Sunday Tunes

Hej på er!

Ledsen för dåligt bloggande den här veckan, men det har varit så otroligt hektiskt att jag knappt hunnit andas. I måndags kom jag ju hem från min resa, och imorgon måndag ska jag lämna in en uppsats på 2000 ord i Dispute Resolution, en hemtenta på 6000 ord (kan vi prata om orimligheten att få en uppsats på 6000 ord man har tre dagar på sig att skriva?! Stressens mamma.) i International Human Rights Law samt skriva franskaprov. På onsdag sedan har jag en mediation-övning i Dispute Resolution och inlämning av en uppsats på 2000 ord i kriminologin.

Allt jag gjort den här veckan är alltså att vara i skolan och pluggat. Så otroligt tråkigt och jag är så stressad att jag går sönder. Jag har så sinnessjukt höga krav på mig själv att jag liksom blockerar för mig själv. Blir aldrig nöjd. Lägg då till att Australien använder ett helt och hållet eget system för legal referencing, att jag inte alls vet hur man hittar material här och sedan att skriva på engelska. Jag är förvisso väldigt bra på engelska, men akademisk engelska i allmänhet och juridisk engelska i synnerhet är väl inget man slänger runt sig med till vardags.

Jag lyckades i alla fall bli klar med min första uppsats, i Dispute Resolution-kursen, i fredags eftermiddag och var inte helt missnöjd med den. Igår påbörjade jag därför skrivandet av min hemtenta. Alltså, att få ihop 6000 ord på juridisk engelska i en masterskurs är banne mig inte det enklaste! Jag kämpar på, men vette sjutton hur jag ska hinna med att plugga inför mitt franskaprov också. Här får det prioriteras - tentan måste lämnas in, provet ska jag sitta i salen och skriva och jag tvivlar på att jag kommer faila då jag fick högsta betyg på hörförståelsen för några veckor sen.

Det hade ju varit hemskt skönt att faktiskt vara klar efter måndagens prov, men icke. Då måste jag direkt börja skriva på min kriminologiuppsats. Och där infinner sig problemet med hur man hittar material igen. Fasen alltså, att kasta ihop en uppsats på 2000 ord hemma på jurren är noll problem, man är så van vid uppsatsskrivande vid det här laget och har järnkoll på hur man hittar allt material, men här går liksom 2/4 av tiden åt till att hitta material och 1/4 till att skriva och sedan 1/4 åt att förstå hur fasen man ska hänvisa.

Nåja, slut på klagande från mig - efter onsdag har jag bara några småsaker i franskan kvar innan finals i tre av mina kurser, då hemtentan markerar slutet på den fjärde. Så himla lyxigt och skönt att veta att det blir lugnare for good efter detta!! Dessutom anländer livets människor aka mamma och pappa till Melbourne på fredag för 9 dagars umgänge <3. Längtar så jag spricker efter dem nu. Är liksom som att längtan intensifieras varje dag nu när det är så kort tid kvar. Kommer krama om dem så hårt när jag ser dem, hehe varning varning.

Egentligen skulle det här inlägget inte alls handla om min nuvarande livssituation i stressens himmelrike (lol nej), utan om en helt amazing spellista jag hittade igår som typ fått mig att andas igenom det här och inte bli helt jäkla knäpp. Så, här kommer den. Lugnt och skönt heter den passande nog. Man kan ju låtsas att man är såväl lugn och skön. Nu ska jag slutföra svaret på fråga 1 av 3 i min hemtenta och sedan unna mig en dusch (ja, ni hör ju).

Puss och kram och ha en mysig söndag med dessa mysiga tunes!


Gillar

Kommentarer