Never Let Me Go

Varje jul får vi en bok i julklapp av mamma (ja, faktiskt mamis egna lilla tradition - ska så sno den idén om jag får egna kidz <3). Oftast är det en total överraskning, men i år hade jag faktiskt önskat mig en bok! Never Let Me Go av årets Nobelpristagare i litteratur Kazuo Ishiguro. Boken har ju filmatiserats med bland andra Keira Knightley och Carey Mulligan i huvudrollerna, och jag blev så gripen av filmen. Har bara kunnat se den en gång, då jag grät så otroligt mycket. Det värkte i hjärtat. Därför ville jag såklart läsa boken, då jag oftast tycker att böcker är bättre än film.

Boken läste jag framför allt på Fiji. Älskar när böcker blir sådär tummade, att det syns att de lästs. Den här blev bland annat dränkt på en något vild båtfärd.

Mitt absoluta favoritstycke i boken. Jag tror jag läste den här biten 10 gånger. Grät så mycket. Jag vet inte varför men jag tror att det är hela grejen med deras relation, att de liksom inte inser hur mycket de älskar varandra, eller inte vågar agera på det, förrän det är för sent. Och det är det sorgligaste jag vet, all kärlek som aldrig blir.

Oavsett - läs! Läsläsläs.

  • Books
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer