Easter break: travels to the East Coast

Välkomna till livets trevligaste planner spread aka påsklovsplanerna. Befinner mig i skrivande stund på ett faktiskt mycket trevligt hostel på vår första destination av 7: Surfer’s Paradise i Gold Coast.
Annars ser veckan ut som följer.
Söndag: förmiddag i SP, frukost vid stranden och ”insupa atmosfären”. 12:15 avgår bussen till destination 2 - Byron Bay! På kvällen ska vi möta upp ett gäng kompisar från Melbourne som också är ute och reser nu.
Måndag-Onsdag: Byron Bay. Här stannar vi längst tid på resan med 3,5 dagar. Jag planerar bland annat att ta en surflektion och rida längs stranden. Ser så fram emot detta!
Torsdag: alldeles för tidigt på torsdag (06:45...) avgår bussen mot destination 3. 10 h senare ska vi vara framme i Rainbow Beach. Här ska man tydligen kunna hänga med delfiner i vattenbrynet vid någon strand, och dessutom är det härifrån vår tur på fredagen avgår...
Fredag: på fredag ska vi nämligen köra en heldagstur till Fraser Island, ett måste om man reser i Australien. Alltså, mängden olika tours har gjort oss helt virriga... allt från några timmar till tre dagar finns, med olika koncept etc etc etc. Vi bokade en heldagstur där man hinner med de absoluta måste se-sakerna, men inte kör hela vägen upp till Champagne Pools. Vi kör en resa som folk normalt sett lägger 2,5-3 veckor på på 9 dagar, så man får prioritera. Tror det kommer bli hur bra som helst!
Lördag: lördag vid 10 avgår bussen till Noosa, stopp 5 av 7. Här spenderar vi en eftermiddag enbart, mest för att bussen går därifrån dagen efter.
Söndag: här kör vi en heldag på Australia Zoo, alltså Steve Irwins zoo. Här har jag varit så kluven. Jag är helt emot zoo och allt vad det innebär att ta djur från deras naturliga habitat och stänga in på små, små ytor där de vanvårdas, men samtidigt ville min kompis gärna hit och jag vill ju gärna uppleva australiens rika djurliv på nära håll. Till slut kom jag fram till att är det något zoo man ska till så är det väl Steve Irwins zoo, då det känns som att djuren behandlas bra där. Dessutom får man mata kängurus och jag har bokat en koala encounter och ska därför uppfylla en livslång dröm - mysa med en koala.
Vi får se hur mitt samvete mår efter det här, hoppas på att få se glada välskötta djur som inte exploateras allt för mycket...
På eftermiddagen åker vi vidare till Brisbane, resans sista anhalt. Vi ska sova hos min farmors vän - så otroligt generöst och så roligt att få träffa en av farmors vänner på andra sidan jorden!
Måndag: 06:00 avgår flyget tillbaks till Melbourne och landar 08:30 lokal tid. Sen har jag franska 13:00, lär vara lagom pigg.
Nu måste jag nana, men kika in imorgon för mina tips på hur man packar för 10 dagar på 7 kg handbagage (jo, det går!). Puss och kram

  • Nära Gold Coast Queensland, Australien

Gillar

Kommentarer