Min helg i bilder

Hej hörrni! Ni var helgen redan över och jag har avklarat näst sista veckans första skoldag. 5 dagar kvar av classes, sen är det exam period. Herregud. Det är så sjukt att tiden bara rusar iväg. Just nu är jag halvt panikslagen och går från att vara megaledsen till att älska livet, på grund av att det snart är dags att åka hem. Jag vill på fullaste allvar inte hem till Sverige igen. Jag kan inte tänka mig något värre just nu. Livet här är alldeles för härligt. Först tänkte jag att det kanske var vädret, men nu har jag insett att det bara är hundra procent Melbourne. Staden är så lugn men ändå så levande. Jag känner mig hemma här - men inte bara hemma, utan även som om jag ständigt utmanas och utvecklas, hittar nya saker både i staden och i mig själv. Jag vill inte ens tänka på att komma tillbaks till lilla Lund, trampla runt på samma slitna gator, handla på samma trötta ICA, gå ut till alla de alldeles för välbekanta ställena och bara ha hundra procent vardag för att man tömt ut allt nytt spännande och fräscht. Människorna sen ska vi inte prata om. Ser inte fram emot att stå stelt och vänta på bussen för gud förbjude att man råkar le mot någon random lite för stort. Förlåt, vet att jag är negativ nu. Sverige har massor med fördelar också såklart, men jag vill alltid vara kvar här. Förlåt mamma, men spanar på möjligheter att transfer en svensk juristexamen och har kikat på det de senaste veckorna.

Okej. Rant over. Vill verkligen inte låta högfärdig och ba ooh Sverige är för litet för mig - så är det verkligen inte. Det är nog bara att Melbourne är den perfekta mixen av europeisk storstad, New York och australiensiskt - men utan stressen. Här kommer vad jag pysslat med i helgen.

Fredag: hade en lugn dag som ni vet och på kvällen åt jag och Eva halloumiwraps som vi lagade här hemma. Halloumiwraps är för övrigt så gott. Stekte halloumin med honung och oregano - tips tips.

Lördag: i lördags hade jag en lugn förmiddag och sedan begav Eva, Tash och jag oss till Carlton Gardens och Royal Exhibition Building. Det var en stor vegansk market med allt från hudvård till skor där. 100 % veganskt och väldigt kul att kika runt. Passade på att äta lunch där också, obviously hehe. Åt en vegansk burgare med tofu och mängder av avokado. Sen mjukglass på kokosmjölk till efterrätt med salted caramel-sås och popcorn. Glömde fota pga hungrig, soz.

Taggat gäng <3

Så fin arkitektur! 

Massa myz <3. Spana in min fläta som Eva gjorde btw. Sån lyx att faktiskt bo med en person som är bra på hår?? Har liksom jättelångt hår men kan göra prick tre olika frisyrer (knut, tofs och en vanlig slags fläta).

Efter att ha kommit hem från marknaden så vilade jag en stund pga lördag och på kvällen var det dags för utgång. Vi 4 roomies hade lite förfest här, drack drinkar och jag sminkade både mig själv och Hannah. Älskar att sminka andra - det är så kul. Och Hannah hatar att sminka sig själv men älskar att bli sminkad - perfect match.

Runt 12 begav vi oss till Fitzroy och där började vi på stället där Eva och jag hade så kul förra veckan - The Night Cat - men det var en spelning hela kvällen där i lördags så musiken var inte helt i vår smak. Därför begav vi oss vidare till Bimbo där vi stannade tills stängning.

Söndag: eh ja, i söndags var man ej kaxig när man vaknade, men efter frukost bestående av smashed avo on toast och kaffe samt en dusch kände jag mig levande igen. Tur det - det var nämligen dags att göra något oerhört australiensiskt. Vi skulle se på en AFL-match. AFL är Australian Football League som går mellan typ april och september. Australian football aka footy aka aussie rules är lite av en religion här känns det som. Folk är besatta. Melbourne Cricket Ground är tydligen "the home of AFL" enligt killen jag dejtar så det var ju passande att det var där matchen var.

Vi hade, som ni ser, utmärkt krispigt höstväder. Dock höll vi på att förfrysa efter ett tag - man blir verkligen lurad av solen men det är inte alls varmt nu kan jag tala om. Typ 12 grader.

En del av arenan. Herregud alltså. Så mycket folk och så peppad stämning. Jag förstod dock aldrig exakt vad folk cheerade för och var lite efter så att säga, men jag ska lägga upp en liten instruktionsvideo till er i dagarna. Youtubade basically "AFL for dummies", det var oerhört informativt!

Det här är kanske en femtedel av arenan?

Haha, Louise tog den här bilden som jag var tvungen att screenshotta. En hatar ju inte att ägna söndagseftermiddagen åt att kolla på otroligt vältränade, snygga män som jagar efter en konstigt formad boll liksom :')))).

När jag kom hem gjorde jag klart min franskainlämning och det var den lille helgen :'(. Om 8,5 veckor går mitt visum ut och då måste jag lämna landet. Vill ej. Ok, ska gå och kolla på MAFS med Tash och Hannah nu och lägga ner med att tycka synd om mig själv. Hörs snart igen, ha en fin måndag!

  • Melbourne, Life
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer