Byron Bay, baby!

I söndags, efter en förmiddag i Surfer’s Paradise, hoppade vi som bekant på en buss mot Byron Bay för 5 dagar och 4 nätter där. Ville som nämnt aldrig lämna Byron :(.


Åka dit: det finns en flygplats nära Byron (Ballina) men annars är det smidigt att ta sig dit med buss. Vi åkte med Greyhound , bekväma säten med wifi och laddare. Mycket bra!


Bo: vi bodde på Backpackers Inn on the Beach - världens bästa jäkla hostel. Så otroligt trevlig och hjälpsam personal, mysigaste atmosfären med små hängmattor och gungor från träden, en liten hund som hette Max som levde lajf, volleyboll-plan, soft musik dygnets alla vakna timmar etc etc. Rent, fräscht och kul folk.


Göra: det finns massor att göra i Byron Bay, men även att inte göra någonting har sällan varit härligare. Här kommer istället en liten resedagbok från våra dagar där, så får ni lite tips på vägen!

Söndag: Vi kom fram runt 14 och började med att checka in. Sedan strosade vi runt i "centrum" och bara myste över hur gulligt allt är??

Så söta små byggnader överallt. Detta var liksom huvudgatan?

En rätt stark hippie-vibe dominerade staden och marijuana-lukten gick inte att ta miste på. Älskar dock att stora drömfångare hängde från träden?

På eftermiddagen gick vi ner på stranden för ett litet dopp. Hur lycklig person?

Njöt av den vackra omgivningen. Livsnjuteri at its finest.

Kolla bara liksom? Åh. Saknar.

Sedan gick solen ner och gjorde hela himlen rosa <3.

På kvällen drack vi vin med ett gäng från Nederländerna. Slutade med att vi hängde på stranden, lyssnade på musik och kollade på stjärnorna. Så otroligt stjärnklart. Mysigt!

Måndag: förmiddagen spenderades på stranden, men på eftermiddagen tog vi oss i kragen och tog oss upp till Byron Bay Lighthouse - ett absolut måste. En vacker, vit gammal fyr, och utsikten var inte direkt fyskam.

Hur vacker fyr? Från 1901 om jag inte missminner mig, vilket får sägas vara relativt gammalt i australiensisk ålder.

Solnedgången sen då. Magisk. Ren magi. Världen alltså. Slutar aldrig förundras över den.

Jag och livets reskompis!

Det blir mörkt rätt snabbt dock vilket ledde till en 45-minuters hike ner i bäcksvart mörker. Man är inte så kaxig då när man vet att det finns typ 28748475 sorters djur som kan döda en här :))))).

Tisdag: Vips var det tisdag och dags för min surflektion! Jag har velat lära mig att surfa så himla länge, och är så glad att jag valde att göra det här. Valde att ta en halvdagslektion med Byron Bay Surf School och var väldigt nöjd med det. Hur det gick? Alltså. Vi kan väl säga såhär: jag är inte en natural talent när det kommer till att surfa. Gudars vad svårt det var? Gick liksom bra att fatta rörelserna på sanden, men så fort man hamnade i vattnet blev det (obviously) väldigt mycket svårare. Allt gick så jäkla snabbt och hängde man inte med hann man liksom glida in till strandkanten innan man ens hade hunnit blinka. Dessutom var sidoströmmen ganska stark, vilket inte underlättade. Men! Jag lyckades faktiskt ställa mig upp och ta en våg TVÅ gånger. Första gången det hände blev jag så exalterad att jag trodde att jag skulle svimma. Den lyckan alltså! Wow. Vilken kick.

1. Mycket koncentrerade förberedelser för att komma upp i stående position.

2. JAG SURFAR. Flaxande armar och noll coolhets-poäng förvisso, men ändå - jag. surfar!

3. Ändå ett av mina mer graciösa avhopp/fall, om jag får säga det själv.

Behöver jobba lite på min surfer-style, har ju varit snyggare än i enorma bikinitrosor och en väldigt grön t-shirt...

