Tisdags - pepp

Hej på er!


Jag försöker hålla mig till ett sånt här pepp inlägg i veckan men eftersom jag varit sjuk och det varit massa runt om så har jag fallit ur rutinerna lite. Men dessa inlägg är så viktiga. Jag älskar att sätta mig ner och boosta mig själv med lite positivt tänkande för hela dagen blir så mycket bättre då. Idag tänkte jag lista dom 3 största anledningarna till varför mina tankar börjar gå åt negativa och "suckande" tankar.

1. Problem - Just nu är jag i en fas där det är en del "problem" runt mig. Och vissa dagar är det verkligen så det tär på energin och man ältar massa i negativ banor. Medans vissa dagar är dessa problem som fortfarande är exakt samma inte lika stora problem. Och det jag märkt är hur jag ser på problem och hur jag tar mig an dom. Förut var jag den som inte tog så mycket plats i dessa problem utan hoppades att dom skulle lösa sig själv, vilket slutade i att jag mådde dåligt 90% av min vakna tid. Där vill jag aldrig hamna igen! Nu däremot. Nu ger jag mig inte. Oavsett om det är jobb eller privat så tar jag tag i problemet om jag ser att det påverkar mig. Jag jobbar envist tills jag får en lösning på det. Jag är faktiskt överraskad över hur jag tagit mig an problem på jobbet och löst det. Och det är faktiskt något jag är väldigt stolt över. Oavsett hur mycket man kan bidra till att lösa ett problem så räcker det långt att man känner att man själv har gjort det man kan.

2. Trötthet - Dom dagar jag vaknar upp och känner mig så fruktansvärt trött är det väldigt omotiverande att gå till jobbet och göra det man ska. Medans dom dagarna jag är pigg så blir hela jobbdagen så mycket roligare och även efter jobbet när jag vet att jag har energi kvar. Samtidigt är jag en person som blir piggare av att göra saker. Men vissa dagar när tröttheten inte går att undvika har jag faktiskt rustat upp med att alltid ha en Nocco i väskan. Kanske inte det hälsosammaste tipset men det funkar för psyket och det ger mig energi till att vara effektiv och må bra hela dagen. Så just nu är det en bra lösning för just mig.

3. Vilsna tankar - Denna punkt är lite svår. För det finns så mycket man kan tänka på eller rättare sagt övertänka. Har jag valt rätt i livet? Vad får jag inte missa? Jag måste bygga en karriär.. Detta är tankar som maler i huvudet och drar så fruktansvärt mycket energi. Och det bästa i dessa stunder är att bara sluta tänka. Var glad över det du har i stunden och försök göra det till de bästa. För tex om jag tar jobb nu. Går jag till jobbet med en bra inställning och inte tänker i negativa banor kring allt så kommer jag gå hem med bra energi och motivation. När jag är positiv och glad tar jag mig an saker jag annars skulle tvivlat på, och det i sin tur leder till en ännu mer boost till mig själv. Och då kommer allt falla sig naturligt. För när man mår bra i psyket kommer man välja den vägen man känner att man mår bra av. Stressar man in sig något för att man känner att man "måste" så kommer det leda till dåliga resultat och inte ge den där känslan av att vilja eller att man lyckats. Så mitt bästa tips är, ge allt i det du har just nu och fokusera på det du har för tillfället. När du klarar nya saker och nya utmaningar i det du gör just nu så kommer du automatiskt vilja testa nya saker. Det är en lång väg men att göra det i rätt ordning så kommer du lyckas.

Det handlar om energi och tankesätt. Fokuserar du på det du har just nu och släpper alla tankar om vad du "bör" göra kommer du klara dina dagliga utmaningar bättre och växa i din nuvarande vardag. Detta kommer i sin tur leda till positiv energi och en känsla av att man klarar saker. När man får den där känslan av att man klarar saker kommer man vilja ta sig an nya utmaningar för att få känna den känslan igen, och då växer man ytterligare ett steg.

Tron på sig själv är så viktig. Pusha dig inte för hårt utan ta det i den takt det krävs, för då kommer du lyckas.

Kram Linnea

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,

Detta är SÅ viktigt!!! Tankens kraft är det viktigaste <3 Kram

nouw.com/linndossing
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh vad du är grym på att peppa en när det gäller att tänka positivt och lägga sin energi på rätt saker i det man har just nu. Jag kan erkänna att jag är expert på att tänka för mycket på framtiden vilket alltid leder till ångest och känslor av misslyckanden. Det är verkligen som du skriver att det är så viktigt att leva här och nu för att kunna bygga upp sig själv lättare. Vad grym du är som har blivit så bra på att ta tag i problemen, heja dig! Du är fantastisk! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr