Surfer’s Paradise

Hello!
Nu ligger jag nerbäddad i våningssängen på hostlet i Byron Bay - sista natten och jag vill helt ärligt aldrig lämna... Har vaga planer på att flytta hit, sätta upp någon slags law firm som pysslar med lite allt möjligt, skaffa tre hundar och ägna livet åt att promenera med hundarna på stranden, surfa, yoga och äta avokado, typ.
Ett ställe jag däremot var rätt glad att lämna var Surfer’s Paradise. Vi kom dit ganska sent på kvällen den 31/3 och lämade vid 12 den 1/4, men det var faktiskt mer än nog. De flesta vi pratat med säger samma sak. Helt klart något att inte lägga för mycket tid på. I min mening var det en vacker strand men ganska plastigt och kommersialiserat. Nåja! Här kommer lite tips om SP.
Åka dit: Oftast enklast med typ JetStar. Från Melbourne tog det ca 1,5 h. Från Gold Coast flygplats kan man ta en buss och sedan spårvagn - det är ca 20 km och kostar runt 6 AUD - sjukt billigt jämfört med Melbourne!
Bo: Vi bodde på Surfer’s Paradise Backpacker Resort i ett mixad 6-bädds rum för 34 AUD/natt. Rent och fräscht, lugnt hostel med otroligt trevlig och hjälpsam personal. Rekommenderar varmt! En bit utanför stan men precis vid ett tram stop och då tog det ca 5 min så var man mitt i smeten.

Så, vad gör man då i SP? Strosar runt. Ta dig till stoppet Surfer’s Paradise eller Caville Avenue och vandra runt. Det är helt okej charmigt men efter någon timme är man ganska mätt på det.
Gatu-vy// Bänkar formade som surfbrädor <3// Livets resekompis

Vi unnade oss en lyxig brunch på Elston som ligger precis på strandpromenaden. Valde en smashed avocadotoast men blev ganska besviken. Har ätit så mycket godare och billigare smashed avos. Dock bra location och en otroligt god capoucino på sojamjölk!

Skylten det står Surfer’s Paradise på är väl typ Australiens motsvarighet till Venice-skylten i LA, haha. Obligatorisk turistbild m.a.o.

Sen hängde vi runt lite på stranden, doppade fötterna och bara njöt av att faktiskt vara på semester!

Imorgon är det dags för destinaion 3 av 7 - Rainbow Beach. Med en 10,5 h bussfärd kan ni se fram emot lite inlägg från Byron Bay - jag har levt livets liv här <3. 06:45 avgår bussen imorgon så nu är det nanedags för den här lilla personen! Hörs snart igen!

  • Travel, Australia
  • Nära Byron Bay New South Wales , Australien

Gillar

Kommentarer