Lucas' Papaw Ointment

Ett beauty-måste här borta i Australien är helt klart en liten röd tub innehållandes Lucas' Papaw Ointment. Lucas' Papaw Remedies grundades av en brittisk läkare och botaniker, Dr Lucas, som kom till Australien 1876. 1906 upptäckte han, efter att ha forskat i naturläkemedel, de många läkande effekterna papaya hade, och snart var papaw ointment uppfunnen.

Salvan, som doftar väldigt gott (men diskret!) är otroligt dryg. Med den lilla dutten ovan kunde jag smörja in hela händerna, armbågar och läppar.

Salvan är en typiskt kanonbra multifunktionell produkt som kan användas på allt från insektsbett och olika utslag till brännskador och sår. Jag tycker dessutom att den funkar toppen för att mjuka upp extremt torr hud, på armbågar, knogar m.m. Jag har alltid haft väldigt känslig hud och måste vara noggrann med att ha milda produkter (och kläder! Ingen rivig lammull på den här huden inte) för att inte irritera. Den här salvan tycker jag hittills fungerar utmärkt.

Användningsområdet är ganska likt Elizabeth Ardens 8 Hour Cream, men en enorm skillnad är priset. För en tub på 25 gram får du betala cirka 40 SEK. Hur bra?

Dessutom ger det en så fin glans på läpparna.

Helt klart min nya favoritprodukt, ska skicka med ett stort lass hem med mamma och pappa när de kommer så jag alltid har en ny tub på lager haha.

  • Beauty
  • Nära CBD, Melbourne VIC , Australien

Gillar

Kommentarer