Mors dag

Idag är det mors dag hemma i Sverige. Det känns så konstigt att inte få krama mamma, väcka med frukost och bara vara där. Att vara ungefär så långt bort man fysiskt kan komma utan att lämna jordens yta. Pratade i 1,5 timme innan och det kändes som fem minuter. Det finns alltid mycket att berätta och sedan halkar vi in på något annat som leder vidare till nästa ämne att utforska. Som alltid.

När jag är hemma i Sverige pratar mamma och jag nästan varje dag. På väg hem från skola eller jobb. Ibland gör vi annat men har varandra i lurarna liksom. Samma sekund mamma svarar så känner jag hur mina axlar släpper från öronen. Hur ett lugn sprider sig i kroppen.

När jag tänker på ordet "trygghet" så känner jag doften av mammas parfym. Dolce & Gabbana Light Blue. Känner mammas armar runt mig, hur hon andas in min doft när hon kramar mig, hårt, hårt. Trygghet är mamma. Mamma är trygghet. Så enkelt är det bara. Det finns ingenting som inte känns lite bättre, lite lättare, mindre tungt och omöjligt efter att ha ventilerat med mamma om det.

Mamma är min klippa i livet. Mitt stora stöd. Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan min mamma? Jag må vara vuxen och 25 år och allt det där, men inom mig finns fortfarande barnet som sov bäst på mammas mage, från att jag var en liten bebis till dess att mina fötter nådde ner till mammas knän. Ibland, när jag inte träffat mamma på länge, kan det nästan värka i hjärtat av saknad. För att jag bara vill få vara nära mamma, sitta tätt bredvid i soffan och kolla på någon film, luta huvudet mot mammas axel.

Förutom att vara den viktigaste människan i mitt liv så är mamma även min bästa kompis - och herregud vilken rolig sådan! Det finns få personer jag kan vara så tramsig med som med mamma. Jag tycker så mycket om att umgås med mamma.Det är en sådan lyx att ha en så härlig och rolig mamma, som fortfarande har barnasinnet kvar och som tycker att jag är en av de roligaste människorna i världen (alltså verkligen, alla som inte tycker att min humor är på topp - det är 100 % mammas fel p.g.a. tror alltid att jag är extremt rolig).

Förutom att vara en häftig, inspirerande, rolig, smart, omtänksam, kärleksfull, kreativ och generös människa som råkar vara min bästa vän och klippan i mitt liv, så är mamma dessutom den vackraste på jorden. Alltså. När folk säger att mamma och jag är lika blir jag så glad, för mamma är så vacker. Titta bara! Så otroligt gullig. Ni vet när man ser en hundvalp eller en riktigt gullig bebis och bara vill squeeza den för den är så himlans gullig? Cute aggression? Så kan jag på allvar känna för mamma ibland, att jag tycker om henne så himla himla mycket att jag inte vet vart jag ska göra av mig själv?

Nu har jag ju redan pratat med mamma idag och skickat ett brev men här kommer en offentlig kärleksförklaring trots det.

Mamma - TACK. Tack för att du är precis den du är. Tack för att du accepterar och låter mig vara precis den jag är. Tack för att du ständigt påminner mig om hur bra jag är, hur jag är perfekt precis som jag är. Tack för att du alltid prioriterat och alltid prioriterar mig och mina systrar. För att du varit en riktigt härlig bull-mamma, som alltid hittat på pyssel, lek och aktiviteter, alltid haft med varm choklad när vi åkt pulka, alltid ordnat med paketkalendrar varje jul, alltid låtit oss välja tårta som du ska baka till varje födelsedag (även om jag det senaste känt viss press att inte välja samma jag valt sedan jag var 5 år :/),, alltid tröstat, alltid blåst på diverse sår, plåstrat om även imaginära blessyrer för att det kanske känns bättre då. Tack för att du alltid fått alla mina vänner att känna sig välkomna och önskade i vårt hem. Tack för att du är en så varm person. Tack för all din villkorslösa kärlek. Tack för att du gett mig intresset för litteratur och att läsa. Tack för att du alltid uppmuntrat min vetgirighet.

Tack. För allt du är, för allt du varit och för allt du kommer bli. Jag hade inte kunnat föreställa mig en bättre mamma ens om jag hade försökt. Ord räcker inte till för att beskriva den tacksamhet och kärlek jag känner för dig, Mamma - jag älskar dig bottenlöst.

PS. Hoppas du ser fram emot att bli slagen i backgammon väldigt mycket i sommar, kram. DS.

  • Personal, People
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer