Chilli

För er som missat så har jag en hund som heter Chilli, så tänkte skriva 5 fakta om honom.

1. Han äter precis allt. Finns inte något vi gett som han inte svalt haha! Eller som han hittat ute för den delen också...

2. När jag hälsade på honom så var han riktigt livlig jämfört med den andra valpen, han var lite "het" om man säger så. Därför heter han Chilli!

3. Chilli har ett navelbråck, som tyvärr är jätte vanligt bland rasen. ( Cavalier king Charles spaniel )

4. Han är helt galen i allt och alla. Svansen går i ett och ja, han måste vara världens gladaste valp :D

5. Sist men inte minst, varje gång min mamma reser sig från matbordet så vet han att hon kommer öppna diskmaskinen och då skuttar han raka vägen och sätter sig fint och väntat på att få slicka på besticken. Han är så söt!!

Linnea

Tänk att min bebis varit så liten

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej och god morgon!
Har ni sovit gott? För det har inte jag.. Men men!

Idag blir det iväg till morfar för att städa. Efter det ska jag på hemligt uppdrag :) så jag kommer inte ha jätte mycket tid att lägga på bloggen, tyvärr. Men jag ska göra mitt bästa! Förhoppningsvis hinner jag slänga in några inlägg, dock inga längre.

Vad ska ni göra idag?

Linnea

Likes

Comments

Inspiration

Har haft mycket funderingar på nästa "stora" ämne jag ska skriva om, och har nu kommit fram till grupptryck. Jag väljer att skriva om grupptryck just för att jag tror att många kan känna igen sig i det.

Sen jag var mycket liten har jag alltid varit en sådan person som inte kan säga nej. Jag har alltid bara gjort som jag blivit tillsagd, aldrig stått upp för mig. Låtit folk trampa på mig som en dörrmatta. Många av gångerna är det saker jag inte alls velat göra, saker jag känt mig tvingad att göra och sedan mått riktigt dåligt över. Sa jag någonsin ifrån? Svar nej. Tyvärr gjorde jag inte det, jag kunde verkligen inte. Jag vet att många av er kan relatera till det här, men jag vet också att det finns dom som inte förstår över huvudtaget. Det är okej, men bara för att du inte förstår så ger det dig ingen rätt till att tro att du kan styra och ställa över andra. I just den stunden kan det verka som att personen är okej med att "curla" dig hela tiden, men jag vet att många vågar bara inte säga nej.

När man inte riktigt vågar stå upp för sig själv och säga nej så blir det lätt att andra utnyttjar en på grund av det. För mig så märkte jag det inte i början, jag tänkte väll att "äsch jag gör ju bara någon en liten tjänst, den personen skulle göra samma för mig". Men efter ett antal år så började jag märka att jag jämt gjorde saker, saker ingen annan vågade göra, inklusive mig själv. I stunden kändes det som att jag inte hade något val. Eller ja, jag hade två val. Säga nej eller bara göra det trots att jag inte ville/vågade. För mig var säga nej inte direkt ett val. Varför? Jo, för jag var rädd att folk skulle bli sura och inte vilja umgås med mig längre.

Åren gick, jag vågade fortfarande inte säga nej. Jag började inse hur folk utnyttjade det faktumet att jag inte hade modet. Det gick från att göra saker ingen annan vågade, till att göra saker som folk kunde skratta åt. Nu när jag tänker tillbaka på det här så blir jag upprörd. Visst, alla hjälper alla. Men när det går så långt att man pushar någon till att göra saker bara så att man ska kunna skratta åt hen, eller få hen göra saker som är olagligt, då har det gått så mycket för långt. Det är inte okej.


