House Tour: 33 Rose Lane

ÄNTLIGEN!

Äntligen har vi fått flytta in i vårt nya rum i en superhärlig lägenhet på 28 våningen mitt i centrala Melbourne. Åh. Det är obeskrivligt skönt att faktiskt vara hemma nu, på riktigt. Att ha landat. Att ha en bas. Att inte behöva flytta runt minst en gång i veckan! Den senaste månaden har jag varit i LA och bott lite hos båda mina systrar, varit på Fiji 4 dagar och under mina två veckor i Melbourne har jag hunnit bo på 3 olika ställen i 4 olika rum. Det har aldrig varit någon idé att packa upp, och på vissa ställen har man inte riktigt velat packa upp... Därför var det så otroligt härligt att hänga upp saker på galgar (!!) i en garderob. Wow. Att ställa in sina produkter i badrumsskåpet och därmed slippa rota runt i necessären i två minuter på jakt efter sin deo. Att kunna tvätta kläder!

En annan sak som jag verkligen saknat mer än jag trodde att jag skulle göra är frukostrutiner. Att inte behöva äta hotellfrukost (alltid älskat hotellfrukost innan) eller äta frukost ute, utan kunna göra sin lilla kopp kaffe, smutta på den och äta havregrynsgröt med kanel och hallon, och mandelmjölk på det. Att välja själv. Kunna sitta och läsa bok eller lösa korsord i lugn och ro.

Att laga mat har jag också saknat. Eller kanske framför allt att laga bra, näringsrik mat från grunden. Som vegetarian är utbudet inte alltid så brett och innehåller ofta mycket grönsaker men mindre råvaror som innehåller järn och andra nyttigheter man måste få i sig. Igår handlade jag mat (och schampo, balsam etc) för 130 AUD (1 AUD=6,5 SEK....) på Coles precis här där vi bor. Så mycket goda råvaror. Frukt, grönsaker, linser, bönor, pasta, mandelmjölk... Så lyxigt att få fylla kyl, frys och skafferi med precis allt man gillar, efter en månad av i princip uteslutande utemat. Lagade min favoritpasta till middag igår och njöt!

Allt som allt är det väldigt skönt att vara hemma nu, och våra nya flatmates är så otroligt trevliga! Ska bli så roligt och mysigt att bo tillsammans. Hur vi ska bo? Klart ni ska få se!

Vi bor alltså på 33 Rose Lane (Rose Lane <33333), i lägenhet 2803 (3000 Melbourne, VIC är postnumret, om man skulle vilja skicka kärleksbrev, vykort eller paket. Kram.) och här är vår lille ytterdörr. Om ni vill ha en liten påminnelse om hur byggnaden ser ut utifrån kan ni klicka er in här .


Logiskt nog kommer man in i en hall, som är förvånansvärt rymlig. Skåpen på vänster sida är i princip tomma och sväljer hur mycket saker som helst. Rakt fram är dörren in till badrummet...


... som ser ut såhär! Helt okej storlek och helt okej fräscht. Vattentrycket i duschen lämnar lite att önska, men vad sjutton, allt kan inte vara perfekt! Hur rart att vi alla har varsitt hörn till våra schampon etc? <3Tjusigt litet handfat och mycket piffigt med en krukväxt inne på badrummet! Hela spegelväggen är skåp, så man får lätt plats med alla sina produkter...... även om man är en beautynörd och har rätt många, hehe.


Välkomna in i vårt vardagsrum/kök/matsal. Ändå rymligt! Tycker mycket om de mörka trägolven, det ger en hemtrevlig känsla. Annan hemtrevlig känsla? Lille Henrik som sitter och studerar så flitigt <3.


Vi har en balkong, som jag knappt vågar mig ut på p.g.a. inser varje gång jag vistas på höga höjder att jag för sjutton är livrädd för höga höjder??? Var dock tvungen att smyga ut och hänga lite tvätt innan, men överlevde. Vi har för övrigt både tvättmaskin OCH diskmaskin i lägenheten?? Så otroligt lyxigt, kommer aldrig hem till min lilla etta med mikroskopiskt kök igen.


Vår utsikt från vardagsrumsfönstret är inte heller fyskam, där borta skymtar man liksom havet.


Vardagsrummet är faktiskt väldigt mysigt och vi har pratat om att skaffa en HDMI-kabel så vi kan ha Disney-söndagar (otroligt glad över att våra roomies älskade konceptet och helhjärtat ville vara med, yey!).


Köket är sjukt fräscht och piffigt med guldiga skåpluckor och en counter top av marmor. Henrik tycker dock att luckorna är tacky, han har uppenbarligen ingen smak ;).


Här innanför ligger sovrummen! Mitt och Henriks rum är det till vänster.


Litet, men mysigt! Henrik fick den stora sängen som redan fanns i rummet (p.g.a. längre, bredare och tar mer plats när han sover) och i torsdags var vi på IKEA och köpte en ny liten säng till mig, som levererades igår. Första etappen av monteringen gick skitbra men sen alltså... Sen var det såklart någon millimeter som ställde till allt. Men, skam den som ger sig, vi löste det!


Låt mig presentera: min del av rummet aka "kattlådan" som mamma döpte den till. Min säng är väldigt mycket mindre och lägre än Henkes, så det ser liksom ut som en barnsäng haha.

Jag älskar mitt lilla hörn dock, redan pyntat som ni ser. Viktigt att bo in sig. Ska framkalla lite foton på vänner och familj och sätta upp också, samt skaffa en läslampa och mysbelysning i form av fairy lights. Nu har jag dock en filt (<3), ett litet "F" i guld som hängde på min present jag fick av mina systrar i LA (hur fint blev det Amanda och Filippa?), en liten vimpel jag hittade på Target i LA för 1 USD, ett guldigt "F" i trä (om man liksom undrar vilken sida av rummet som är min haha) jag köpte på Typo för 1 AUD samt ett litet doftljus från IKEA. Vaniljdoft, samma som hemma <3.Tycker det är viktigt att man piffar lite, även om jag bara ska bo här i fyra månader vill jag känna att det är mitt rum liksom.


Allt som allt så är både Henrik och jag väldigt glada över att vara på plats! Kan vara så att Henrik är glad för att Sverige är i OS-final i curling, men jag tror att det är en liten kombination. Så glad att vi är roomies för övrigt, och för att Henrik står ut med mig även när jag "ska dekorera nattygsbordet när vi har 4 kvadratdecimeter... Men det är också lite roligt". Jag tror han tycker om piffigheten!

Nu ska jag laga middag. Ha en härlig lördag där hemma! Puss och kram

  • Melbourne, Life
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer