One Week in Melbourne

Det är så sjukt att det redan har gått en vecka sedan jag kom hit nu. Jag är så förälskad i den här staden att det är löjligt. Miljön, stämningen, alla vackra byggnader... Allt är så nytt och spännande, att varenda lilla sväng ger nya upptäckter.


Mixen mellan gammalt och nytt ger många intressanta kontraster. Här en kyrka i miniformat, intryckt bland höghusen mitt på en gata med mycket tempo.

De första dagarna spenderades med att ordna telefon, bankkort, boende och annat rent administrativt. Exempelvis besökte jag min nya heminstitution - Law School - för att hämta mina readings.

Med allt sådant löst under de första dagarna har jag kunnat göra mer roliga saker under slutet av veckan.


I tisdags var Henrik och jag på utflykt typ hela dagen. Gick runt halva Melbourne kändes det som. H��r en katedral vid Federation Square!


Floden som löper genom Melbourne heter Yarra - och flodbankerna som kantar floden är så mysiga. Det är någonting med närhet till vatten som lugnar.


En del av Melbournes skyline sett från Southbank. Sjukt att man bor här nu?!


På kvällen tänkte vi gå ut och äta, men det slutade med en långpromenad runt CBD och middag inhandlad på Coles som vi åt framför vinter-OS i sängen på hotellet.

Här utsikt över Docklands från Flagstaff Gardens, som vi kommer bo typ 4 minuters promenix från!


På onsdagen hade Henke sin första skoldag, och jag bestämde mig därför för att ta itu med all tvätt jag samlat på mig under mina 2 veckor av resande. Sagt och gjort knatade jag iväg till en tvättomat i samma hus vi ska flytta in i. Snabbt, smidigt och en mycket trevlig manager vid namn Kevin (som gav mig en tvättpåse for free, hur mycket pedant är man om man blev superglad över att ha en tvättpåse? Frågar åt en kompis!).

På kvällen hade jag en dejt inplanerad (en helt vanlig onsdag och inte alls alla hjärtans dag ok?) som var så trevlig. Vi pratade och drack vin i fyra timmar, stängde två barer haha. Har setts tre gånger till efter det, så rar kille :))).

Torsdagen spenderades med plugg, som ni vet. Sen hade vi vår första motgång sedan vi kom hit. Hostlet vi bokat var så fruktansvärt vidrigt. Alltså, det var hemskt. När vi ställt in väskorna på mitt dorm och kom ut igen stod en uppenbart påverkad kvinna inne i ett duschrum med plåster på hela armarna. Vi kände ganska snabbt att vi inte kunde bo där, och satte oss i en park vid vattnet för att hitta ett annat boende. Lättare sagt än gjort, men en islatte (för mig), en juice (för Henrik), 45 minuters browsande på olika hotellappar (mest för Henrik) och ett nervsammanbrott (för mig... alltid så cool) senare var vi åter påväg till hostlet för att ta oss till vårt nästa boende.

Killen i receptionen (med dreads och klar pundar-vibe) spelade sårad när vi checkade ut så snabbt, känner dock att det nog inte är en helt ovanlig företeelse med tanke på boendets standard. Efter en massa spårvagnsåkande och väsksläpande (Henrik fick ansvara även för min väska då den var för tung för att jag skulle orka lyfta den själv, tack Henrik <3) var vi äntligen på plats på ett relativt fräscht, heroinmissbrukarfritt boende. Det bästa? Att det finns ett kök! Har ätit gröt med kanel och hallon varje morgon nu <3.


I fredags var det dags för min första skoldag! En briefing day för alla utbytesstudenter. Så skönt att ha sällskap med Louise och slippa gå helt ensam :).

Ser ni den gröna oasen på bild 2? Det är University of Melbourne, Campus Parkville, där jag ska gå i skolan den här terminen. Det är väldigt mysigt på campus, väldigt grönt och många fina byggnader. Kommer en liten campus tour för er i veckan, håll utkik!

Efter skolan gick jag hem och napade, sen kom R hit för lite te. Henrik godkände, himla tur! Han tog även på sig rollen som Pinsam Pappa och inledde med ”I’ve heard so much about you”. Tur att man inte försöker spela cool eller så, hade ju inte gått med en Henrik som roomie... <3.


Kvällen spenderades på en takterassbar, mer om den i ett separat inlägg! Oavsett väldigt trevlig mix, tre av Henkes kompisar och Louise var med. Mycket kul kväll och bra avslut på veckan/start på helgen.


Lördagen bjöd på så fint väder så R och jag åkte till St Kilda, en strand här i Melbourne. Så fint där och så lyxigt med strand en liten spårvagnstripp iväg! Henrik kunde inte följa med då han bränt sig rejält under fredagen, efter att ha solskydssvägrat. Nu har han dock blivit riktigt duktig// nöjd mor.

Efter en stund mötte vi upp Louise och några av hennes vänner, sen kom två av Henkes kompisar från kvällen innan förbi också. Så härligt med en stranddag, och till och med ett dopp i havet, som var väldigt... friskt (inte kallt, haha hint mami). Man glömmer lätt att södra Australien är rätt nära Antarktisk.

Runt 17 åkte vi hem, då det var dags för festligheter på kvällen.


På kvällen var det nämligen White Night, ett event i centrala Melbourne där hela staden är öppen från 19-07, och det finns massor av ljusinstallationer, live-musik och annat kul i hela centrum.

Vi träffades hos Henke och mig för lite förfest, totalt var vi väl 9 pers som tryckte ihop oss i vårt kök/vardagsrum/hall/matsalsrum, men det var en mycket trevlig kväll. Vid 12 gick vi ut på stan, men runt 2-3 kände Henrik och jag oss så trötta att vi gick hem.

Idag har vi hängt på Starbucks för plugg, sen har jag vilat, pratat med mamma, pappa och Alice, och nu är klockan alldeles för sent (halv 1) och det är sovdags.

Puss och godnatt!!

Gillar

Kommentarer