I min necessär

Innehåller affiliate-länkar

Har precis tvättat mina sminkborstar och rensat iordning necessären inför resan. Tänkte därför att det kunde vara spännande att kika på vad jag egentligen har i min necessär! (Notera mitt försök att leka bloggare här - samt min förkärlek för att via bild få snoka igenom andras necessärer!).

Vi börjar med basen!


Från vänster till höger:

Master Prime från Maybelline. Appliceras med fingrarna eller en beauty blender. Den här använder jag bara om jag ska gå ut, eller om jag ska jobba en hel dag och sen gå på AW. Alltså när jag vill att sminket ska sitta som berget.

Foundation från bareMinerals. Har använt den här foundationen i 2 år nu och är fortfarande den bästa jag kommit över. Jag är väldigt torr i hyn och upplever därför ofta att foundation gör att huden känns stram. Den här innehåller dock kokosolja och pigment och skakas för att mixas ihop innan applicering, vilket gör att huden känns mjuk och smidig samt får en extra fuktboost.

BB Cream från The Body Shop. Den här brukar jag använda på sommaren om jag bara vill fräscha till hudtonen lite.

Master Sculpt från Maybelline. Solpuder och highlighter i ett. Väldigt bra för lite lätt contouring. Tycker om att solpudret är helt matt och att highlightern är alldeles lagom.

Puder från bareMinerals. Använder för att fixera foundationen och matta ner huden något, då jag har en tendens att bli lite glansig i t-zonen.

Concealer från bareMinerals. Även denna concealern innehåller någon mindre dos kokosolja som gör att den är lätt att applicera. Täcker bra och sitter hela dagen.

Rouge från Loreal, som är precis lika gammalt och slitet som det ser ut... Har dock svårt för att hitta rouge i nyanser som jag gillar, och den här säljs inte mer vad jag vet. Fasar inför dagen den tar slut!

De borstar jag använder för att lägga min bas är från Real Techniques och bareMinerals.

En beauty blender använder jag till primer och concealer i synnerhet, ibland för BB cream. Den svarta borsten bredvid är borsten som hör till min foundation, den har en slags grop i mitten där man droppar ner lite foundation och sedan jobbar man med cirkulära rörelser för att arbeta in den i huden. De två lite mindre borstarna använder jag till olika saker. Den minsta har jag för att komma åt med highlightern i ögonvrån och på amorbågen, den lite större använder jag ibland till att lägga concealer på ögonlocken med. Den lite fluffiga borsten använder jag till solpuder om jag ska contoura och den bredvid är en "buffing brush" som jag sedan jobbar ut solpudret med för att det inte ska bli någon markant skillnad. Den rosa är rogueborste men extraknäcker som solpuderborste om jag bara vill få lite extra färg i ansiktet. Sist ut är borsten jag använder till mitt puder. Borstar över t-zonen.

Här är produkterna jag använder till ögon och bryn. Borstarna kommer från Real Techniques, använder främst nr 3 och 4 (bryn och ögonskugga). Sedan har jag en kajalpenna och en "mjuk kajal" från The Body Shop. Använder sällan kajalpennan, men nästan alltid den mjuka kajalen då den är lätt att jobba ut för att få till en lätt sotad look. Den genomskinliga mascaran är även den från The Body Shop och är en bryngel. Mascaran heter "Roller Lash" och kommer från Benefit. Alltså, det här är livets mascara. Ett litet svep och du har otroliga fransar till vardags, sedan kan man använda den som den "ska" användas, nämligen genom att rulla på mascaran (därav namnet). Prova. Finns på Sephora i ett mindre format.

Brynen fyller jag i med en brynskugga från Maybelline (den i mitten i asken ovan). Brukar även dutta med highlightern på benet precis under brynet.

Ögonskugga är något som verkligen piffar till tycker jag. Har två vardagsfavoriter från Clinique där jag har den ljusa över hela ögonlocket och den mörkare ungefär från mitten till slutet av ögonlocket. Använder dessa om jag vill vara lite extra vardagsfin. Paletten köpte jag i USA förra hösten. Bra skuggor med mycket pigment, men använder dem inte sådär superofta.

Till vardags har jag inte så mycket smink p.g.a. viktigt att låta huden vila och vem har så mycket tid över på morgonen?? Duttar på lite concealer under ögonen, runt näsvingarna och där det behövs med en beauty blender, på med lite puder i t-zonen, svep lite solpuder i en omvänd 3:a från mitten av pannan (uppe vid hårfästet), över kindbenen och nere på käkbenet. Sedan ett svep med mascara och så är det klart!

Jag tycker dock att det är otroligt roligt att sminka mig och att experimentera med olika sminkningar. Lägger ofta lite extra tid på just det om jag ska gå ut eller liknande. Men till vardags ska det gå snabbt och bara piffa upp lite.

Hur ser er sminkrutin ut?

  • Beauty

Gillar

Kommentarer