Melbourne Weekly Plans

Hej på er! Jag tänkte att ni skulle få hålla lite bättre koll på vad jag iallafall planerar att syssla med (efter lite kritik om dålig uppdatering etc - ja, jag vet och jag har SÅ mycket att berätta och visa men också så mycket plugg etc).

Den här veckan är sista skolveckan innan mid-semester break. Så sjukt att halva terminen redan har gått i princip? Jag ligger inte jättebra till skolmässigt, halkade efter rejält i och med min första kurs och även om jag tagit ikapp franskan och kriminologin har jag mycket läsning av båda juridikkurserna kvar. Avskyr känslan av att ligga efter, men samtidigt måste jag erkänna att skolan inte är högsta prio här, utan att uppleva Australien så mycket som möjligt. Den 16 april (en vecka efter att påsklovet slutat) har jag inlämning av hemtenta i International Human Rights Law, skriftligt franskaprov, inlämning av en kriminologiuppsats, inlämning av uppsats i Dispute Resolution-kursen samt medlingsövning i DR. Fem härliga saker på en och samma dag - happy days of life. Eftersom jag ska iväg och resa över lovet har jag en minst sagt hektisk vecka just nu. Positiv sak med att ha allting den 16/4 är ju att jag belönas MASSOR den 20/4 p.g.a. då kommer älskade lille mami och papi hit på besök i 9 (!!!) dagar <3. Nåja, slutsvamlat - här har ni veckans planer!


Måndag: nu har ju måndag redan passerat, men jag ägnade förmiddagen åt att hetsplugga för mitt franskaprov som nog gick helt okej. Därefter mötte jag upp Romain för att få hjälp med min franskainlämning - att skriva lite olika texter. Sån lyx att vara kompis med en fransos så man kan få lite välbehövlig hjälp... Kom hem runt 8 och hade en lugn kväll som avslutades med FaceTime med gullvippan Hedvig, saknar så <3.

Tisdag: idag så skippade jag mina lektioner och går istället på en annan tutorial imorgon (så bra studiemotivation atm...). Unnade mig sovmorgon och en lugn morgon hemma. Vid 12:30 mötte jag upp Therese och Louise på konceptet Band & Bevs. Varje tisdag serverar UMSU (UniMelb Student Union) lunch i form av enklare BBQ och alkohol/annan dryck, till tonerna av live-band. Förra veckans band var superbra - den här veckans, inte så bra. Lite garagerock, väldigt stökigt och orent sound, inte riktigt min grej. Men man tackar ju inte nej till gratis lunch! (Spana in @linneafelicia på Instagram för videos från eventet!). Efter lunchen träffade jag en tjej som heter Linn för en kaffe. Så trevligt och vips var 1,5 timme bortpratade. Alltid kul att träffa nya kompisar. Väl hemma tog jag en nap, åt middag med Hannah och nu sitter jag och pluggar lite.

Onsdag: Imorgon blir en ganska lång dag i skolan. Ska möta upp Rachel, en tjej från min DR-class, för lite kaffe innan lektionen 11-13. Därefter direkt till franskan 13-15 och sedan ska jag försöka gå på den tutorialen som jag missade idag 15:15-16:15. Därefter blir det raka vägen hem för att pusta ut (hahaha vem lurar jag, då måste jag plugga) innan det är dags för invigning av vårt lägenhetskomplex takterass med Hannah, Tash och Ian. Har sjukt låga förväntningar haha, men det blir nog kul!

Torsdag: På torsdag börjar min helg - men dagen kommer bestå av plugg, plugg och lite fix inför resan. Ska försöka klämma in ett träningspass också som pluggpaus. På kvällen väntar dejt med W, vi ska ses över en drink. Mycket spännande!

Fredag: Fredagen kommer spenderas med att plugga även den, träna en sväng och tvätta en massa. På eftermiddagen kommer några av Hannahs kompisar så jag hänger på dem för lite drinkar. Himlans trevligt!

Lördag: Lördag innebär resdag, äntligen! Så peppad för Therese och min påsklovsresa alltså, ska dela vårt itinerary med er senare men den är m a g i s k. Strax efter 21 går planet till Gold Coast så dagen kommer mest bestå av att packa för 10 dagar på 7 kg ( :')))) ) och träna en svängom. Första natten spenderar vi i Surfer's Paradise. Yey.

Söndag: Söndagsmorgonen kommer mest bestå av att ta en snabbtur runt Surfer's Paradise innan bussen mot Byron Bay avgår vid 12-snåret. Åh. 4 dagar i Byron Bay som alla jag pratat med blivit helt förälskade i <3. Längtar så!


Nu ska jag återgå till pluggandet. Hörs snart igen, puss!

  • Life, Melbourne
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer