Vardagsliv

Var jättetrött imorse. Kom knappt upp ur sängen och när jag väl gjorde det var det med risigt hår och stapplande steg jag tog mig ner för trappan. Det är då man är glad att man jobbar på en gård och inte med något serviceaktigt. Någon sa att jag sällan skriver vad jag faktiskt gör, och det gör jag ju faktiskt inte så ofta. Kanske om någonting speciellt händer men oftast skriver jag om olika saker jag funderat över. Bloggen är väl delvis för mig själv där jag skriver av mig, och det är ju inte så att jag behöver repetera vad jag gjort under dagen för mig själv. Men för er som undrar hur en vanlig dag på gården ser ut, här kommer det;

Jag börjar dagen med att äta frukost (om jag ska vara nyttig så är det ett kokt ägg och yoghurt. Om jag ska skriva det jag brukar äta 9/10 gånger är det min värdmammas hembakta bröd med hennes hemlagade marmelad och smör! Och gröt. 

Mätt som en plätt traskar jag ut och fixar iordning maten till hästarna och tar in dom. Tar av täcken och grejar lite.

Efter detta är det dags för hundpromenad med oftast fyra labradorer, ibland fem när en av döttrarnas hund är här. Jag brukar gå en runda i skogen intill eller till en sjö som ligger i närheten.

Här brukar klockan vara ungefär 9:30 och jag rider en sväng på Copper. Idag red jag på en fin slinga runt åkrarna häromkring. Efter ridturen putsar jag all utrustning till perfffektion! 

Jag gör också andra sysslor som mockar hästarnas hagar, matar ankorna och fiskarna i sjön, hjälper barnbarnen med att rida ponnyn osv. Efter lunchen lagar jag mat till hundarna (japp lagar mat ja), promenerar dem och matar dem. Sist av allt mockar jag hästarnas boxar. Nu går de ute på nätterna men det ändras snart och då blir det lite annan ordning på sysslorna.

Annars är det inte mycket som ändras kring jobbet. Djur mår bra av rutiner och jag med. Jag har blivit en Skalman! 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229