De senaste två veckorna

Hej hej, jag lever! Herregudars vad tiden flyger förbi nu, får lite lätt panik. Snart har två veckor gått sedan jag kom tillbaks till Melbourne från lille resan (som ni ska få se massor från!) och hela två månader sedan mamma och pappa var här (vilket ni också ska få se bilder från...)?!
Sedan jag kom tillbaka har jag pluggat typ hela förra veckan p.g.a finals. I onsdags skrev hag tenta i franska och därmed var min termin på University of Melbourne officiellt slut. Kan tillägga att det var min sista tenta någonsin.
Förutom att plugga har jag hunnit med en del andra trevligheter. Hannah och Tash har flyttat ut, då Tash åkt hem till England igen (så sorgligt... grät en skvätt efter att jag vinkat hejdå till henne) och vi har därför fått nya flatmates. Två engelska killar som är väldigt trevliga!

Förra måndagen, efter att jag pluggat klart, begav vi oss till Strike för lite bowling. Ni trogna läsare (hej mamma!) minns kanske att jag förlorade stort senast? Notera gärna förbättringen ovan! (Och notera att min handstil är så oläslig att F ser ut som R... kul. Tack.).

Efter massvis med plugg resten av veckan firade den här gullisen och jag in helg på lördagen. Strosade i lite butiker, men hade egentligen framför allt ett mål:

Hash Speciality Coffee, på 13 Hardware Street för den intresserade. Kaffe, kanske ni tänker. Inte helt fel men inte heller rätt. De är absolut mest kända för den här:

Otroligt instagram-vänlig varm choklad! Det är liksom ett moln med sockervadd i en kopp och sedan smält choklad blandad med ytterst lite mjölk. Sedan häller man chokladen genom sockervadden. Så festligt! 7 $ kostar kalaset, mycket överkomligt.

Drycken i sig var kanske inget speciellt, men miljön och konceptet på Hash gör det väl värt ett besök!

Man hatar ju inte sockervadd heller, haha orkar ej hur gully Eva är här? <3

På kvällen begav vi (alla roomies) oss till ett fab ställe precis runt hörnet från oss - Holey Moley. Detta är alltså en minigolfklubb. Så jäklarns festligt att ha minigolf inomhus med spexiga hål och drinkar? Jag har kommit långt från att slänga klubban i marken och vägra spela (mvh högst charmerande kid) - kom nämligen på delad första plats med Ash. Så stolt. Efter minigolfandet drog vi ut till Fitzroy, mkt kul men var ej kaxig i söndags.

I måndags efter att ha jobbat en sväng mötte jag upp Tash för lunch på Chin Chin; en thailändsk restaurang på Flinders Lane.

Bland annat beställde vi in DIY Spring Rolls - så kul koncept??

Ok, kan vi konstatera att det alltid finns rum för dessert? Det gör det nämligem. Efter en liten promenix nedåt Flinders Lane hamnade vi på Roule Galette - ett av mina bästa ställen i CBD. Så goda crépes samt att alla pratar franska <3.
Min favorit? Riviera, med hemgjord salted caramel, glass och mandelflarn.
Därefter fixade vi lite ärenden och sådär, innan jag begav mig hem för lite piff...

...då kvällen innebar cocktails på The Berlin Bar, en av alla ”hidden” bars i Melbourne. Skylten syntes knappt, den ligger på en sidogata från en sidogata, huset ser fallfärdigt ut. Men när man ringer på klockan släpps man in i ett flådigt rum med röda väggar och mörkt trä som osar lyxigt 20-tal. Rummet intill däremot är mörkt och fuktigt, det ska föreställa östberlin.

Drinkmenyn föreställer en karta över Tyskland, med olika ord på, typ sweet, sour, exotic etc. Riktigt goda och innovativa drinkar, och man älskar ju koncept!

Jag plus två av livets bästa personer <3 Efter drinkandet begav vi oss till Supernormal, en asian fusion restaurang. Mycket gott! Delade på en flaska prosecco vilket ledde till att vi ca 20 min senare stod och skriksjöng till I Want It That Way-Backstreet Boys på en karaokebar. Så himla fin sista kväll tillsammans <3.

I tisdags hängde jag med Tash i Fitzroy hela dagen. Bland annat åt vi lunch på Grub Food Van (som jag bloggat om tidigare om ni minns?) där den här gulliga vovvisen fanns. Vi gosade i fem minuter och drefter var Frankie och jag bästisar. Hundar <3.

Åt en grilled cheese & avo toast, mkt glad att jag tog Vegemite vid sidan av pga ej gott. Inte direkt äckligt, mer att det hade en märklig eftersmak och inte tillförde något extra till rätten. Nu har jag iallafall provat denna typiska aussie grejen!
I onsdags skrev jag som sagt min sista tenta. Igår kom Hannah över och jag lagade indiskt, sedan kollade vi på lite film och myste. Nu är det äntligen helg. Lovar att inte dröja tre veckor till nästa inlägg. Men ni fattar att man inte vill lämna den här staden va? Den är amazing.

  • Melbourne, Life
  • Nära Caulfield North VIC , Australien

Gillar

Kommentarer

amandanst
amandanst,
alltså vill ha den crepsen nu tack?!
nouw.com/amandanst