Australian skincare routine

Det här inlägget är sannolikt inte allas cup of tea, men för er fellow hudvårdsnördar är detta rena himmelriket! Jag har nog alltid haft ett hyfsat intresse för att ta hand om min hy, att gå och lägga mig utan att tvätta ansiktet och smörja in finns inte på kartan. Kanske för att jag är och alltid har varit en riktig liten torris. På senare tid har mitt intresse för såväl smink som hudvård verkligen ökat - något jag hundra procent lastar/hyllar min storasyster Amanda för. Här i Australien har jag verkligen gått loss på framför allt australiensisk hudvård, men även mixat in lite annat. Bland annat har jag faktiskt börjat använda serum. I det här inlägget får ni ta del av min dagliga hudvårdsrutin, och i nästa beauty-post kommer jag visa det lilla extra jag piffar med när huden känns oren, stram eller matt.

Min vardagsrutin består i huvudsak av två australiensiska märken, Natio och Sukin , som är veganska och inte testar på djur, något som är viktigt för mig när jag väljer hudvård. De få produkter jag har som inte är därifrån är produkter som jag inte vet om de testar på djur eller inte, men som i alla fall är märken som påstår sig inte testa på djur.

Här ser ni hela gänget som utgör min hudvårdsrutin. Inte direkt en liten samling. Jag drömmer dock om att banta ner till de där perfekta typ tre produkterna, men sanningen är att det är så roligt att testa nya saker - särskilt när man är på andra sidan jorden med ett helt annat utbud!

För mig är rengöring väldigt viktigt - jag må vara torr men jag har också tendenser till något oren hy. Jag skippar aldrig en rengöring (men aldrig heller en återfuktning!). Här ser ni från vänster till höger:

Natio Gentle Skin Toner med rosvatten och kamomill. Härligt återfuktande och rengörande. Kostar 83 kr och hittas här .

Simple Micellar Cleansing Water, ett micellärt vatten som tar bort såväl smink som smuts och lämnar hyn härligt återfuktad. Kostar 65 kr och hittas här .

Natio Young Wash it Off Cleanser är en rengöring som jag använder morgon och kväll. Den rengör på djupet och minskar glansighet, vilket jag har problem med i synnerhet i t-zonen. Ni hittar den här för 88 pix.

Natio Detoxifying Face Scrub är en riktigt härlig skrubb från deras serie för acne. Nu har jag inte acne och har aldrig haft, men jag har problem med igentäppta porer ibland som kan leda till blemmor, och därför använder jag den här i duschen cirka 2-3 gånger i veckan, eller om jag varit ute och festat, varit ute mycket i stan bland avgaser etc. Helt enkelt när huden behöver lite extra hjälp för att bli av med skiten. Har inte kunnat hitta den på någon svensk sida, men tror att Natio shippar till Sverige. Oavsett - ni hittar den här för 13 AUD (cirka 85 kr).

När det kommer till dagkräm varierar jag just nu mellan två stycken. Normalt sett har jag kanske inte så mycket SPF i min dagkräm men här går jag banne mig inte ut utan SPF 50.

Krämen till vänster, Natio Daily Protect SPF 15 Oil Free Moisturiser, använder jag därför om det är mulet. Annars använder jag Natio Daily Defence Face Moisturiser SPF 50+. Man vill ju varken ha rynkor eller hudcancer liksom och solen är så stark här eller snarare så är ozonlagret så tunt.

Ingen av dem säljs i Sverige vad jag kunnat hitta men de finns på Natios hemsida för 15 AUD (~100 kr) här respektive 18 AUD (~120 kr) här .

Nattkräm är något jag börjat använda sedan jag fyllde 24 och insåg att jag åldras och det gör sannolikt då även huden. Jag planerar att vara orynkig och ung för evigt så då får man ligga i. Burken till vänster är ta mig tusan den bästa krämen jag testat. Man vaknar helt dewy och slät och tjusig, den är amazing. Har använt slut den fullständigt, köpte den i början av februari och den tog slut igår ganska exakt tre månader senare. En burk kostar 186 kronor - ett kap helt enkelt. Natio Ageless Firming Night Cream säljs dessutom på en svensk webshop - här . Varsågoda.

