A Day in Venice Beach & Santa Monica

Gårdagen spenderades som sagt i Venice och Santa Monica och jag är så förtjust i de här ställena så det nästan är löjligt. Så mysig atmosfär och mycket fint att se. Och smarrigt att äta! Häng med.


Yours truly utan för TBD // Menyn samt världens vackraste bord // Hur gullig inredning??

Vi inledde dagen med att äta brunch på The Butcher's Daughter (1205 Abbot Kinney Blvd, Venice, CA 90291). Beställde en acaí bowl utan banan - och den var typ det godaste jag ätit. Toppingen med någon slags rostad granola, massa frukt, rostad kokos och diverse bär tillsammans med acaísmoothien lika len och smarrig som sorbet. Hade gärna ätit det till frukost varenda dag.


Livets acaíbowl//Så gulliga detaljer överallt - här en cykel jag inte tackat nej till att svischa runt på

Efter att ha fotat vårt bord 15 gånger för att lägga i min inspirationsmapp till framtida hems inredning (SKA ha ett sådant här köksbord i mitt framtida hem) strosade vi vidare längs Abbot Kinney, som var en jättegullig gata. Ett absolut måste om du är i LA. Bland annat en mängd väldigt Insta-vänliga väggar, där vi naturligtvis stannade för en photo shoot i miniformat.


Abbot Kinney // Yours truly igen, framför en vägg fylld av hjärtan (så obekväm framför kameran men försöker spela oberörd)

Därefter var det dags att stanna till för lite efterrätt på Salt & Straw, ett av Mandys favoritställen som hon pratat såå väl om. Och jag blev inte besviken. Massor av generösa provsmakningar senare bestämde jag mig för att ta en kula delad på två smaker (vilket i praktiken innebär en kula av varje p.g.a. galna storlekar) - Toasted Strawberry & Coconut Sorbet och Sea Salt with Caramel Ribbons, serverat i den godaste våffelstruten jag ätit ever. Så god att jag fortsatte äta på någon sketchy bakgata i Venice Beach efter att struten gått sönder och sölat ner hela mig. Mycket gott med andra ord.


Salt & Straw ligger på 1357 Abbot Kinney Blvd, Venice, CA 90291 och är absolut värt ett besök!

Nästa anhalt var själva stranden i Venice, med bland annat en sjukt cool skate park. Efter ett snabbt klädombyte (kände mig väldigt LA i jeans och flipflops i januari) strosade vi vidare för att spana in detta, kolla på alla häftiga skaters (förstår inte hur de vågar göra massa hopp och grejer i skateparken av betong?!) och insupa havsdoften blandat med rikliga mängder av marijuana...


Den mycket klassiska Venice-skylten (vågade mig inte på att stå mitt i gatan för att knäppa en bättre bild mvh ej fullblodsbloggare än) // My squad och Venice Beach

Sista stoppet i Venice var såklart kanalerna. Väldigt rart med ett kanalsystem och små broar mitt inne bland en massa hus. Fanns en flotte med ett litet minibibliotek, älskar sånt. Dessutom extra plus för att jag fick hälsa på och gosa med en 10 månaders collie-valp, som hette Ally McBeal. Så bra hundnamn och väldigt härligt att fylla på pälsbebis-dosen.


En av alla små gulliga broar över kanalen - mitt inne bland husen! // Jag och lillkusin Nina <3

Sedan kände vi oss ganska klara med Venice och åkte vidare till Santa Monica. Började med ett obligatoriskt Starbucks-besök för att fylla på koffeinhalten. Strosade runt på vad jag tror är huvudgatan (så dålig koll när man har lyxen att ledsagas runt till alla små pärlor haha) och kikade i lite butiker. Min shopping består hittills av solkräm och after sun, inte riktigt feeling. Men väldigt mysigt att gå runt och kolla. Hittade speciellt en liten pappershandel som var den perfekta mixen av stationary, smycken och annat gulligt. Blev så förälskad. Mercenary hette den och ni hittar den på 120 Broadway #108, Santa Monica, CA 90401. Rekommenderar varmt ett besök!

När solen började gå ner drog vi oss bort mot Santa Monica Pier för att kolla på solnedgången. Tröttnar aldrig på att se solnedgångar. Piren var väldigt turistig men ändå mysig. Värt att se!


Piren och mitt livs två största kärlekar <3 // Lite Forrest Gump-nostalgi mitt i alltihopa

Efter att ha hängt runt ett tag och insupit atmosfären (kolla in på min instagram för att se ett litet videoklipp på hur mys stämningen var!) åkte vi tillbaka mot West Hollywood där Nina, Malin och Lippan bor.

Så magiskt att himlen på riktigt kan se ut såhär??

Imorse var planen att vi skulle gått på hike i Runyon Canyon vid 8. Klockan är nu halv 10 och jag är den enda som är vaken. Passat på att skriva det här inlägget och prata med mormor och morfar på What'sApp <3. Tror att vi får ta hiken en annan dag och kör en riktig pooldag idag. Senare i eftermiddag ska jag hälsa på Amanda på hennes jobb och ikväll ska jag på dejt, hur spännande?! Ingår i att uppleva Cali på riktigt tycker jag.

Kika in senare för lite snaps på supermånen som Filippa och jag gick upp för att beundra inatt! Puss <3

Gillar

Kommentarer