Jag har tagit mig igenom det här. Idag vågar jag säga nej om det är något jag inte vill göra. Men jag vet att det är andra människor där ute som har det exakt som jag hade det, och jag vill bara säga att du är en för god människa för att bli behandlad sådär. Jag vill att du ska göra vad du kan för att få hjälp, för att våga stå på dig. Redan i första klass märktes det av att jag inte kunde säga nej. Jag var alltså 6 år (började ett år tidigare i skolan). Som tur var hade jag fantastiska lärare som försökte hjälpa mig, men jag tog inte emot hjälpen. Idag ångrar jag det. Mina föräldrar har försökt hjälpa mig med det här under flera flera år, men jag hade redan gett upp på mig själv. Det var bättre att bara göra som jag blev tillsagd att göra. Men var det verkligen det? Svar nej. Nej, det var inte alls så jag skulle hanterat situationen. Därför vill jag nu att om du läser det här och har problem med att säga nej, berätta för någon och framförallt låt andra hjälpa dig. Jag vet hur svårt det kan vara, men ​jag vet att du klarar det. ​Du vill inte att det ska komma till den punkten där du känner dig tvingad att göra något kriminellt. Det gjorde det för mig. Jag blev övertalad till att snatta från en mataffär. Två tjejer sminkade mig så att jag skulle se äldre ut, dom förklarade inte varför förens vi stod där i affären. Dom plockade ner några energidrycker och gav till mig. Jag hade fortfarande inte förstått vad som skulle hända, jag tänkte bara att "vi är 11 år, vi får inte köpa energidricka". Men så sprang dom ut ur affären. Det här är inte det värsta som skulle kunna hända, men det skrämmer mig att jag inte kunde stå på mig ens i en sådan situation. Därför ber jag er nu att ​ta emot den hjälp ni kan få. ​Jag vill inte att någon annan ska behöva hamna i en sådan situation, men jag vet att det händer och jag vill påverka. Jag vill inspirera er till att våga säga nej.

Ni klarar det.

​Linnea

Likes

Comments

Hej och god morgon!
Idag tog jag lite sovmorgon då jag var riktigt trött igår kväll. Startade dagen med en riktigt god blåbärssmoothie, baserad på yoghurt den här gången. Har börjat äta riktigt mycket blåbär. Det är ju så gott!

Toppade smoothien med hampa frön, chia frön, blåbär, jordnötssmör och kokos.

Idag har jag inga planer över huvudtaget. Så vi får se vad som kan hittas på! Tänkte eventuellt ta med hunden ut i skogen, men det är ju inget super väder direkt... Vi får se!
Hoppas ni får en bra dag och vi hörs snart.

Linnea

Likes

Comments

Recept

Slängde ihop ett litet mellanmål till mig och min brorsa, en blåbärssmoothie. Aldrig gjort något liknande men oj oj oj vad god den blev! Så tänkte att ni kunde få ta del ut av det. En riktig vitamin kick!

Du behöver:
1dl frysta blåbär
2msk frysta hallon
1/2 apelsin
1/2 citron
1 granny Smith äpple

Gör såhär:
Pressa apelsinen och citronen.
Mixa, drick och
njut!

(Bild från Google då min tog slut innan jag han ta någon bild hehe..)

Linnea

Likes

Comments

Linnea

Likes

Comments

Inspiration

I början när jag började prata om min depression så fanns det en sak jag verkligen avskydde att höra.

"Det blir bättre"

Nej. Nej var det ända jag kunde tänka. Fanns inte en chans att jag skulle ta mig ur det här, att jag skulle må bra. Men folk runtomkring mig fortsatte säga just dom tre orden. Jag ansåg att folk var korkade och att det egentligen bara var något som sades till mig, utan att dom själva trodde på det. Allt kändes hopplöst.

Nu när jag tänker tillbaks på dom här månaderna så kan jag tänka mig att när folk berättade för mig att det kommer bli bra, så förväntade jag mig att vakna upp frisk dagen efter. Men sedan när det inte blev så, så slutade jag tro och gav upp hoppet helt enkelt. Många av er tänker säkert "men Gud vad tror hon, vem tänker ens så? Det är ju omöjligt", ja. Det är omöjligt. Men när man är i den situationen jag var i då så ville man inget annat än att må bra.

Jag fick höra hur bra olika mediciner var och fick mina anti-depressiva. När jag fick dom så förväntade jag mig att jag skulle sprudla av glädje, upp och studsa med det samma, men så blev det inte. Precis som när jag fick höra att det kommer bli bra, så gav jag upp hoppet även med medicineringen. Men jag tog mina mediciner som jag skulle och idag är jag enormt glad över det. Ja, jag förväntade mig alldeles för mycket från dom. Men i dagsläget skulle jag inte klarat det utan dom.

