Balsammetoden

Tänkte berätta lite om något som för mig varit en stor hjälp och räddning under de senaste åren, nämligen balsammetoden.

När jag gick i sexan, alltså runt 2010-2011 någon gång, började jag färga mitt hår blondare med jämna mellanrum och inte nog med det så plattade jag och tvättade håret exakt varje dag. Ni förstår ju också vad detta resulterade i. förstört hår. Jag visste att mitt hår var helt förstört och att det bara skulle bli värre om jag inte slutade behandla det som jag gjorde, men trots det så fortsatte jag med mina hemska angrepp på håret. Detta fortsatte jag med fram tills att jag började nian. Jag hade då panik över hur mitt hår såg ut, jag hade testat löshår, flera olika oljor och en massa annat för att få mitt hår att bli så långt och fint som jag egentligen ville ha det. Jag gav upp på alla oljor och löshåret slutade jag med helt, jag insåg att det enda jag kunde göra för att få ett friskt och fint hår var att vänta och ta hand om det. Jag hade ingen som helst aning om vad balsammetoden var eller hur det fungerade förens jag såg en video på youtube om det i maj 2014 någon gång, och jag som verkligen ville testa allt för att få tillbaka mitt hår kollade på videon och tyckte att det lät tillräckligt trovärdigt för att ge det ett försök.

Jag började i slutet av maj 2014 och höll på i nästan exakt ett år. Jag slutade med det i maj 2015 och började använda ett vårdande schampoo istället för att spara färgen i håret. Men nu när jag slutat färga mitt hår och börjat gå tillbaka till min originalfärg så har jag kunnat börja med balsammetoden igen, och bara efter några tvättar känner jag en så stor skillnad på håret, det är mjukare, mindre tovigt och känns så mycket friskare och fräschare.

Jag försökte leta fram de tydligaste bilderna för att se skillnaden under ett år, men även fast jag inte hittade så jättetydliga bilder ser man ändå hur stor skillnad det blev.

Vad är då balsammetoden?

Balsammetoden fungerar på det sättet att istället för att tvätta håret med vanligt schampoo och balsam så byter man ut schampot mot ett speciellt balsam. (Det är jätteviktigt att man använder ett godkänt balsam för detta) och sen använder man ett annat vanligt balsam som balsam-balsam liksom, precis som vanligt. Det är inte så märkvärdigt och krångligt egentligen, det enda du gör är att byta ut schampot mot ett balsam och tvättar med det som ett vanligt schampoo. Jag använder mig av Coop Extra balsam och Coop Extra schpoo till "sista tvätten", och till balsam-balsamet använder jag mitt vanliga balsam bara.

 I början kan håret komma att bli väldigt fett men det vänjer sig efter ett tag och vänder till det motsatta. Det är värt det där jobbiga i början, jag lovar. 


Men det finns några saker som är viktiga att tänka på medan man håller på med balsammetode:

Använd inga produkter i håret som inte är vattenlösande.

Håll inte på med balsammetoden om du har färgat hår, (Balsamet drar ur färgen mycket mycket snabbare än vad schampoo gör)

Kom ihåg att alltid göra "sista tvätten" varje gång du tvättat håret med schampoo hos frisören tex innan du börjar med balsammetoden igen,


Det var lite kort om balsammetoden och min story bakom det. Nu blev det här jättesvårt och otydligt förklarat så jag länkar videon som jag såg angående detta och som fick mig att börja med just balsammetoden,

Här kan du se den!Kram Linnea

Gillar

Kommentarer