Fiji - A tropical paradise

Hej alla där hemma och alla andra!

Ett litet livstecken från mig - jag lever. Efter en helt okej flight där jag faktiskt lyckades plocka några timmar sömn (trots en något bufflig man bredvid som prompt skulle vresa så mycket att hans ena ben tog upp halva mitt legspace samt inte bara ockuperade hela armstödet utan stegvis invaderade mitt place. Skapade efter ca 4 timmar dålig stämning genom att försiktigt påpeka att jo, det är väldigt trångt, men att det är trångt även för mig och inte blir bättre av att jag får halva min plats... Litet sidospår, men man ska våga skapa dålig stämning och sätta buffliga män på plats!) landade jag runt 06 lokal tid imorse och klev rakt in i en vägg av väta. Så kändes det iallafall, med 28 grader och en luftfuktighet på 91 %. Lagom kul att traska ut i sina jeans och boots.

Efter den korta promenaden mellan flyget och flygplatsen kom jag åter in i typ något frostigt AC-landskap. Rutinerad som man är hade jag flipflops och svalare kläder i handbagaget. En snabbis in på en toalett kom jag ut i behagligare kläder och med nyborstade tänder.

Det första som slog mig, förutom fuktighetsväggen, är hur otroligt vänliga och hjälpsamma alla är. Jag har aldrig stött på mer service minded människor än här, som dessutom alltid tycks ha tid för lite småprat. Jag frågade en person vid infodisken om hur jag enklast kunde ta mig till mitt hotell. Nästa sekund har han tagit hand om mina resväskor, fått fatt i hotellets telefonnummer och pekat mig i riktning mot ett café för att dricka lite kaffe medan han ringer hotellet och meddelar dem att jag landat. Någon kvart senare satt jag i en bekväm taxi med mitt livs godaste islatte i handen och förundrades över hur sjukt vackert allt är här. Naturen går inte att beskriva.

Väl framme på hotellet (First Landing Beach Resort & Hotel i Lautoka för den nyfikne (läs: mamma) som vill spana in vart jag befinner mig) visades jag till en restaurang där jag åt frukost. Satt sedan bekvämt på terassen och drack kaffe samt läste bok, med utsikt över havet, tills de kom och tog mig till mitt rum. Fick dessutom checka in gratis kl 9:30 trots att incheckning börjar 14. Väl på rummet inledde jag med att kontrollera att rummet inte huserade spindlar, ormar eller andra läskiga djur. Hittade typ 7 spindlar som jag obarmhärtigt hade ihjäl. Efter min spindelavrättning var jag rätt slut, så jag tog en nap i det svala rummet (tack gud för AC), i nypressade mjuka lakan. Sov i 3 timmar som en liten bebis.

I eftermiddag har jag ätit lite lunch och hängt vid poolen, i skuggan med SPF 30 och en bok. Nu har solen gått ner och det har börjat bli lite svalare (nåja, så svalt det kan bli med tropisk hetta och hög luftfuktighet). Strax ska jag ta en dusch och sedan väntar lite middag. Internet här är ett skämt för övrigt, så om ni vill hålla koll på mig kan ni kolla min Instagram istället (@linneafelicia).

Så tacksam att jag valde att unna mig lite vacay istället för att åka direkt från LA till Melbourne. ❤️


Ovan ser ni min lilla bungalow <3. Ett stort rum, badrum och sovrum. Hur gulliga små detaljer att de lägger blommor prick överallt? Dessutom har typ alla, män som kvinnor, en sådan vit blomma bakom örat. Älskar det.


Ovan ser ni alltså restaurangens terass. Inte fy skam om man säger så!

Uppdaterar eventuellt mer under resan, annars hörs vi från Melbourne nästa gång. Har SÅ mycket att berätta och så många pics att visa er. Stay tuned! Puss

Gillar

Kommentarer