Det har varit många samtal med psykologer, kuratorer och läkare. Men en sak jag fick höra från alla är att man har en grundstämning. Tänk er ett A4 papper, så ritar man ett sträck i mitten. Det är den "normala" grundstämningen. Men när man är deprimerad så ritas det sträcket nästan längst ner på pappret. Det innebär att när jag har bra dagar så kommer jag inte ens upp i den "normala" grundstämningen, och när jag har svackor så går dom väldigt långt ner. Det är här mina mediciner har hjälpt mig. Dom har flyttat botten linjen så den ligger närmare mitten. Detta resulterar i att jag mår bättre.

Vad jag försöker säga är att jag vet att många, inte alla, men många tror det är helt hopplöst att bli frisk från en depression. Men sanningen är att det inte är så. Jag vet, för jag har varit där. Nu är jag här. Jag är inte frisk ännu, men jag är en god bit på vägen. Om jag inte hade fått höra att det kommer bli bra så tror jag helt ärligt att det skulle känts ännu mer hopplöst. Trots att jag inte ville höra det för stunden så vet jag idag att jag hade inte klarat det här om ingen sa att det blir bra. Folk runt om mig var envisa, dom ville övertala mig, och idag kan jag bara säga tack.

Om du är deprimerad så vill jag bara säga, ta emot den hjälp du får. Jag kan säga att jag ville absolut inte ha hjälp, jag har alltid klarat mig själv. Men i en sådan här situation så behöver man faktiskt stöd och råd. Jag vet att det är svårt att lyssna och ta åt sig, men om några månader kommer du vara enormt tacksam. Vi människor är starka, det inkluderar dig. Du kommer ta dig igenom det här. Det tar tid, men du kommer inte alltid må såhär. Jag vet.

Linnea

Likes

Comments

Ja alltså hehe..
Jag hade min intervju imorse och vad ska man säga. Finns inte så mycket att säga annat än att jag helt gjorde bort mig. Usch! Dom kommer ringa tillbaka inom en vecka så vi får se... Håller tummarna.

Nog om det. Sitter just nu på bussen påväg till Molly, vi ska äta lunch och hitta på något ett tag, men sen måste jag hem till vovven. Vi tog en långpromenad innan jag åkte och det var riktigt mysigt. Tur man har honom!

Vi får höras senare.
Hoppas ni får en fin dag! Vilket väder hörrni. På med brillorna

Linnea

Likes

Comments

Tips, Hästar

Hej!
Klockan är nu 2 och jag har ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen. Har så himla ont i huvudet, sådär ont så att man inte vet vart man ska ta vägen. Men men...

Med tanke på att jag inte känner mig så kry och har inget riktigt för mig så började jag kolla runt på podcast appen. Jag har provat lyssna på någon innan, men känt att det inte varit något för mig. Men nu hittade jag Ridsportpodden! Jag tycker generellt inte om att lyssna på annat än musik, men den här är sjukt bra. Man lär sig massa nya saker och man tänker på olika saker från flera perspektiv. Om du är hästmänniska så tycker jag verkligen du ska lyssna! På bussen, när du mockar, smörjer utrustning.. Jobbar.. Ja vad vet jag. Grym podd i alla fall!

Det är en podd om ridsport(obviously) och man får höra från proffsen hur dom tränar deras hästar, hur dom tränar dom själv, vad man ska tänka på och massor med mer. För tillfället håller jag inte på med hästar, men kommer förhoppningsvis börja inom kort, och kan säga redan nu att jag kommer ta med mig massor för den här podden i framtiden.

Verkligen värd att lyssna på!

Linnea

Likes

Comments

Tips

God morgon!

Idag var det upp tidigt för en jobbintervju, praktik och sedan vårdcentralen. En ganska stressig förmiddag, med andra ord.

Tänkte meddela att produkterna jag beställde från Kiehl's kom förra veckan och trots att jag nyss börjat använda dom så märker jag redan skillnad! Båda ansiktsrengöringarna känns så otroligt fräsch mot huden och man blir inte det minsta torr eller stram av dom. Helt otroliga! Dessutom märker jag redan att dom haft effekt, så som sagt, kämpar ni mot acne eller torr hy eller annat hudproblem så rekommenderar jag strakt deras produkter. Dom har verkligen något för allas hudtyper. Plus för deras användning av naturliga ingredienser!
De sakerna jag klickade hem var:

Rengörning som får porerna att se mindre ut

Oljefri rengöring

Oljefritt ansiktsvatten/toner

Klicka på texten för att komma direkt till produkten! Jag är super nöjd den här gången också och vet att många andra instämmer.

Linnea

Likes

Comments