Min helg i bilder: Cherry Bar, Tiny Dog Festival & the Astor

Så var den näst sista helgen i Melbs förbi och jag är så glad och tacksam över vilken amazing helg det var, samtidigt som det skär i hjärtat för att jag snart måste lämna.


Torsdag: man kan nästan säga att helgen började i torsdags. Det var spelning på Cherry Bar, en liten halvhemlig klubb som ligger på AC/DC Lane. Som ni kanske minns var jag ju däri måndags och då hade jag aldrig kunnat gissa att det fanns en bar där innanför. Thando spelade, så härlig typ soul-musik. Hon var hur bra som helst! Lyssna in på Spotify här .Fredag: i fredags jobbade jag en sväng på förmiddagen. Promenerade hem genom Fitzroy Gardens. Ännu en sak att älska med Melbourne - mängden parker mitt i centrum. Så fint och mysigt och härligt. Var lite trött efter torsdagskvällen så tog en lugn hemmakväll med Eva och Karl. Vi kollade på How to train your dragon. Är fortfarande i chock över att jag som Disneyfantast inte sett denna film?! Så himla gullig. Mycket mysigt med lite filmkväll.Lördag: i lördags åkte Hannah och jag ut till Northcote, typ 45 minuter utanför CBD. Har aldrig varit där förut, men det var väldigt likt Brunswick Street i Fitzroy som jag tycker mycket om.Strosade runt lite på High Street i väntan på att få bord inne på brunchstället. Här är yours truly med någon slags kyrka.


Northcote High Street


Tinker är ett brunchställe jag sett överallt på instagram och var väldigt peppad på att testa, så när vi ändå hade vägarna förbi Northcote var det lika bra att passa på.


Tinker Northcote


Om det var bra? Eh, ja! Åt en breakfast bowl med quinoa, kale, halloumi och pita chips. Otroligt gott!Sedan var det dags för den egentliga anledningen till att vi var i Northcote. Tiny Dog Festival. Kan vara den absolut bästa grejen någon någonsin kommit på.Hundar ÖVERALLT. Älskar hundar.


Tiny Dog Festival

Puppy Cuddles 

Kan vi alla bara take a moment and appreciate 1) hunden i sombrero till vänster och 2) hur otroligt fed up hunden till höger är på sina ägare som alltså målat ögonbryn på hundstackarn? Inte okej haha...

Efter att ha klappat typ 25 hundar och sett Melbournes bäst klädda hund koras åkte vi tillbaka hem. Väl hemma unnade jag mig en liten lördagsnap, viktigt med energi! På kvällen åkte nämligen Eva, Louise och jag till Fitzroy för utgång. Älskar i normalfallet att dansa och har haft riktigt kul kvällar på det stället förut men i lördags verkade Slemäcklens Riksförbund ha möte där. Gud alltså. Män i grupp kan vara det äckligaste som finns ibland. Informerade en riktigt äcklig snubbe om att Eva inte var intresserad av honom, på ett oförtjänt artigt sätt. Responsen? Han knuffar mig superhårt så jag nästan trillar omkull. Snacka om att inte kunna ta kritik. Skämt åsido - ibland blir jag så jävla trött på hur "män" beter sig, men det kan vi prata mer om en annan gång. Allt som allt var det en kul kväll med mina tjejkompisar!


Söndag: i söndags vaknade vi upp till strålande soligt och krispigt höstväder. Man blir så glad av sånt? Louise åker hem imorgon, så vi hade bokat in en mysig brunch bara hon och jag. Smidigt, eftersom hon sov över hos mig! Destinationen? Canteen Rustica - mitt bästa brunchställe i Melbourne!


Förutom att interiören är otroligt inbjudande, så har de den absolut godaste smashed avo-toasten jag någonsin ätit. Notera ovan. Hembakat surdegsbröd, avokado, dukkah, pocherat ägg och picklad rödlök serveras med någon rödbetsröra och halloumi. Aka en kombination av allt som är gott i livet ungefär. Åt och pratade bort typ 2 timmar.


I något matkomaliknande tillstånd var det sedan dags att röra sig vidare, genom Melbournes små lanes.Vi skulle nämligen till St Kilda för att gå på bio på The Astor som är en superfin gammal biograf. Gammaldags kiosk, gulddraperier, skinnstolar på rad och vackra stuckaturer i taket.


The Astor

Till och med snackset osade 50-talsbiograf - en låda med Maltesers liksom, vart kan man hitta det ens? Vi skulle se The Breakfast Club, som jag inte sett på år och som Louise aldrig sett. Glömt exakt hur bra den filmen är. Och slutscenen. Om du inte har något annat för dig så kan du youtube:a "Ending The Breakfast Club". Inte nog med att du får ett fint budskap - du får även en bra låt på köpet. Varse.


Efter filmen åkte vi tillbaks till mig för att hämta Louises väskor, sedan följde jag henne till tåget (mer exakt upp PÅ tåget pga gullig man i biljettspärren som frågade om jag ville följa min kompis hela vägen haha). Så sorgligt att hon lämnar nu, men så lyxigt att hon också pluggar i Lund så vi ses i höst igen. Vi pratade om hur komiskt det är att åka till andra sidan jorden och träffa någon från samma studieort. Livet va. Var lite ledsen i ögat när jag kramat henne hejdå, men den här fantastiska solnedgången lättade upp lite.

Helgen avslutades med att alla roomies kollade på How to train your dragon 2. Igen - så jäkla bra. Insett att när jag blir stressad eller nervös kommer svenskan fram. Flera gånger började jag prata med de andra/mumla på svenska haha.

Nu har jag bara en enda helg kvar här. Den 12 juli påbörjas min typ 36 timmar dörr-till-dörr resa hem igen. Tudelat. Kram!

  • Melbourne, Life
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer