Header

publicerad i mariestadstidningen 27/9

Min mamma är gotlänning och på Gotland bor hela släkten på hennes sida. Jag har tillbringat mina skollov där så länge jag kan minnas. Gotland är utan tvekan det bästa stället på jorden. En regnig och säkert ganska kall höstdag för nästan ett år sedan bestämde jag och min kompis oss för att åka dit tillsammans följande sommar. Om vi skulle klara av att bo alldeles ensamma i en trång liten stuga i fem veckor utan att slå ihjäl varandra eller dränkas i tvätthögar och disk, det var frågan? Nja, det var inte det lättaste men visst klarade vi av det! Vi klarade av det och vi hade den bästa sommaren i våra liv. Det är svårt att förklara en känsla men jag ska försöka:
Tänk er att låna en båt för att sedan driva ut på havet i solnedgången, detta utan att veta ifall man kommer få igång motorn så att man kan ta sig iland igen.
Att tränga in sig alldeles för många i en EPA och bränna runt på öde landsvägar med volym som är på tok för hög och svängar som är på tok för skarpa.Att efter två veckor veta vad man kan ha för motorer i en Duett och vad det finns för fördelar med att ha en okapad 740. Att få svaret: ”Dei begripar däu ner däu bleir leit äldre!” på ungefär varje fråga man ställer. Att sitta på altanen med fina vänner och dricka té och ha musikquiz tills solen går upp. Att tillbringa en kväll vid ån och grilla, lyssna på gotländsk musik och se solen gå ner. Att sedan ha någon att somna bredvid. Att gå upp på tok för tidigt varje morgon för att göra halväcklig micro-gröt och sedan cykla iväg till sommarjobbet. Att komma hem till ett berg av disk som ingen annan än vi var tvugna att ta hand om och att samsas om den minimala mängd varmvatten som fanns. Men, vad gjorde väl det när vår mysiga lilla stuga fylldes av glada gotlänningar varje kväll. Att cykla hem klockan sju på morgonen efter en fest som det inte var meningen att du skulle vara på och att pausa för att sätta sig och äta vild-jordgubbar.
Detta är bara några av minnena från den här sommaren jag tycker att de förklarar känslan ganska bra. Känslan av att ha sommarlov, vara 16 år och att vara lycklig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är så lycklig. Filmen jag har väntat på i ett halvår med världens bästa Gustav Skarsgård och finaste Anna Åström har nu äntligen kommit ut på swefilmer. VI. Se den.
 

Likes

Comments

Det är varmt i mitt nya rum. Har fått det så mysigt och oj jag mår visst bra. Bra när Vilma utforskar den överfyllda bokhyllan, bra när jag sitter på golvet och lyssnar på höstig musik. Kanske för att min nya klass är jättefin, Kanske för att det bara är åtta veckor kvar tills jag får träffa världens bästa gotlänningar och dansa på baalkongen i natten igen. Ska inte gå in på det djupare men mycket är fint nu.
 
Vill veta vem som läser mina tankar och mina hjärtehemligheter. Kan ni inte skriva vilka ni är?
 

Likes

Comments