Den andra lille burken är min krämigaste kräm. En liten klutt räcker till hela ansiktet och man vaknar len som en babyrumpa på morgonen, vilket ändå får anses vara eftersträvansvärt. Jag kommer nog fortsätta köra på krämen från Natio pga skräcken för rynkor, men på vinterhalvåret kan jag hundra procent rekommendera den från Sukin, Moisture Restoring Night Cream. Osäker på om den finns i Svedala, men annars hittar ni den här för 20 AUD (typ 120 kr).

Nu kommer vi till det riktigt, riktigt roliga - extra piffighet aka serum och ögonkräm.

Jag varierar mellan två serum på dagen och använder ett enda på natten. Sedan har jag en ögonkräm för dagtid och en för natten. Eventuellt komplicerat delux men samtidigt vill jag ju ha olika resultat: under natten vill jag återställa och återfukta huden, under dagen vill jag minimera glans och se jäkligt fräsch och glowy ut.

Från vänster till höger ser ni:

Ole Henriksen Truth Serum som är fullproppat med vitamin C och kollagen. Alltså. Det är ett exceptionellt bra serum. Jag köpte en liten flaska på 15 ml från Sephora, tips om man vill testa på. Här hittar ni 30 ml för ca 600 kr.

Nästa serum är egentligen ett elixir från Sukin, Purely Ageless Hydration Elixir. Ett fåtal droppar av den här och man vaknar upp hur len som helst. Använder även på armbågarna ibland, som alltid verkar bli torra - men inte med detta elixir! Hittas här för 25 AUD (ca 160 kr).

The Porefessionals Matte Rescue från Benefit kanske knappast kan räknas som ett serum, men jag använder det under min dagkräm ibland om jag känner att min hy är lite bråkig och porerna är stora som tefat. På Sephora finns det i både stor och liten variant här .

Eye Contour Treatment Gel från Natio är den ögonkräm jag har på dagen. Om jag t.ex. varit ute och är lite bakisvarm i ansiktet så kladdar jag på ett lager i hela ansiktet. Det kanske man inte ska, men den svalkar så otroligt härligt och får all puffighet att försvinna. Extra tips är att ha den i kylen (men inte om du som jag glömmer bort att du har saker som inte står mitt framför näsan). Detta är en riktigt dryg rackare, jag har snart tagit slut på flaskan jag haft i nästan ett år. Hittas här för ynka 18 AUD/120 kr.

På natten däremot använder mitt rynkrädda jag Brightening Eye Cream från Natio Ageless. Den ska reducera fina linjer och minska mörka ringar (tack det behövs). Jag har använt den här ögonkrämen i lite mer än ett år och även om mina rynkor inte försvunnit helt tycker jag att de är mindre tydliga och jag har inte heller fått fler, så det är ju ändå bra. Här hittar ni den för 19 AUD/125 kr.

Såhär ser alltså min morgonrutin ut - tvätta rent, återfukta, på med serum och ögonkräm och slutligen dagkräm.

Och på kvällen rengör jag lite extra och satsar på fukt, fukt och lite rynkreducering.

Hur tar ni hand om er hy?

  • Beauty
  • Nära Melbourne Victoria , Australien

Gillar

Kommentarer

Cecilia,
Åh jag älskar Sukin, använder det märket jättemycket! Kul att du bor i Melbourne ett tag förövrigt, härligaste staden på jorden om du frågar mig (bor här permanent) xx
devote.se/ceciliapetterssons
linneafelicias
linneafelicias,
Visst är det härligt!! Åh men håller med, lyx att bo här permanent!! xx
nouw.com/linneafelicias