Fiji: Beachcomber Island

Imorse efter frukost kände jag mig något rastlös och bestämde mig för att göra någon utflykt. Sagt och gjort, 15 minuter senare befann jag mig på en båt tillsammans med ett otroligt gulligt amerikanskt par, Ceci och Randy. Vår destination? Beachcomber Island. 20 minuters båtfärd över Stilla havet senare befann vi oss på den här lilla paradisön.


//Beachcomber Island//


Det var otroligt väder, soligt och varmt. Efter lite kaffe i skuggan var det dags för dagens höjdpunkt: snorkling.


//Hatade inte direkt den här utsikten till mitt kaffe//

Jag har alltid varit rädd för att vara ute på öppet hav, utan att veta vad som pågår under mig, men ge mig ett cyklop och jag trivs som fisken i vattnet (paus för att uppskatta fyndigheten). Alltså snorklingen var så magisk. Önskar så att jag haft en undervattenskamera för det går inte riktigt att beskriva. Så mycket fisk, i alla möjliga färger och former. Zebrarandiga, pyttesmå i den blåaste kleinblå jag sett, blå sjöstjärnor, fiskar som såg ut som miniatyrsvärdfiskar... Flöt runt i typ 30 minuter men det kändes mer som 5.

//Halvtaskig bild tagen från båten som hade plexiglas till botten. Så häftigt! Här kan ni urskilja de små blå fiskarna//

//Nöjd tjej efter snorkling! Mamma, notera gärna min ”tan”//


De hade även en liten damm för sköldpaddor, för att skydda dem tills de var stora nog att släppas ut i det vilda igen. Så söta!


Plötslig förändring i vädret. Så dramatiskt!


Randy och Ceci! Så trevligt amerikanskt par, nyligen pensionerade, som bott i England de senaste 30 åren. Verkligen så glad att jag lärt känna dem. Mycket intressanta samtal idag. Dessutom hade Randy en extra t-shirt jag fick låna vid snorklingen så jag slapp bränna sönder ryggen, p.g.a missade att få med en egen.


”Bula” betyder ”hej” och så fort du ser någon här säger de bula. Dessutom är det ett ord som innebär så mycket mer tydligen, det är en hel livsstil på något sätt.


Sedan var det dags att åka tillbaka hem över Stilla havet. Hur vackert?


Vy över ”fastlandet”. Dramatiskt med molnen som hänger så lågt.


Hur vacker solnedgång ikväll? Åt middag med Randy och Ceci och i skrivande stund sitter jag i baren (för WiFi) och har träffat två svenskar. Mycket trevligt!

Imorgon får jag se vad jag gör. Har en inbokad massage 9:30 ((mvh unnar mig)) men efter det är dagen tom. Pratade lite med Randy och Ceci om att göra en utflykt till lerpoolarna och lite annat här på ön, om vädret tillåter ä. Det är tydligen någon slags cyklon på ingång, men det ska tydligen inte vara något att oroa sig för :))).

Hoppas ni alla mår bra hemma! Puss och kram

Gillar

Kommentarer