med allt som kunden behöver, och övrig tid spenderas på arslet haha. Det kan stundtals gå väldigt segt, eller så är det full rulle. Det finns typ inget mellanting. Det som är bra med mitt jobb är att jag och Jonte aldrig jobbar samtidigt. Det innebär inget dagis krav för Odin. Utan han kan börja på minsta tiden :) Det som är jobbigt är att spendera lång tid utan mina ♡. Framförallt Odin som fortfarande ammar för mys när jag är hemma. Som tur är äter han mat som en häst och dricker vår goda hemmagjorda välling, så han klarar sig utan tutte. Jag pumpar på jobbet 4-5 gånger per dygn. För att slippa mjölkstockning och hålla produktionen igång. Visste ni att det är tillåtet för alla som har möjlighet att amma på arbetstid? Det är olagligt att hindra någon från att amma i Sverige :) Det tycker jag är grymt bra. 

Nu ska jag återgå till att jobba. Idag ska jag försöka släpa ut oss i solen och sitta och sola ett tag. Ha en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Spjälsäng - Hjälp eller stjälp?

Jag står delad i mina tankar om spjälsängar. 

Jag är ett stort fan av anknytningsteorin. Teorin går i stort sätt ut på att bebisar & småbarn har ett stort behov av närhet, och mår bäst av att få sitt närhetsbehov tillgodosedd. Hud mot hud, samsovning & amning frigör stora mängder må-bra hormoner, ger trygghet och tillfredsställer bebisens djupaste instinkter. Det går inte att "skämma bort" en bebis med för mycket kärlek.

Odin samsov med mig i vår säng de 3 första månaderna. Det underlättade nattamningen oerhört, och kändes tryggt att veta att han fanns nära. Givetvis hade vi införskaffat en säng till Odin. Men den kändes på tok för stor och på tok för långt bort! Alla mina instinkter sa nej. Så vissa nätter låg Odin på min mage, och vissa nätter i babynest brevid mig. Jag kände aldrig någon rädsla. En del frågade "- Men är det inte farligt att samsova"?. Mammor & barn har sovit tillsammans i alla tider. Jag sov utan täcke på överkroppen och Odin låg utan kudde på ett underlag som jag kunde dra i för att justera honom uppåt och nedåt.

Med tiden så blev han rörligare och rörligare. Rädslan ökade att han skulle falla ned från sängen. Vid 3 månader började vi lägga honom i spjälsängen. Våran spjälsäng är superbra, för den har en höj och sänkbar sida. Så hans säng stod i höjd med min och sidan nedsänkt. Så det var nästan som en förlängning av våran säng med en liten kant. 

Sedan dess har han sovit i sin säng. Trots att han sover bra där så har jag ändå mycket tankar. Hur påverkar det våran relation att vi inte sover ihop? I en perfekt värld (enligt mig) så hade det inte funnits några krav på att börja jobba inom 3 år efter en förlossning. Det hade tagit bort pressen för många att barnet måste sova själv. Det är inte barnets fel att deras dygnsrytm inte passar in i våran hektiska värld.

Jag ska inte ljuga, jag sover 10000 gånger bättre när jag sover ensam. Men det tror jag beror på vana och rädslan att han ska trilla ned. 

Så, spjälsängen för oss är idag ett måste i princip. Men det är omständigheterna som skapar kravet. Med nästa barn ska jag slopa alla krav på att sovrummet måste vara fint, och hur puttinuttiga alla bäddset till spjälsängen är, och annat som egentligen är oviktigt. Då ska vi skapa en trygg sovplats för samsovning. Och så ska vi sova länge ♡.


Likes

Comments

Solig dag i lekparken igår :)

Det var en riktig hit tyckte Odin. Att få krypa runt i sanden och ta nävar med sand. Att gunga och titta på andra barn, det var skoj! I helgen blir det mer lek, fast i lekparken utanför oss.

Likes

Comments

​Första gången jag skriver ett blogginlägg, så detta är lite av ett test. Hur bloggar man? Jag skriver väl på så får vi se vart jag hamnar :) 

På bilden är min son Odin. Snart 11 månader. Det roligaste som finns är att riva ut allt mamma har i köket. Mindre roligt att städa.. Som tur är har vi barnsäkrat alla skåp. Bara lådorna kvar. Får se hur lång tid det tar innan han listar ut hyr man tar sig förbi det hehe. 

Likes

Comments