Echo Park & Silver Lake

Idag var det återigen dags för utflykt! Runt 12 hoppade vi alla in i Golden (Amandas bil) och styrde kosan mot Echo Park som var dagens första destination. Echo Park är basically en park med en liten damm, sjukt snygg utsikt över Downtowns skyline och ett gäng små food trucks som säljer glasstrutar. Det är även namnet på ett område i LA.Besöket i själva parken blev inte särskilt långvarigt, även om jag tror det varit mysigt att ta med en filt och en bok och ligga där en stund i skuggan av ett palmträd. Vi hade dock annat vi ville hitta på. Först hann vi dock med en kaffe på Blue Bottle Coffee. Det här kaffet var faktiskt något av det bästa jag druckit här i USA! Rekommenderas. I just Echo Park ligger Blue Bottle Coffee på 1712 Sunset Blvd, Los Angeles, CA 90026, men det finns flera filialer. Echo Park var en väldigt intressant mix av det mesta. Charmiga bokaffärer, second hand, vintage, spännande caféer. Enligt min personliga guide aka Amanda är Echo Park ett "up and coming" område i LA.Efter Echo Park begav vi oss till det intilliggande Silver Lake, som var ett så gulligt ställe. Här var det (äntligen) dags för lunch på Squirl, ett av Amandas bästa ställen i LA. Om ni är i LA är det faktiskt ett måste! I Silver Lake hittar ni Squirl på 720 N Virgil Ave #4, Los Angeles, CA 90029.


Vi satt ute med bara armar och ben och svettades. Dagarna här har hittills varit varmare än svensk sommar, så otroligt lyxigt. Drack en härligt svalkande lemonad med rabarbersmak som var gudomlig. Min ricottatoast var absolut god, men önskar att jag valt en rice bowl med rostat ris precis som Nina, p.g.a. det var typ det godaste jag ätit i matväg.


När alla var mätta och belåtna åkte vi vidare till Larchmont, väldigt gulligt område med massa små butiker. Planen var egentligen att hikea upp till Griffith Observatory för att se solnedgången, men det blev lite tight om tid så vi försöker på lördag istället.

Ikväll har jag först gått och gjort en mani/padi på en gullig nagelsalong som ligger ca 7 minuters promenad från Lippan och Ninas lägenhet. 250 kronor fick jag betala för fräscha fötter och piffiga naglar. Så sjukt billigt jämfört med Sverige. Väl hemma lagade jag middag och FaceTimeade med mamma och pappa som ville gratta på födelsedagen. Här är det fortfarande en halvtimme kvar tills jag blir 25. Födelsedagen kommer spenderas bland annat nere på Balboa Island där Amanda bodde tidigare. Nu är det sovdags för den här lilla 24-åringen (lol vem är jag ens?!). Puss!

Gillar

Kommentarer