Lär känna mig pt. 1

Dag 2 av #nouw30daychallenge och här kommer som utlovat en liten lär känna mig-lista.

1. Tre guilty pleasures?

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte direkt har några "guilty pleasures" på så sätt att jag inte känner mig skyldig/dålig/skämmig för att jag gör vissa saker. Men här kommer tre saker som jag kanske inte skyltar helt öppet med för alla:

- Jag sover med mina gosedjur, Bruno och Lillagubben, som jag haft sedan jag var liten. Det började när jag gjorde slut med min första pojkvän för 5 år sen och tyckte det var så tomt i sängen, och sedan insåg jag hur mysigt det är att krama en liten björn så det har bara fortsatt. Bästa sällskapet när man är lite ledsen dessutom!

- jag screenar alltid mina samtal och svarar enbart om jag är på humör. Annars låtsas jag att jag bara inte haft telefonen vid mig. Hehe, förlåt alla kompisar!

- Är besatt av program som 16 & Pregnant, Teen Mom etc. och har varit det sedan jag gick i högstadiet. Egentligen skitdålig TV och finns svenska versioner (Unga föräldrar exempelvis) som är mycket bättre, men jag har fått en hang up på just dessa.

2. När grät du senast och varför?

Minns faktiskt inte riktigt, men jag tror att det var på nyårsdagen för att mamma hade en "snäsig" ton (hej PMS!).

3. När kan du vara dig själv till 100 %?

Alltid när jag är hemma själv, med familjen eller i sällskap av mina nära kompisar.

4. Tre saker du avskyr?

Banan (klarar inte ens lukten - blä!), djurplågare och människor som tar sig rätten att bruka våld mot andra människor.

5. Hur är/var du i skolan?

Jag var och är hundra procent en nörd! Jag har alltid tyckt om att gå i skolan och att lära mig nya saker. Redan sista året på dagis ville jag ha läxor, då min två år äldre syster hade läxor och jag var sååå avundsjuk på det. Sedan har det fortsatt så. Jag har gjort det jag ska och fått bra resultat, varit driven och tyckt att det mesta varit intressant och roligt. Så även under universitetstiden.

6. Vad blir du stressad av?

Att inte ha kontroll/koll på läget. Det stressar mig oerhört. Tidspress är ingenting som stressar om jag vet vad jag ska göra och känner att jag har koll på det som behöver göras. Om jag exempelvis har en dag kvar tills en uppsats ska in men ännu inte påbörjat analysen (har hänt lite för många gånger det senaste året) men vet på ett ungefär hur jag vill strukturera analysen och vad jag vill ha med, så upplever jag inte stress. Blir snarare extra peppad och fokuserad. Däremot om jag upplever att jag inte satt mig in tillräckligt bra i ämnet eller om jag har för mycket andra saker runt omkring och inte hinner sätta mig ner och få skriva, då kan jag bli väldigt stressad.

7. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

Nu är jag inte en person som skäms särskilt ofta, men att magen ska bestämma sig för att låta som en hungrig blåvalsunge så fort föreläsaren tystnar måste ju vara någon slags kulminering av Murphy's lag??? Så skämmigt när magen skriker till så hela föreläsningssalen vänder sig om.

8. Tre otippade saker om dig själv?

- Tror på astrologi, att vi har vissa egenskaper på grund av det stjärntecken vi är födda i. Har en hel teori om varför det är så. Mer om det en annan gång!

- Jag är ganska öppen med det mesta, men det faktum att jag skriver väldigt mycket och har ett halvfärdigt bokmanus har jag nog hållit för mig själv mestadels.

- Jag gick i kör i 8 år men hatar att sjunga framför folk. Den stora skräcken i livet var ju när alla andra i ens stämma var borta och man skulle sjunga själv inför hela kören. Älskar dock att sjunga!

9. När känner du dig som vackrast?

Oftast på kvällen, när jag precis tvättat av ansiktet och smort in det. Tycker oftast det är då håret är on fleek och glowet i huden är sådär perfekt.

10. Något du funderar mycket över?

Är ju en grubblare av rang. För en lista i mobilen på saker jag inte förstår/kan och vill ta reda på mer om. För tillfället handlar det om spindlar och spindelnät, snömoln och relativitetsteorin.

Vad har ni för guilty pleasures? Dela gärna med er!


Gillar

Kommentarer