Onsdag: fotbolls-VM, Docklands och Night Market

Alltså hörrni - hur jäkla sjukt att Sverige är i KVARTSFINAL??? Matchen visades klockan 12 inatt och givetvis satt jag uppe. Försökte vara så tyst som möjligt för att inte väcka mina roomies, men det var svårt. Lite seg men ändå spännande match. Efter typ två timmars sömn var det dags att kliva upp igen för att se England-Colombia. Två av mina roomies är från England och den ena har sagt att football’s coming home i ungefär en månad nu. Det var minst sagt spänd stämning, och en riktig nagelbitare där på slutet.

Vi får se hur stämningen är i lägenheten på lördag när matchen närmar sig haha.

Var något trött idag om vi säger så, men Melbourne bjöd på 17 grader och strålande sol. Begav mig bland annat till Docklands, satt i solen och läste samt drack kaffe, men gav upp efter någon timma då det blåste som bara den.

Nu ikväll besökte Eva och jag Queen Victoria Market’s kvällsmarknad - Winter Edition. Det fanns bland annat mulled wine, vilket kändes otroligt fel såhär i juli då det för mig hänger ihop med jul. Tekniskt sett är det ju dock vinter och på vintern dricker man ju glögg. Nåja.

Eva och jag hade dock siktet inställt på att äta efterrätt. Efter ett varv och lite funderande valde vi det här - någon variant på äppelpaj.

Dock ingenting mot mammas faktiskt! Kanelstelta äpplen och tranbär, men sen toppades det med granola, hot custard och en kula vaniljglass. Orkade typ hälften pga väldigt maffigt, men gott.

På hemvägen tog vi vägen genom Flagstaff Gardens för att säga hej till possumsen. Så gulliga!

Det var min näst sista lille onsdag i Melbourne. Om 8 dagar vid den här tiden sitter jag på ett plan hemåt. Kram!

  • Melbourne
  • Nära CBD, Melbourne VIC , Australien

Gillar

Kommentarer