Hur jag tog ca 50 % av vågorna hahaha, så stressigt lol. Men nu kan jag the basics, så nästa gång jag är på ett surfvänligt ställe är det bara att hyra en bräda och fortsätta försöka! Nästa mål är att inte bara kunna ta vågor in the shallows, där man bottnar, utan lite större, coolare vågor!

Surfargänget! Tjejen till höger om mig, Emily, var så jäkla trevlig så vi hängde resten av eftermiddagen och kvällen. Var måttligt trötta men gav oss ändå på att spela volleyboll, vilket för övrigt är ytterligare en sak jag totalt saknar talang för...

Försökte även hänga lite med den här gullisen - Max, aka hostelhunden. Okej, inte för att låta självgod men alltså djur i allmänhet och hundar i synnerhet ÄLSKAR mig. ÄLSKAR. Har aldrig stött på en hund som inte omedelbart tyckt om mig. Förrän nu. Herregud. Kastade en boll. Max satt kvar och stirrade på mig. Försökte klappa honom. Han drog. Trolla fram ett par skrikiga kiddos och Max jublar av lycka och är fett tillmötesgående. #kränkt.

På kvällen drog vi ut till en klubb i Byron. Spelade biljard (och ja, detta var ännu en sak där min talang är obefintlig...) och dansade lite. Mycket kul, men inte bästa uppladdningen för vår utflykt dagen efter!

Onsdag: på onsdagen hade vi nämligen planerat in en utflykt till Minyon Falls, ett 104 meter högt vattenfall inåt landet. För att komma dit behövde vi hikea typ 2 timmar.

Det första vi möttes av på parkeringen var ett gäng sådana här. Ser ganska liten ut men var alltså typ 1-1,5 meter hahaha.

Alltså naturen var så vacker där. Så lush och så orörd. Dessutom var det högt upp så man hade världens utflykt.

Gulligt gäng va?

Emily, från surflektionen dagen innan, hängde på! Riktig hjälte som hikeade i flipflops haha. Till slut blev det barfota, stackars hennes fötter alltså.

<3

Efter ett tag gick det neråt istället och skogen blev till regnskog.

Detta trevliga träd är en Strangler Fig som alltså slingrar sig runt ett befintligt träd och kväver det. Typ naturens cancer, som vår guide Josh uttryckte det.

Till slut, efter lite bergsklättring Lite, kom vi fram hit - Minyon Falls. Så maffigt!

Efter den långa hiken tänkte jag att det skulle bli skönt med ett bad. Mja. Det var cirka iskallt. Eller, som mami hade sagt: det var inte kallt, det var friskt! Oavsett, alltid häftigt och kul att bada i vattenfall, även om det fullkomligt rasade ner vatten när vi simmade in under fallet.

Naturligtvis var jag den enda som inte hängde med på vad som hände och ser därför mest ut som om jag håller på att drunkna på majoriteten av bilderna, men här lyckades jag faktiskt se relativt o-plågad ut. Life <3.

Efter simturen var det dags för att hikea tillbaka genom regnskogen.

Och sedan kom vi fram hit - hur vacker vy över fallet?

Anyways, om ni är i Byron Bay och vill göra en riktigt häftig naturupplevelse så kontakta Two Birds och be om deras tour till Minyon Falls - lätt en av de vackraste platserna jag besökt.

På kvällen var vi inte så pigga, hela min kropp värkte efter surfandet och hikeandet (mvh gammal) så det blev en lugn kväll. Morgonen därpå var det orimligt tidig uppstigning då bussen mot nästa destination gick 06:45.

Oavsett - så jäkla härliga dagar i Byron Bay. Nu är jag tillbaks i Melbourne och svämmas över av plugg, saknar redan att vara ute på vift. MEN efter den här något hektiska veckan är över så kommer äntligen livets människor aka mamma och pappa hit. Iiih! Puss och kram!

  • Travel, Australia
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer