Tentaperiod

Jahaja, då var tentaperioden inledd. Eller SWOT-vacation som det heter här. Vet faktiskt inte vad SWOT står för men det låter lite som S.W.A.T. (Vet inte helt vad det står för heller) (Hade ju kunnat googla men alltså har läst 300 sidor idag så orkar ej engagera mig) (Förlåt).

Har därmed spenderat majoriteten av min dag här. Bara till min juridiktenta har jag exakt 1374 sidor + en herrans massa lagstiftning att ta mig igenom, har inte vågat räkna på vad jag måste läsa till kriminologin men det är en hemtenta och jag har redan fått godkänt i kursen egentligen så behöver bara kasta ihop något där. Egentligen är det ingen stress, då min hemtenta ska in 13 juni, juridiktentan ligger den 14 juni och franskan den 20 juni, MEN genialisk som jag är så ska jag iväg och resa en liten svängom, 1-10 juni. Mer om det senare, men mitt mål nu är att ha lämnat in hemtentan och gått igenom allt i Dispute Resolution så jag enbart behöver repetera sen.

Tentan är "open book-exam", alltså får man ha med sig i princip allt, precis som majoriteten av tentorna hemma. För min del är det mycket definitioner och ord som inte är helt självklart, och därför lägger jag lite extra tid på just det.

Här ser ni en inzoomning på mina livsnödvändigheter - post-its, överstrykningspennor, färgpennor för att kunna koordinera samt flikar <3. Mamma påminde mig häromdagen om hur jag ville jobba med "pennor, post-its och pärmar" när jag var liten (men jag vet, vem är man ens? Så inspirerande drömyrke för en sexåring...) och jag känner ju att den livsdrömmen absolut är förverkligad.

Tänkte slänga upp ett inlägg med mina bästa pluggtips i dagarna, har ändå ackumulerat ett gäng under mina 4,5 år som student på universitet (NÄR exakt blev jag såhär gammal???).

Ett pluggtips är pauser, något jag själv är sjukt dålig på. Är mer av en in-i-kaklet person, vilket också är anledningen till att jag precis slutade plugga för idag klockan 00:30, och insåg att jag inte heller ätit sedan min lunch vid 15-snåret... Bra jobbat :'). Jag blir så inne i det att jag tappar tid och rum, mvh något för bra koncentrationsförmåga.

På tal om lunchen så ser ni den ovan - var för stressad för att laga mat så kilade ner till sushi-stället två dörrar bort och köpte veggie rolls. Intogs framför ett halvt avsnitt av senaste säsongen 13 Reasons Why.

Dagens andra paus kände jag att det var dags för lite frisk luft. Tog med mig boken jag läser just nu (och egentligen läst av och till sedan jag köpte den på LAX i början av februari, men den är så jobbig att läsa mentalt så man måste pausa konstant </3) ut på "terassen" (vet inte vad man ska kalla det, är som en enorm innergård fast mellan två skyskrapor och uppe på femte våningen). Placerade mig på mitt bästa ställe men var lite för sent ute för att det skulle vara soligt.

Det var dock väldigt fint ljus, lågt stående höstsol och inte alldeles för kallt. Mysigaste stunden idag, förutom när jag facetimeade med farmor då <3. Åh, det är en mysig sak med att komma hem - att träffa mina "gamlingar". Saknar dem så! Nu ska jag gå och lägga mig, var vettig och avstod att hänga med Eva ut då jag behöver snitta 300 sidor per dag om jag ska hinna ta mig igenom allt innan resan. Hoppas ni har en underbar lördag - det vet jag att mamma och pappa har iallafall då de skickade bilder från stranden på WhatsApp :'). Kul att somliga har ett liv. Pusshej <3

  • LawLife
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer

amandanst
amandanst,
du är grym<3 och Swat Står för Special weapons and Techniques (obs ej googlat utan visste faktiskt💁🏼‍♀️)
nouw.com/amandanst