Week 7

Hej hopp! Nu har vi precis varit och handlat inför vår kommande helg som ska spenderas på Santa Cruz Island, en av öarna som ingår i Channel Islands som ligger precis här utanför Santa Barbara. Det tog sin lilla tid att fixa grejerna så nu är jag helt slut. Vi hämtade camping-grejer vid excursion club men efter att vi handlat och skiljts åt så hittade vi inte två av liggunderlagen, så jag och Martin cyklade bort och kollade om de låg kvarglömda vid excursionclub-huset. Det gjorde dom icke men de finns säkert någonstans i någons väska/bil (annars lär det bli en mindre bekväm upplevelse att campa haha).

Hursomhelst, vi pratade om typ dokumenterande av utbytesåret/resande i allmänhet och konstaterade att det är väldigt kul att ha för sin egen del men att man kanske inte vill vara en sån som postar massa för att visa andra liksom. Att man skulle posta på instagram/fb för sin egen skull ENBART är ju verkligen en lögn känns det som. Ska man bara ha det för sin egen skull kan man ju lika gärna ha det i ett word dokument och klistra in bilderna där haha. Eller typ framkalla dom och sitta och bläddra i hemma när man är ensam.

Fick förresten klart arbetet jag pratade om och lämnade in det idag så det var skönt. Kändes inte som om det blev så bra dock men det återstår att se. Jo en grej jag ska berätta om är att vi hade en lektion i tisdags där läraren skulle lära oss om "tragedy of the commons" som var ganska kul. Han ba "det finns 350 fiskar i vattnet, och varje gång ni fiskar kan ni ta 1-3 fiskar. Jag kastar myntet mellan fiskturerna och visar det heads multipliceras antalet fiskar, och blir det tails så händer inget. Varje fisk ni fångar ger er 0,1 % högre betyg på ert slutprov". Så fick vi skriva på en lapp varje gång vi gick och "fiskade" och så räknade han hur många fiskar som fanns kvar etc. Hänger ni med? Hursomhelst, nästan alla roffade åt sig 3 varje gång tills de tog slut såklart, haha. Han ba "you could have walked out here with straight A:s if you just thought a little" man ba fast ne det hade inte kunnat hända för då hade vi fått sitta här hela dagen och "fiska".


Well well! Oj vad långt det blev. Nu ska jag packa lite här, adios!

Pluggade lite vid the Arbor, cafeet utanför biblioteket idag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229